Emma Lidström ja Gray Son ponien Suomen estemestarit 2020

29.8.2020

Nea Hakkarainen ja Kapital Van Orchid's ottivat hopeaa, Neela Uotila ja Flying Dutchman pronssia.

Emma Lidström ja Gray Son, kuva Sonja Holma.

Oululainen Emma Lidström, 14, voitti poniratsukoiden Suomen mestaruuden, joka ratkottiin isojen ponien kesken. Lauantain viimeisellä kierroksella esteet nousivat 130 cm:n tasolle.

– Gray Son toimi nyt paremmin kuin koskaan. Se tuli meille Irlannista, ja olemme kouluttaneet sitä aika alusta etenkin sileällä, esteitä se osaa hypätä vaikka paikaltaan. Se on aika varovainen, eikä ota juuri ota puomeja alas. Täällä ensimmäisessä osakisassa tuli yksi puomi, samoin tänään viimeisellä kierroksella yksi, Lidström kertoo.

Emma Lidström ja Gray Son, kuva Sonja Holma.

– Tulimme hakemaan kokemusta tämän tason kisoista ajatuksena, että ensi vuonna voisimme pärjätä, en todellakaan odottanut tällaista tulosta, hän iloitsee.

Lidström on satsannut valmentautumiseen. Hän asui kesäkuusta heinäkuun loppuun Sanna Backlundin valmennuskeskuksessa Hattel Horsessa Janakkalassa.

– Siellä meni tosi kivasti, ja opimme paljon uutta. Menin sinne, että pääsisin kunnolla treenaamaan joka viikko, myös kisat olivat lähempänä. Ratsastus on iso osa elämääni, en osaisi kuvitella tekeväni mitään muuta.


Nea Hakkarainen ja Kapital Van Orchid's, kuva Sonja Holma.

Hopeaa otti Kuopion Ratsastajien Nea Hakkarainen, 15, ponilla Kapital Van Orchid's. Häntä valmentavat Terhi Toikka ja Marina Ehrnrooth.

– Alku ei mennyt meiltä ihan niin hyvin, mutta tulos parani mitä pidemmälle kilpailu meni. Olen tosi tyytyväinen. Ponini on sileällä vähän laiska, mutta hypätessä se alkaa kuumua varsinkin isommilla esteillä. Tiesimme, että jos se hyppää täällä tosi hyvin, mitalikin olisi mahdollinen, Hakkarainen kertoo.  


Neela Uotila ja nimensä veroinen Flying Dutchman, kuva Hanna Heinonen.

Vantaalainen Neela Uotila, 11, oli iloisen yllättynyt pronssistaan ponilla Flying Dutchman. Häntä valmentavat äiti Anna Kujanpää sekä Cinna Procopé.

– En yhtään odottanut, että olisimme sijoilla. Kun poni tuli minulle vuosi sitten, aloitimme 80 cm:n radoilta. Olen oppinut siltä tosi paljon, se oli täällä tosi hyvä ja parani koko ajan. Sileällä se saattaa aiheuttaa ratsastajalle rakkuloita, mutta esteillä se jyrää, haluaa mennä täysiä keskittyen kuitenkin hyvin esteisiin. Se on tosi söpö, luotettava ja se menee kovaa, Uotila hymyilee.

Poniratsastajien Suomen mestaruus 2020, isot ponit
Emma Lidström – Gray Son, Lidrid-Team 5,0
Nea Hakkarainen – Kapital Van Orchid's, Kuopion Ratsastajat 11,0
Neela Melissa Maria Uotila – Flying Dutchman, Impivaaran Ratsastajat 18,0

Täydet SM-tulokset: https://equipe-online.s3.amazonaws.com/assets/160536/original.pdf
Luokkatulos, lauantain 3. osakilpailu, 120 + 130 cm, kaksi kierrosta https://online.equipe.com/fi/class_sections/523609

Uusi Suomen mestari, kuva Hanna Heinonen.