Ensituntuma Aachenin stadionilla oli hyvä

1.6.2010

Kaikki sujui suunnitelman mukaisesti maanantaina


Eläinlääkärin suorittaman hevostarkastuksen jälkeen kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus ratsastaa ja hypätä muutama este Aachenin pääareenalla. Eläinlääkäreiltä Skybreaker, Sails Away ja Evli Cagliostro saivat puhtaat paperit. Vasemmalla Sky ja Mikko

 Stadionille ratsukot tulivat yksitellen, ja lähtömerkin saatuaan he saivat 90 sekunnin ajan hypätä radalla olleita esteitä. Noora, Mikko ja Sebbe olivat tyytyväisiä ensituntumaan. Hevoset olivat hyvässä vedossa ja nurmipohja tuntui hyvältä.  Oikealla Sebbe ja Sailor sekä hoitajansa Mari "Kuopio" Kankkunen.

- Ajattelin, että Evli Cagliostro tulisi vahvaksi kun areena on niin valtava, mutta hevonen oli hyvä ratsastaa. Suurilaukkaisella hevosella on parempi kun on paljon tilaa, sanoi Noora.

- Sky hyppäsi hyvin. Kun menee radalle tällainen epävirallinen harjoitusluokka tuntuu aivan samalta kuin oikea GP-rata. Kaikki ympäriltä häviää, kun keskittyy tehtäväänsä, kertoi Mikko. Vasemmalla Noora ja Cagli hevostarkastuksessa.

- Minulle jäi oikein hyvä tunne, Sails Away hyppäsi hyvin ja rennosti. Se on aina viihtynyt parhaiten nurmella ja nyt pohja tuntui tosi hyvältä, totesi Sebbe.

Tiistaina on ensimmäinen karsintakilpailu, jossa on arvostelu C, eli virhepistet muutetaan ajaksi. Ratsastajat tähtäävät puhtaaseen rataan melko hyvässä tempossa. Joukkueenjohtaja Aki Ylänne luonnehti tiistain strategiaa näin: Radalla kannattaa yrittää ottaa turhat metrit pois eikä harhailla pitkiä teitä niin, että emme anna turhaa tasoitusta kanssakilpailijoille.  Radalle mentäessä täytyy olla selvä suunnitelma omalle hevoselle sopivista ja järkevistä teistä ja etenemistavasta. OIkealla Mikko ja Sky. Alla Sebbe ja Sailor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Maanantaina illalla ratsukoilla on vielä mahdollisuus tutustua rataan valonheittimien valossa. - Menemme radalle, mutta en usko että hyppäämme mitään. Haluamme säästää hevosten voimia varsinaisiin kilpailuluokkiin, kertoi Noora, Caglin kanssa kuvassa yllä.

Teksti ULF (PS) ja kuvat Team Stal Forstén-Pentti sekä ULF
Etusivun kuva Stal Forstén-Pentti by Franck Papelaard