Esittelyssä: Saara Kauppi

7.4.2018

Esittelyssä: SAARA KAUPPI

Kerro itsestäsi.
Olen 16-vuotias lukiota käyvä tyttö, joka asuu Kaarinassa. Minulla on kaksi hevosta, jotka asuvat Ruskolla. Lisäksi minulla on kaksoissisko.

Kävin ensimmäisen kerran ponin selässä kun olin kolmevuotias. Meillä oli shetlanninponi Madonna, jolla menin aluksi. Kun täytin viisi Madonna sai varsan, jonka nimi oli Codiak eli Korppu. Myöhemmin aloin ratsastamaan Korpulla. Poni oli kiltti hoitaa sekä maastoilla, mutta välillä ratsastaessa tipuin useita kertoja.

Mitä ovat tärkeimmät saavutuksesi?
Minulle tärkeimmät saavutukseni ovat varmaankin olleet isojen ponien SM 2. sija, Poni GP:n 3. sija v. 2015 sekä ponicupin voitto v. 2016 ja junnucupin voitto v. 2017.

Miten valmentaudut? Kuka sinua valmentaa?
Koulutunneilla käyn noin kolme kertaa viikossa, kavaletteja sekä esteitä mennään noin kaksi kertaa viikossa. Koulussa minua valmentaa Miia Loponen, esteillä Aki Ylänne sekä Sanna Backlund.

Kerro hevosistasi.
Everest on kiltti hoitaa ja se tykkää ihmisistä. Välillä taluttaessa tai ratsastaessa se saattaa hyppelehtiä. Alisma on välillä aika itsepäinen. Esimerkiksi jollekin avulle se saattaa kiukutella, mutta se on kuitenkin kiltti hoitaessa ja ratsastaessa.

Mistä luulet hyvän menestyksesi johtuvan?
Uskon menestykseni johtuvan hyvistä hevosista sekä valmentajistani ja tietysti tukijoukoista. Olen mennyt kauan pieniä luokkia ja siirtynyt hitaasti isommille radoille.

Ketkä ovat esikuviasi?
Minulla ei oikeastaan esikuvia, mutta seurailen joitakin hyviä ratsastajia. Sellaisia ovat esimerkiksi Jessica Mendosa, Anna-Julia Kontio sekä Karen Polle.

Mitkä ovat tavoitteesi?
Tavoitteeni ovat ainakin tulla ratsastuksessa niin hyväksi kuin mahdollista sekä päästä hyppäämäämään isoihin kisoihin ja menestyä niissä.

Mikä motivoi sinua?
Minua motivoi onnistumisen tunne ja halu tietää kuinka pitkälle voin tämänhetkisten hevosten kanssa päästä.

Terveisesi/vinkkisi lukijoille?
Pyrkikää aina olemaan ystävällisiä ihmisille jotka ovat kivoja teille:)