Essi Hiidensalo ja Notholmens Linzano Pohjola Small Tourin toisen osakilpailun voittoon

18.6.2023

Ypäjän Hevosopistolla järjestettävä Finnderbyn 50-vuotisjuhlakilpailu saatiin tänään sunnuntaina päätökseen myös kouluratsastuksen osalta. Viimeisenä kilpailupäivänä ratkottiin Pohjola Small ja Rising Star Tourin toiset osakilpailut.

Pohjola Small Tourin toisen osakilpailun sijoittuneet, kuva Heidi Lammi

 

Pohjola Tourien lisäksi kouluratsastuksen osalta kilpailtiin myös nuorten hevosten Eqpro Champion sarjoissa, sekä Finnderbyn pääluokat kouluratsastuksen osalta, kun nuoret, seniorit ja suomenhevoset kilpailivat omissa Finnderby-finaaliluokissaan vapaaohjelmat musiikilla.

Pohjola Small Tourin toisen osakilpailun voitti Team Kawerdaa edustava Essi Hiidensalo ja Notholmens Linzano tuloksella 71,029 prosenttia maksimipisteistä. Toiseksi ratsasti Helsingin ratsastajien Peggy Högsted ja Frisco 68,628 prosentin tuloksella ja kolmanneksi Sara Maattola-Lindholm ja London Eye Vihdin ratsastajista tuloksella 68,382 prosenttia.

"Meillä meni tänään todella hyvin, hevonen on parhaimmillaan, kun on vähän kuuma. Siitä lähtee pahin terä pois ja sitä pääsee enemmän ratsastamaan, lämpö oli tänään meidän eduksemme", Hiidensalo kommentoi suoritustaan. Notholmens Linzano on ollut Hiidensalon perheellä neljä vuotiaasta ja se voitti aiemmin keväällä hevosgaalassa parhaan Fwb-hevosen tunnustuksen.

Pohjola Rising Star Tourin toisen osakilpailun voittoon ratsasti Tervalammen ratsastajia edustava Venla Lahtinen ja Classified prosentein 68,333. Toiseksi Satu-Maria Jauhiainen ja Miss Manley Hs tuloksella 66,970 prosenttia ja kolmanneksi Katja Laine ja William L Team Kawerdasta prosentein 66,566.

"Oletin, että hevonen olisi ollut jo hieman väsyneempi usean kilpailupäivän jälkeen, mutta se ottikin yllättävän paljon kierroksia. Suoritus meni siitä huolimatta yllättävän hyvin", Lahtinen kommentoi päivän suoritustaan.


Kouluratsastustulokset 18.6. Ypäjä

Pohjola Small Tour, Intermediate I, lähti 25, sijoittui 7

1) Essi Hiidensalo – Notholmens Linzano, Team Kawerda ry, 71.029% 
2) Peggy Högsten – Frisco 217, Helsingin ratsastajat ry, 68.628% 
3) Sara Maattola-Lindholm – London Eye, Vihdin ratsastajat ry, 68.382%

Täydelliset tulokset: Linkki 

Pohjola Rising Star Tour, Vaativa B, lähti 37, sijoittui 10

1) Venla Lahtinen – Classified, Tervalammen ratsastajat ry, 68.333%
2) Satu-Maria Jauhiainen – Miss Manley Hs, Helsingin ratsastajat ry 66.970% 3) Katja Laine – William L, Team kawerda ry, 66.566%

Täydelliset tulokset: Linkki