Este Racing Trophy

1.6.2010

Sanna Backlund loisti Racing Trophyssa

Sanna Backlund voitti 6-vuotiaiden hevosten Racing Trophy -finaalin tammalla U-Ilja (isä Hemmingway, emänisä Calvados). Toiseksi ratsasti Sara Vainikkala ja Uniek II ennen Riikka Lehtosta Lazy Ladilla.

- Oikea hevonen voitti. Uskallan väittää, että se on lahjakkain ikäluokkansa hevonen Suomessa. Kaikki on sille aika helppoa ja tuntuu, että sillä olisi potkua paljon pidemmällekin, Backlund ilotsee. Hevosen omistaa Maarit Kähäri ja sen on kasvattanut hollantilainen esteratsastuksen huippuammattilainen Emile Hendriks.

Backlund voitti Vuoden Racing Trophy-ratsastajan pokaalin nostettuaan kymmenen parhaan 6-v finaaliin myös kaksi muuta ratsuttamaansa hevosta, Kotimäen Paradisen ja Heros Ex Perkoksen. Ratsastaja on tyytyväinen Racing-sarjojen kilpailumuotoon ja ne ovat hänen mukaansa hyvä ja toimiva tapa viedä nuoria hevosia eteenpäin.

Sanna ja U-Ilja

- Karsinta on tiukentunut, aiemmin tuntui että jatkoon pääsi hevonen kuin hevonen, mutta nyt osakilpailuissa on helposti yli neljäkymmentä lähtijää. Parasta on, että Racing-sarjat ratsastetaan GP-sarjan yhteydessä, jolloin on helppo ottaa nuoria hevosia mukaan kilpailuihin.

Vuoden Racing Trophy -hevosena sekä parhaana Suomessa syntyneenä hevosena palkittiin Maiju Mallatin ratsastama 5-vuotias Kennzo De Conte (i.Coriano, ei Octaaf). Hevosen on kasvattanut ja sen omistaa Satu Sullanmaa. Hevonen tienasi näin ruokansa kahdeksi vuodeksi, kun palkintona oli molemmista titteleistä vuoden tarpeiksi Racing-rehuja.    

Viisivuotiaiden hevosten Racing Trophyn voitti Katja Kaajas hevosella Crecora (i. High Roller, ei. Clover Hill), joka on Christopher Wegeliuksen hankkima Kaajaksen tilauksen mukaan.

- Hevosen piti olla tamma, tummanruunikko ja parasta irlantilaista sukua, ei vielä ratsastettu, Wegelius kertoo tyytyväisenä löytöönsä. - Se osaa hypätä mitä vain. Ainoa ongelma on jos radat ovat liian helppoja, jolloin tammasta tulee helposti ylimielinen.

Kansallisia esteratsastustuloksia
Tuusulan Ratsastajat 60-vuotisjuhlakisat, Laakson ratsastusstadion, Helsinki 2.9.

Racing Trophy -palkinnot
6-vuotiaiden Racing Trophy -sarja, lopulliset tulokset, kolme parasta
1 Sanna Backlund/U-Ilja
2 Hanna Parikka/Ideefix
3 Jenny Kainulainen/Red Nose

5-vuotiaiden Racing Trophy -sarja, lopulliset tulokset
1 Katja Kaajas/Crecora
2 Jenny Kainulainen/Lacardi
3 Maiju Mallat Kennzo De Conte

Kansallisia esteratsastustuloksia
Tuusulan Ratsastajat 60-vuotisjuhlakisat, Laakson ratsastusstadion, Helsinki 2.9.

Racing Trophy -palkinnot
Vuoden Racing Trophy ratsastaja -pokaalin sai Sanna Backlund.
Vuoden Racing Trophy hevonen, 6-vuotiaat, palkittiin Racing -rehuilla koko vuodeksi:
tamma U-Ilja, KWPN, omistaja Maarit Jylhä, kasvattaja Hengeveld B.T. Isä Hemmingway, emä Ilja, emänisä Calvados.
Paras Suomessa syntynyt hevonen, 6-vuotiaat: Racing Trophy -pokaalin sai FWB-ori Lazy Lad, omistaja Artun-Talli & Esa Koukkari, kasvattaja Esa Koukkari. Isä Lasandos, emä Lazy Day, emänisä Candle King
Vuoden Racing Trophy hevonen, 5-vuotiaat sekä Paras Suomessa syntynyt hevonen: vuoden rehut sekä Racing Trophy -pokaalin sai sama hevonen: FWB-ruuna Kennzo De Conte, omistaja ja kasvattaja Satu Sullanmaa. Isä Coriano, emä Anita, emänisä Octaaf

Luokka 9,Racing Trophy 6-v, finaalin 2. osakilpailu, 130cm, 2 kierrosta, virhepisteet ja aika.
1) Sanna Backlund / U-Ilja 0-0/54,75 2) Jenny Kainulainen / Red Nose 0-4/54,89 3) Hanna Parikka / Ideefix 4-0/61,13 4) Sara Eskola / RRacing Trophyentreux van der V. 8-4/50,77 5) Sara Vainikkala / Uniek II 8-4/61,19 6) Sandra Burmeister / Funkel Dragon (Kilon Ratsastuskerho) 8-4/61,55 7) Riikka Lehtonen / Lazy Lad 4-12/54,70 8) Sanna Backlund / Heros Ex Perkos 8-hyl 9) Sanna Backlund / Kotimäen Paradise hyl 9) Marika Rättö / Rozzini hyl

Luokka 10, Racing Trophy 5-v, finaalin 2. osakilpailu, 120 cm,2 kierrosta, virhepisteet ja aika.
1) Katja Kaajas / Crecora 0-0/54,16 2) Jenny Kainulainen / Lacardi 4-0/47,45, 3) Gia Winberg / Donna Karena 0-4/48,69 4) Maiju Mallat / Kennzo De Conte 4-0/52,42 5) Johanna Mikkola / Sunset II 0-4/53,15 6) Johanna Palojärvi / Waldfee 4-0/53,81, 7) Antti Kuosmanen / Celtas Chidambaram 4-8/69,38, 8) Essi Horttanainen / Passion4-12/47,62, 9) Anniina Talus / Valentio hyl 9) Eevi-Pirre Auvinen / Geina hyl

Kuvat: Heini Vanhanen