Estejoukkue jäi yhdeksänneksi Drammenin Nations Cupissa

10.6.2022

Suomi jäi viimeiseksi kauden toisessa Longines EEF Nations Cupin osakilpailussa Drammenissa, Norjassa. Joukkueessa ratsastivat Janna Jensen ja Hamont, Mirella Lesonen-Hakola ja Siella, Eveliina Talvio ja Carlow van de Helle, Laura Aromaa ja Sparkly Diamond. Kilpailun voitti Brasilia, Irlanti sijoittui toiseksi ja Belgia jäi ajan perusteella niukasti kolmanneksi. Mukana oli yhdeksän joukkuetta.

Janna Jensen ja Hamont. Kuva Hanna Heinonen.

Suomi oli hyvin kilpailussa mukana ensimmäisen kierroksen jälkeen. Sekä Lesonen-Hakola että Aromaa hyppäsivät virheettömästi ja Jensen sai yhden pudotuksen.

Talviolla oli ongelmia vesihaudalla ja toisella kierroksella ratsukon suoritus hylättiin. Myös Jensen ja Lesonen-Hakola saivat pudotuksia toisella kierroksella, ja ankkurina lähtenyt Aromaa keskeytti suorituksensa Sparkly Diamondin kiellettyä kolmoissarjalle. Joukkue jäi näin ilman tulosta. Suomen joukkueenjohtajana oli Mikko Mäentausta ja valmentajana Ad van de Wetering.

Täydet tulokset: LINKKI

Pohjoiseen alueeseen kuuluva Suomi sijoittui ensimmäisessä osakilpailussa kuudenneksi ja sai 55 pistettä. Sarjan kärjessä oli Tanska 100 pisteellä. Neljän alueen finaali kilpaillaan 8.-11.9. Varsovassa, Puolassa.

Sarjatilanne päivittyy tänne: LINKKI