Estemaajoukkue valmiina Nations Cupin semifinaaliin

22.6.2023

Longines EEF Nations Cup -sarjan semifinaali kilpaillaan perjantaina 23.6. Deauville´ssa, Ranskassa. Suomen joukkueessa ovat Maiju Mallat ja Diego De Toscane ja Quazar L, Annina Nordström ja Fuzhou ja Gabalier Hrh, Noora Pentti ja Con Caya sekä Eveliina Talvio ja Glamour.

Arkistokuva Uggerhalnen osakilpailusta. Vain nuorten EM-kilpailuihin valmistautuva Aura Vasama (vas.) ei ole mukana. Muut vasemmalta Noora Pentti, Eveliina Talvio, Annina Nordström ja Maiju Mallat. Kuvat Mikko Mäentausta.

 

Joukkueenjohtajana toimii Mikko Mäentausta, ja hän lyö lukkoon lopullisen joukkueen ja sen sisäisen lähtöjärjestyksen myöhemmin tänään lämmittelyluokkien jälkeen.

Longines EEF Nations Cup hypätään 150 cm tasolla ja siihen sisältyy kaksi kierrosta. Sunnuntaina on 155 cm Grand Prix. Molemmat ovat maailmanlistaluokkia, kuten kaksi muutakin ison kierroksen luokkaa torstaina ja lauantaina.

Noora Pentti.

Nations Cupin 30 parasta ratsukkoa pääsee 155 cm Grand Prix´hin, ja luokassa on mahdollista saada karsintatulos myös kesän EM-kilpailuihin. GP-luokka on myös Pariisin olympialaisten karsintaluokka yksittäisratsastajille.

Pohjoisen alueen viisi kärkimaata Puola, Tanska, Ruotsi, Liettua ja Suomi saavat semifinaalissa vastaansa läntisen alueen viisi kovaa kärkimaata Belgia, Espanja, Ranska, Iso-Britannia, Irlanti ja Portugali.

Näistä Belgia, Ranska, Iso-Britannia ja Irlanti ovat jo FEI Jumping Nations Cup™ -sarjan ykkösdivisioonassa, mutta saavat kilpailla ns. kakkosjoukkueillaan myös Longines EEF -sarjaa.

Eteläisen ja keskisen alueen parhaat karsivat finaaliin omassa semifinaalissa 29.6.-2.7. Ebreichsdorfissa, Itävallassa.

Kummankin semifinaalin viisi parasta maata pääsee EEF sarjan finaaliin 14.-17.9. Varsovassa, Puolassa. Finaalin voittajamaa nousee FEI Jumping Nations Cup™ -sarjan ykkösdivisioonaan vuodeksi 2024.

Longines EEF-sarja kilpaillaan kolmen tähden tasolla, kun itse FEI Jumping Nations Cup™ -sarja hypätään viiden tähden tasolla. FEI Jumping Nations Cup™ -sarjan ykkösdivisioonassa ovat tänä vuonna siis Belgia, Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Irlanti, Italia, Hollanti ja Sveitsi. Sarjan finaali on 28.9.-1.10. Barcelonassa, Espanjassa.

 

22.-25.6. Esteratsastus CSIO3* Longines EEF Nations Cup semifinaali, Deauville, Ranska

Järjestäjä: https://grandprix-events.com/

Lähtölistat ja tulokset:LINKKI

Seuraa kilpailua: ClipMyHorse.TV

Longines EEF -sarja on Nations Cup -kilpailu, joka on suunniteltu kehittämään hevosia ja ratsastajia laadukkaissa joukkuekilpailuissa. Se korvaa aiemmin tunnetun Division 2 Nations Cup -sarjan. Kolmen ja neljän tähden eurooppalaiset tapahtumat tuovat esiin kykyjä ja kasvattavat maajoukkueiden laajuutta. EEF uskoo vahvasti, että voimme auttaa turvaamaan urheilun tulevaisuuden tarjoamalla jatkuvaa kehitystä, jota Longines EEF -sarja pyrkii tarjoamaan.