Esteponiratsukoiden EM 2. päivä

1.6.2010

Esteratsastuksen EM-kilpailu poniratsukoille CH-EU-P-S Saumur, Ranska 27.7.

Suomen ratsukot hyppäsivät pikkufinaaliin

Esteponiratsukoiden Euroopan mestaruuskilpailussa Saumurissa, Ranskassa Suomen joukkueen edustajat Anna-Julia Kontio Ylöjärveltä, Sara Vainikkala Kotkasta ja Petra Huru Porista hyppäsivät paikan lauantaina ratsastettavaan pikkufinaaliin.

Torstaina hypätty karsinta henkilökohtaiseen mitalifinaaliin oli 130 cm rata. Kaikki tytöt ratsastivat hyvin, mutta pieniä ja kalliita virheitä kuitenkin tuli, raportoi joukkueen johtaja ja valmentaja Pekka Larsen.
- Puomit ovat kevyitä, niin kuin pitääkin, ja tällä tasolla pienikin virhe tuottaa pudotuksen. Anna-Julia Kontion Jessy sai ensimmäisen pudotuksen esteellä kahdeksan. Ote herpaantui ja seurauksena tuli kolme pudotusta lisää, tulos 16 virhepistettä. Sara Vainikkala Lisetellä sai niinikään 16 virhettä ja Petra Huru Leonardo Davinzillaan 20 virhettä, jatkoi Larsen. Kuvassa yllä Anna-Julia Kontio ja Jessy, alla Petra Huru ja Leonardo Davinzi.

Perjantaina suomalaisilla on lepopäivä, lauantaina he hyppäävät pikkufinaalin, johon karsiutui puolet 62 osallistujasta. Sunnuntaina on vuorossa kilpailun tärkein luokka, joukkuekilpailu. Suomen tavoite on saada joukkueelle tulos. Kahden kierroksen joukkuekilpailu hypätään 130-esteillä, mukana on 12 maata. Kilpailun järjestäjä päättää luokkien alkamisajankohdista helteen asettamien vaatimusten mukaisesti. Torstaina kuumuus oli hellittänyt ja ratsukot saivat kilpailla reilussa 20 asteessa keskiviikon 40 astetta hiponeen helteen jälkeen.

Ponit ovat ratsuja, joiden säkäkorkeus on enintään 148 cm. Poneilla kilpailevien nuorten alaikäraja on 12 ja yläikäraja 16 vuotta.
OIkealla Sara Vainikkala ja Lisette.

Taustatietoa suomalaisista osallistujista: www.empo2006.com
Kilpailun järjestäjän sivut, jossa tulokset: www.europeponeys2006.com
Saumurin ratsastuskeskuksen sivut: www.saumur.org

Tulokset
Luokka 130 cm,  1. henkilökohtainen karsinta mitalifinaaliin
sijat oikeuttavat pikkufinaaliin, 62 lähti
1) Wilma Hellström Queen Ruotsi 0-72,80, 2) Katrin Eckermann Karwin Saksa, 0-73,30, 3) Doron Kuipers Nadir Westland Hollanti 0-76,44...48) Sara Vainikkala Lisette Suomi ja Sofie Ennis Mover Tanska 16-78.87,... 50) Anna-Julia Kontio Jessy Suomi 16-80.98...53) Petra Huru Leonardo Davinzi Suomi 20-76.23

Kuvien copyright : Frédérique Said,Ecole Nationale d'Equitation, France