Esteratsastaja Anna-Julia Kontiolle mestariratsastajamerkki

8.4.2018


Mestariratsastajamerkin Anna-Julia Kontiolle luovutti Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtaja Mikael Forstén. Hänellä on
hallussaan mestariratsastajamerkki numero 38. Forstén sai tunnustuksen voitettuaan historiallisesti tähän asti ainoana
suomalaisena esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan osakilpailun, Amsterdamissa 2008 hevosella Isaac du Jonquet.

Esteratsastaja Anna-Julia Kontiolle mestariratsastajamerkki

Esteratsastuksen menestysnimi Anna-Julia Kontiolle luovutettiin Tampereen Hevoset-messuilla sunnuntaina Suomen Ratsastajainliiton arvokkain urheilutunnustus, Mestariratsastajamerkki, järjestyksessä numero 48. Kontio on saavuttanut merkin sijoituksilla neljän ja viiden tähden kilpailujen maailmancupin osakilpailuissa ja GP-luokissa.

Kontion kilpaura on hienossa nosteessa. Hän kilpailee nykyään Belgian Meeuwenista käsin, tukikohtanaan suomalaisomisteinen ER Horse valmennus- ja kilpatalli. Suomessa Kontio edustaa Tampereen Ratsastusseuraa.

- Minulla on nyt oikeastaan viisi hevosta vähintään 150-tasolle. Kesän suunnitelmassa tavoitteena saada hevosten taso vakiintumaan, GP-sijoituksia ja nousta maailmanlistalla. Paljon riippuu siitä, mihin kilpailuihin saan paikkoja, mutta näyttää että mielenkiintoinen ja kiireinen kesä on edessä. Tavoitteeni ovat tosi vahvasti seuraavassa maailmancupkaudessa. Totta kai MM-kisat ovat edelleen mahdolliset, jos Lorenzo kilpailee sitä ennen riittävän hyvällä menestyksellä. Arvokisat ovat kuitenkin niin spesiaali juttu, että tähtään niihin erittäin harkiten.

Kontion ja uuden ratsu Lorenzon yhteistyö on lähtenyt loistavaan lentoon vain lyhyessä ajassa. Yhteistyö kymmenvuotiaan holsteinruunan alkoi vajaat puoli vuotta sitten, ja kaksikko on noussut sijoituksille huippunimien joukossa viiden tähden hallikilpailuissa. Ratsukko oli talvella mm. viides Zürichin viiden tähden GP:ssä ja kahdesti sijoilla Hong Kong Masterin pääluokissa.


Anna-Julia Kontio - Fardon MM-radalla 2014, kuva Satu Pirinen

Fardonin koskettava paluu

Kontion suureksi iloksi hän on saanut talliinsa ja omakseen muutama viikko sitten 17-vuotiaan Fardonin, jolla hän kilpaili useita vuosia menestyksellä maailman huipputasolla ja edusti Suomea myös Caenin MM-kilpailuissa Ranskassa 2014. Hevonen siirtyi puolitoista vuotta sitten nuorelle sveitsiläisratsastaja Alexandra Amarinille, joka kilpaili sillä mm. junioreiden ratsastajien EM-tasolla. Omistajaperhe päätti lahjoittaa sen takaisin Kontiolle tämän kilpakäyttöön, mitä ennen hevonen oli hetken aikaa myös Sveitsin Martin Furchsin kilpailutettavana.

Fardonilla on Kontiolle aivan erityinen merkitys, ja sen paluu hänen luokseen oli hetki täynnä tunteita.

- Fardonin saaminen oli minulle täysi yllätys, ihan uskomaton juttu. Ei voi sanoin kuvalla, miten hienoa. En tuntenut uusia omistajia henkilökohtaisesti ennakkoon, mutta olen ollut heihin nyt yhteydessä. He tunsivat tarinamme ja taustamme, ja tiesivät miten tärkeä hevonen minulle on, ja olivat tosi iloisia, että asiat menivät näin. Martin (Fuchs) oli osaltaan taustalla vaikuttamassa siihen, että sain Fardonin, Kontio kiittää.

- Fardon merkitsee minulla äärettömän paljon. Olen kiitollinen kaikesta, mitä se on minulle antanut. Se on ollut ratsastuksessa suuri opettajani ja se jatkaa edelleen opettamistani.

Fardon on täydessä kisakunnossa, ja paluu Kontion luo oli mitä ilmeisimmin myös hevoselle mieleen.

- Sillä on puolittain avoin karsina, ja kun nykyään tulen talliin aamuisin, se yrittää tulla puolittain minua sieltä jo vastaan.

Kontion esittely: http://www.ratsastus.fi/anna-julia_kontio
SRL:n mestariratsastajamerkit: http://www.ratsastus.fi/mestariratsastajamerkit


Anna-Julia Kontio esteklinikka, Hevoset 2018, photo SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com


Emma Tallberg - Dobbelt Quidam Anna Julia Kontion klinikassa, joka sai katsomot täytyyn heti aamusta, kuva SRL Sonja Holma


Anna-Julia Kontio - Lorenzo, Leipzigin maailmancupissa 2018, kuva Outi Räisänen.