Esteratsastuksen LähiTapiola GP-sarjojen finaalit Team Jensenin urheilujuhlaa

16.8.2020

LähiTapiola Grand Prix -sarja huipentui Laakson Ratsastusstadionilla sunnuntaina hienoissa tunnelmissa. Yleisö eli jännitysnäytelmässä mukana viime metreille, nautti auringon paisteesta ja näyttävistä väliaikaohjelmista.


Petra Heikkinen - Q And Q DK Z, kuva SRL Hanna Heinonen

Viikonvaihde oli urheilujuhlaa myös Janna Jensenille ja tämän valmentamalle tiimille. Petra Heikkinen voitti sekä LähiTapiola GP-sarjan että finaaliluokan, ja Jensen oli itse kolmas sarjassa ja toinen finaalin esteillä. Jasmin Engblom otti nuorten ja junioreiden LähiTapiola Future Challenge -sarjassa tuplavoiton. Pottiin tuli päälle Jensenin voitto 6-vuotiaiden hevosten Racing Trophy -sarjassa sekä menestykset SRL100 Cupissa, jossa Jensen voitti kokonaissarjan ja jakoi finaaliluokan kolme kärkisijaa Heikkisen kanssa.

– Jännitän oppilaiden puolesta niin paljon, että se on ihan kauheata. Olen todella urheiluhenkinen, mutta olemme tiimissä niin hyvällä tavalla läheisiä, että kuka tahansa meistä voittaa, se on kaikkien voitto. On todella positiivista, että vaikka pääsimme aloittamaan kesäkauden myöhässä, hevoset hyppäävät koko ajan paremmin kautta linjan. Nautin ja innostun siitä, kun näen, että teemme hyvää työtä ja oikeita asioita, Jensen hymyilee.

Petra Heikkinen - Q And Q DK Z, LähiTapiolan edustaja Janniina Nikku,  SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto ja  tuomariston puheenjohtaja Anu Tuomi, kuva SRL Hanna Heinonen.

Heikkiselle, 29, gp-sarjan voitto on tähänastisen kisauran kohokohta, jonka ohessa mukavana lisämausteena kotiutuvat 7.000 euron palkintorahat.  

- Tiesin, että minulla oli toisella kierroksella varaa kahteenkin puomiin. Finaaleihin oli kiva lähteä, sillä hevoset ovat olleet hyvässä vireessä koko kauden. Kyllikki on leppoinen tyyppi, kotona laiskanpulskea ja mukavuudenhaluinen, mutta radalla siihen tulee kivasti kierroksia. Laakso on tosi hieno paikka ja täällä on kiva kilpailla, Heikkinen toteaa.

Turussa asuvan, mutta Joensuusta kotoisin olevan Heikkisen yhdeksänvuotias tamma Q And Q DK Z selvitti LähiTapiola GP-finaalin ensimmäisen kierroksen yhdellä pudotuksella ja toisen yhdellä aikavirheellä. Ensimmäiseltä radalta ottivat kaksi pudotusta Someron Jensen tammalla Julie v.d. Verbindingshoeve ja Huittisten Maija Yli-Huhtala tammalla Birchcape's Wonderland. Jensen piti puomit ilmassa toisella osuudella, kun taas Yli-Huhtala menetti pelin yhteen pudotukseen ja aikavirheeseen.

Janna Jensen - Julie v.d. Verbindingshoeve, kuva SRL Hanna Heinonen

”Kyllikki” on ollut Heikkisella viisivuotiaasta, ja se on voittanut Laaksolla myös aikanaan 7-vuotiaiden hevosten Racing-sarjan, joten kisapaikka on kaksikolle varsin tuttu. Ratsastajan hevoset asuvat Stall Engblomissa, joka on myös Jasmin Engblomin kotitalli.


Maija Yli-Huhtala - Birchcape's Wonderland, kuva SRL Hanna Heinonen


Jasmin Engblom - Goldykaat, kuva SRL Hanna Heinonen

Tuplavoittajan Future Challenge

Salolainen Jasmin Engblom, 19 nappasi LähiTapiola Future Challenge -sarjan finaaliluokan kaksoisvoiton hevosilla Chap ja Goldykaat ottaen niillä kaksi ensimmäistä sijaa myös kokonaissarjassa. Kolmanneksi molemmissa sijoittui Rusko Riding Teamin Daniela Simola hevosella Darthina.

– Olen molempiin hevosiin todella tyytyväinen, ne hyppäsivät täällä tosi hyvin. Goldykaatin kanssa oli hyvä tuuri, että tänään ei hypätty pitkää vettä, sillä eilen se pysähtyi sille. Se on tosi menevä, ja sitä ei tarvitse hirveästi käskeä. Chapin kanssa on kiva ratsastaa, sen kanssa on jo vähän tunne, että saa olla ja matkustella, mutta kesti kyllä yli kaksi vuotta, että löysimme yhteisen sävelen, Engblom kertoo.

Goldykaat on isosisko Julian hevonen, jonka Jasmin sai käyttöönsä kaksi kuukautta sitten. Julia Engblom voitti itse GP-sarjan Verdillä vuonna 2016.


Jasmin Engblom - Chap, GP-finaalit 2020, kuva SRL Hanna Heinonen.

Seuraavaksi Team Jensen suuntaa Powerparkiin Alahärmään, missä hypätään Suomen mestaruudet kahden viikon päästä.

GP-sarjassa nähtiin hyvää ja jännittävää urheilua, mutta kisatapahtuma kärsi jonkin verran osallistujakadosta, taustalla Viron Ruilassa samaan aikaan kilpailtavat kansainväliset kisat, joissa on reilummin luokkatarjontaa useammalle hevoselle. Myös Laakson kentän pohjaa on arvosteltu, vaikka äskettäin suoritetuissa teknisissä mittauksissa se edustaa hyvää keskitasoa.

- Urheilu oli täällä hyvää, meillä oli paljon katsojia, ja saimme pohjasta niin hyvän kuin voi, kilpailun johtaja, ratamestari Kenneth Wrede toteaa.

Janna Jensen on väsynyt pohja-asian ratsastuspiirien keskusteluissa saamaan sävyyn.

– Koko asia on saanut suhteettomat mittasuhteet puolesta ja vastaan. En nähnyt mitään syytä, miksei tapahtumaa olisi voinut toteuttaa Laaksolla täysin kelvollisissa olosuhteissa. Laaksolla on upea ilmapiiri ja uniikki tunnelma, ja se on koko lajille hyvä näyteikkuna. Paikalla oli positiivisen paljon yleisöä, ja myös lapsiperheitä, jotka tulivat katsomaan ja heppoja ja kyselemään meiltä ratsastajilta. Myös lajimme sponsorit ansaitsevat arvostuksemme, meidän kannattaa myös siksi käyttäytyä tai näyttäytyä hyvin.

Kilpailukutsu: LINKKI
Online tulospalvelu: Equipe
Sarjakilpailusäännöt: LINKKI

Yleisöä oli paikalla runsas joukko, ja kaikki asettuivat mukavan turvallisin välimatkoin Laakson avariin puitteisiin. Myös oheisohjelmasta nautittiin, pyöritettiin onnenpyörää, kokeiltiin talutusratsastusta ja lasten suuria suosikkeja olivat myös paikalla vierailleet poliisihevoset.

Esteratsastustuloksia GP Finaali, su 16.8.

Suomen Kenttäratsastusseura

LähiTapiola Grand Prix 2020, top kolme palkitaan
1) Petra Heikkinen – Q And Q DK Z / 5.000 €
2) Maija Yli-Huhtala – Birchcape's Wonderland / 3.000 €
3) Janna Jensen – Julie v.d. Verbindingshoeve / 2.000 €

LähiTapiola Grand Prix Finaali 145 cm + 150 cm, 2 kierrosta
5 lähtijää ja 4 sijoittuu, palkinnot 2 000 €, 1 400 €, 1 000 €, 600 €, 400 €
1) Petra Heikkinen – Q And Q Dk Z, Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat 4-1/77.56, 2) Janna Jensen – Julie V.D. Verbindingshoeve, JCC Riders 8-.0/74.5, 3) Maija Yli-Huhtala – Birchcape's Wonderland, Ratsastusseura Varsa 8.-5./75.76, 4) Joonas Oranta – Calazio, Björkboda Dressage 170 16-5/78.28, 5) Neea Karvinen, Kaarinan Kenttäratsastajat Kake Ry – Eurocool's Elstar Hyl.
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/519091


Tuomariston edustaja Dan Björklöf, LähiTapiolan edustaja Janniina Nikku ja SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto.

LähiTapiola Future Challenge 2020 / Top 3 palkitaan
1) Jasmin Engblom -  Chap / 1.200 €
2) Jasmin Engblom – Goldykaat / 750 €
3) Daniela Simola – Darthina / 500 €

LähiTapiola Future Challenge Finaali 135 cm + 140 cm, 2 kierrosta
5 lähtijää ja 2 sijoittuu, palkinnot 800 €, 500 €, 300 €, 200 €, 120 €
1) Jasmin Engblom – Chap, Salo Riding Club 4-1/77.08, 2) Jasmin Engblom – Goldykaat 8-0./74.48-8, 3) Daniela Simola – Darthina Rusko Riding Team 1.-9/76.28, 4) Jasmin Kallio – Luigi 17-0/74.76, 5) Iita Marttila – Cerano, Ratsastusseura Varsa –Hyl.
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/519092

Show-ohjelma vikellyksen taidonnäytteessä Enni Rautanen,hevonen Atterupgaards Marlene II ja juoksuttaja Oona Pekkala, kuva Hanna Heinonen.
Katariina Cozmei ja Helmi esittelivat ratsastusjousiammunta, kuva Hanna Heinonen.

CMAS-ratsastusammuntaa esitteli Kari Kallonen, kuva Hanna Heinonen.