Esteratsastuksen Nations Cup -joukkue EEF-sarjan semifinaaleihin

8.6.2024

Suomen esteratsastuksen maajoukkue ratsasti Longines EEF-sarjan pohjoisen alueen viiden parhaan joukkueen joukkoon, jotka jatkavat semifinaaleihin Deauvilleen, Ranskaan! Suomi pääsi myös viime vuonna semifinaaleihin.

Kuvassa Aura Vasama. Kuva Hanna Heinonen.

Suomen joukkue oli CSIO3* 145 cm tasolla kahdessa vaiheessa ratsastetussa kilpailussa kymmenes kahdestatoista joukkueesta. Pohjoisen alueen joukkueista jatkopaikan lunastivat Suomen lisäksi Puola, Norja, Ruotsi ja Tanska.

"Aura Vasama ja Anni Hjerpe onnistuivat suorituksissaan molemmilla kierroksilla. Tämä oli Hjerpen debyytti seniorien Nations Cupissa. Pipsa Koski ratsasti hyvin viimeiseen linjaan asti molemmat kierrokset. Petra Heikkinen ratsasti todella hyvän toisen kierroksen virhepisteittä", kertoo maajoukkuekapteeni Mikko Mäentausta.

“Niin kuin se usein on, yhden tai kahden pudotuksen rata ei välttämättä ole huonommin ratsastettu kuin se virhepisteetön ratakaan. Tavoitteemme jatkoon pääsyn osalta on saavutettu. Oli pienestä kiinni, että oltaisiin pärjätty itse kilpailussa vähän pidemmälle, sinne puolenvälin tuntumaan molemmissa karsintakilpailuissa”, toteaa Mäentausta.

Tulokset CSIO3* Longines Nations Cup Drammen, Norja:
1) Puola 4 vp (uusinta 0 vp)
2) Norja 4 (uusinta 8 vp)
3) Ruotsi 12
…10) Suomi 32 (Aura Vasama / Canto Bruno 0-8, Anni Hjerpe / Callboy 4-4, Pipsa Koski / Jumper 19-EL, Petra Heikkinen / Oechie-K 16-0)

Täydet tulokset: LINKKI

Kuvassa Anni Hjerpe ja Callboy. Kuva Kati Hurme.

Semifinaaleissa kilpailevat pohjoisen alueen viiden parhaan joukkueen lisäksi läntisen alueen sarjan jatkoon selvinneet viisi parasta joukkuetta; Belgia, Irlanti, Iso-Britannia, Ranska ja Espanja. Semifinaali kilpaillaan Deauvillessä 19.-23.6. Kaikkien neljän alueen parhaiden joukkueiden finaali on 5.-8.9. Varsovassa, Puolassa.

"Oltiin tilanteessa, että rakennettiin uutta joukkuetta ratsukoista, jotka eivät vielä ole kokeneita tällä tasolla. On vielä parannettavaa, mutta on lähellä, että saadaan parempia onnistumisia. Kaikkien joukkueen ratsastajien on mahdollista ratsastaa virhepisteettömät radat tällä korkeudella ja tämä antaa näkymän, että meillä on mahdollisuus pärjätä tällä tasolla", jatkaa Mäentausta.

Longines EEF-sarja on Nations Cup -kilpailu, joka on suunniteltu kehittämään hevosia ja ratsastajia laadukkaiden tapahtumien ja joukkuemuotoisten kilpailujen kautta. Se korvaa aiemmin nimellä Division 2 Nations Cup tunnetun sarjan. 3* ja 4* kilpailut keskittyvät uusien kyvykkäiden ratsukoiden tuomiseen korkeammalle tasolle kaikista Euroopan maista. EEF-sarjalla pyritään auttamaan turvaamaan lajin tulevaisuutta ja tarjoamaan jatkuvaa kehitystä.