Esteratsastuksen Nations´ Cup -joukkue Uggerhalneen nimetty

8.3.2022

Esteratsastuksen edustusjoukkue Nations´ Cupiin, CSIO3* Uggerhalneen, Tanskaan 18.-22.5. on nimetty. Joukkueeseen on valittu neljä ratsastajaa; Noora Forstén, Anna-Julia Kontio, Maiju Mallat ja Jasmin Seppälä. Heidän lisäkseen joukkueeseen valitaan vielä viides jäsen ja vararatsastaja.

Anna-Julia Kontio (vas.) ja Maiju Mallat. Kuva Margit Ticklén.

 

Vararatsastajat ovat aakkosjärjestyksessä Marina Ehrnrooth, Janna Jensen, Juulia Jyläs, Liida Lehtonen, Kati Lekander, Mirella Lesonen-Hakola, Eveliina Talvio ja Johanna Talvio. Asiasta ilmoitti esteratsastuksen huippu-urheilun johtoryhmän edustaja ja valintakomitean jäsen Mikko Mäentausta.

Suomi lähettää joukkueen myös Drammeniin, Norjaan, jossa hypätään uuden Longines EEF -sarjan pohjoisen alueen toinen osakilpailu. Longines EEF sarja on Euroopan ratsastusliiton luoma Nations Cup -sarja. Se korvaa aiemman FEI Nations Cupin Euroopan kakkosdivisioonan.

Kauden 2022 tavoitteena on saada vahva, kultamitalia tavoitteleva joukkue esteratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksiin Flyingeen, Ruotsiin. Kilpailu järjestetään 26.-30.6., ja Flyingessä kilpaillaan sekä este- että kouluratsastuksessa.

Suomi puolustaa Flyingessa viimekesäistä joukkuekultaansa. Silloin joukkueessa ratsastivat Elena Hietanen ja Shelby, John Antell ja Iscara Del Maset, Janna Jensen ja Julie Vd Verbindingshoeve sekä Marina Ehrnrooth ja Evli Ellington. Myös henkilökohtaisessa kilpailussa tuli menestystä, kun Janna Jensen voitti hopeaa ja Marina Ehrnrooth pronssia, ja Elena Hietanen sijoittui neljänneksi.

 

Noora Forstén ja Chubakko. Kuva Aura Leikkonen.

 

Longines EEF -sarja on jaettu neljään alueeseen - pohjoiseen, eteläiseen, keskiseen ja läntiseen. Mukana on 38 kansallista liittoa, jotka ovat EEF:n jäseniä. Suomi kuuluu pohjoiseen alueeseen, jossa ovat myös Tanska, Viro, Islanti, Israel, Latvia, Liettua, Norja, Puola ja Ruotsi.

Jokaisella alueella on kaksi CSIO3*-kilpailua, joista parhaat jatkavat EEF-sarjan semifinaaleihin. Molempiin osakilpailuihin on otettava osaa. Viisi kärkijoukkuetta jatkaa pohjoisen ja lännen yhteiseen semifinaaliin.

Pohjoinen ryhmä
18.-22.5. CSIO3* Uggerhalne, Tanska
9.-12.6. CSIO3* Drammen, Norja

Lisätietoa: https://www.euroequestrian.eu/