Esteratsastuksen SM-kilpailut keskeytettiin Seinäjoella

15.8.2021

Esteratsastuksen Suomen mestaruuskilpailut Seinäjoella keskeytettiin vakavan onnettomuuden johdosta. Viime vuoden mestaruutta puolustavan Ville Kulkkaan hevonen Nepton loukkaantui epäonnistuneessa hypyssä ja kaatui laskeutumisen jälkeen. Loukkaantunut hevonen sai heti ensiapua kilpailun eläinlääkäriltä ja paikalla olleelta FEI:n eläinlääkäriltä. Se lopetettiin pian kilpailupaikalla eläinsuojelullisista syistä.

Ville Kulkas ja Nepton. Kuva Hanna Heinonen.

 

Nepton oli 11-vuotias FWB-ruuna, Kulkkaan oma kasvatti, ja jonka hän on itse kouluttanut tälle tasolle.

”Koko tiimimme on järkyttynyt. Nepton on kotona syntynyt ja 11 vuotta tässä ollut.”

”En ihan tiedä, mitä tapahtui. Se hyppäsi todella hyvin ja tuli hyvin sisään sarjan ensimmäiselle osalle. Siinä oli hyvin tilaa ottaa kaksi laukka-askelta, mutta jostain syystä se arvioi tilanteen väärin, ja lähti askelta aikaisemmin,” tilanteesta erittäin järkyttynyt, lihasvammoilla selvinnyt Kulkas kertoo.

Kilpailu keskeytettiin ratsastajien, tuomariston ja Ratsastajainliiton edustajien yhteispäätöksellä kunnioituksesta Neptonia ja Kulkkaan perhettä kohtaan. Ratsastajainliitto ottaa osaa suureen menetykseen.

Jakamatta jääneiden SM-mitalien ja junioreiden vielä jäljellä olleen finaalin kohtalosta päätetään Ratsastajainliiton hallituksen kokouksessa. Siitä tiedotetaan alkuviikosta.