Esteratsastuksen Suomen mestaruudet torstaina vauhtiin Härmässä

24.8.2020

Kaikkien ikäluokkien esteratsastuksen Suomen mestaruuksista kilpaillaan viikonvaihteessa PowerPark Horse Show’ssa PowerParkin hevosurheilukeskuksessa.

Henna Kaaro - Doctro, kuva SRL Heidi Lammi

26.–30.8. Esteratsastuksen Suomen mestaruudet, PowerPark Horse Show, Härmä 

Avoimesta mestaruudesta lähtee kilpailemaan 34 ratsukkoa. Hallitseva mestari Henna Kaaro ja hopeamitalisti Emma Tallberg saavat vastaansa joukon muita huippunimiä, mukana mm. Sanna Backlund, Susanna Granroth, Petra Heikkinen, Janna Jensen, Ville Kulkas, Mirella Lesonen-Hakola, Sonja Mäkelä, Joonas Oranta, Salla Varenti ja Maija Yli-Huhtala.

Henna Kaaro mitalikylvyssä, kuva SRL Heidi Lammi

Nuorien ratsastajien SM-kilpailussa starttaa 20 ratsukkoa, junioreissa 31, lapsiratsastajissa 25 ja isoissa poneissa 8. Pienten ponien mestaruusluokkaan lähtee 12 ratsukkoa. Paikalla on myös nuorten Suomessa kasvatettujen estehevosten parhaimmisto. Ne hyppäävät FWB-yhdistyksen kuusivuotiaidenhevosten Breeders’ Prize by Hankkija -kilpailussa sekä  5-vuotisderbyssä.

SM-kilpailut ratkotaan kolmessa osakilpailussa, virhepisteet kertyvät ratsukolle läpi kilpailun. Avoimessa mestaruudessa eli senioreissa ensimmäinen osuus on 140 cm:n tasolla aikaratsastus, jonka tulos muunnetaan virhepisteiksi. Toinen osakilpailu hypätään 145 cm:n esteillä ja kolmas kahdella kierroksella 145 ja 150 cm:n tasolla. Ratsastaja voi osallistua kolmanteen osakilpailuun vain yhdellä hevosella.

Kilpailun johtaja Tuomas Virrankoski, puheenjohtajatuomari Anu Tuomi, ratamestari Johanna Mikkola, päästewardi Eija Varis ja kuuluttaja Roy Kokkonen.

AIKATAULUT

Kaikki ikäryhmät kilpailevat torstaina ja perjantaina 1. ja 2. osakilpailun. Ponien ja lapsiratsastajien ratkaisevat finaalit hypätään lauantaina. Avoin mestaruus ratkeaa sunnuntaina, ja silloin jaossa ovat myös nuorten ja junioreiden SM-mitalit.

Tarkemmat aikataulut julkaistaan kilpailujen alla Equipen tulospalvelussa .

Avoin Suomen mestaruus hypätään alustavan aikataulun mukaan sunnuntaina klo 14 alkaen ja nuorten 3. osakilpailu käynnistyy klo 12.15.

YLEISÖ

Yleisöllä on keskiviikkona ja torstaina paikalle vapaa pääsy, muina päivinä pääsyliput, alle 10-vuotiailla ilmainen pääsy.  Lisätietoa: http://www.fihs.fi/pphs/

TELEVISIOINTI

Lähetysaikaa lisätty: Havenin ja SRL:n livelähetys paikan päältä livenä lauantaina ja sunnuntaina: http://www.haven.fi/live/

Taltiointi näkyy myös Ruutu Plus -kanavalla: https://www.ruutu.fi/plus

Kilpailukutsu: LINKKI

Mitalit odottavat ottajiaan, kuva SRL Heidi Lammi