Esteratsastuksen Suomen mestaruus Sanna Backlundille ja junioreissa Jone Illille

20.8.2021

Esteratsastuksen Suomen mestaruusmitalit avoimessa ja junioreiden luokissa jaettiin Ratsastajainliiton hallituksen päätöksellä kilpailun jälkeen. Suomen mestaruuden voitti janakkalalainen Sanna Backlund hevosella Elano. Hopeamitalin sai Janna Jensen ja Julie v.d. Verbindingshoeven ja pronssia Salla Varenti ja Ypäjä Isandra. Junioreiden Suomen mestari on Jone Illi.

Suomen mestari Sanna Backlund ja Elano. Kuvat Hanna Heinonen.

SM-kilpailu Seinäjoen Ravikeskuksessa keskeytettiin onnettomuuden vuoksi avoimen luokan finaalikierroksella. SM-mitalit jaettiin sen perusteella, mikä tilanne oli kolmen osakokeen kilpailussa finaalin ensimmäisen kierroksen jälkeen. Junioreiden finaaliluokkaa ei ehditty kilpailla, ja mitalit jaettiin kahden osakilpailun tulosten perusteella.

Suomen mestaruuden voitti janakkalalainen Sanna Backlund hevosella Elano. Ratsukon virhepistemäärä oli 5,12. Backlund oli toinen ensimmäisen osakilpailun jälkeen, nousi kärkeen toisessa ja piti kärkipaikkansa finaalin ensimmäisellä kierroksella. Backlund on voittanut SM-kultaa aiemmin vuonna 2013.

Janna Jensen ja Julie v.d. Verbindingshoeve.

Hopeaa voittaneen Janna Jensenin ja Julie v.d. Verbindingshoeven tulos oli 6,74 virhepistettä. Somerolainen Jensen ja Julie v.d. Verbindingshoeve olivat ensimmäisenä päivänä viides ja nousivat lähelle kultaa. Jensenillä on myös SM-kulta vuodelta 2014 ja pronssi aiemmalta vuodelta.

Salla Varenti ja Ypäjä Isandra.

Salla Varenti ja Ypäjä Isandra nousivat pronssille aina ensimmäisen päivän 17:s tilalta asti. Varenti ja Ypäjä Isandra hyppäsivät toisen osakilpailun nollilla ja saivat finaalin ensimmäiseltä kierrokselta yhden pudotuksen, kuten myös Backlund ja Jensen. SM-mitali oli hämeenlinnalaiselle Varentille ensimmäinen avoimessa luokassa.

Junioreiden Suomen mestari Jone Illi ja Eolita L.

Jone Illi junioreiden Suomen mestariksi

Lapsiratsastajien EM-kilpailuissa heinäkuussa 14. tilalle sijoittunut Jone Illi, 14, osallistui SM-kilpailuissa astetta vaativammalle tasolle eli junioreiden ikäluokkaan. Hän lähti ensimmäisen osakilpailuun neljällä hevosella, mutta joutui valitsemaan finaalia varten vain yhden, EM-ratsunsa Eolita L:n.

Sofia Saarinen ja Calabis.

Juniorit eivät kuitenkaan päässeet kilpailun keskeytyksen johdosta hyppäämään finaalia, ja tulokset jaettiin kahden osakilpailun perusteella. Näin myrkkyläinen Illi ja Eolita L voittivat Suomen mestaruuden tuloksella 1,5 virhepistettä. Toisessa osakilpailussa nollan hypännyt lempääläinen Sofia Saarinen ja Calabis nousivat hopealle ja jäivät kullasta vain yhden virhepisteen verran. Anni Hjerpe ja Zepp Z veivät pronssin tuloksella 4,5 virhepistettä. Myös hyvinkääläinen Hjepe hyppäsi toisen osakilpailun 130-tasolla virhepisteittä.