Euroopan mestaruuksiin suuntaava Stella Hagelstam kirkkaasti SM-kilpailun kärkeen

28.8.2021

Seniorit ratsastivat ensimmäisen osakilpailunsa kouluratsastuksen Suomen mestaruuksissa Hyvinkäällä. Voiton vei Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea prosentein 72.479, toiseksi sijoittui Anu Sironen ratsunsa San Quellen kanssa prosentein 67.196.

Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea. Kuvat Mirella Ruotsalainen.

Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea suorittivat ohjelmansa nivelsuitsituksella.

”Todella hienoa, että Grand Prix´n saa sääntömuutoksen jälkeen ratsastaa nyt nivelillä. Se tuntuu olevan Julialle iso asia. Se oli nyt todella hyvä ja kaikki tuntui helpolta,” sanoo Hagelstam tyytyväisenä.

”Huomenna lähdemme hakemaan samanlaista suoritusta ja tunnetta.”

Stella Hagelstam suuntaa ensi viikolla ratsunsa Sangraalin kanssa Saksan Hagenissa järjestettäviin kouluratsastuksen Euroopan mestaruuksiin.

”Lähdemme matkaan ensi viikon torstaina tai perjantaina. Vähän säistä riippuen. Laskeskelin, että nämä Suomen mestaruudet osuvat liian lähelle Euroopan mestaruuksia, joten on parempi antaa Sangraalin nyt levätä ja säästää voimia tulevaan koitokseen.”

Hagelstam odottaa innolla tulevia Euroopan mestaruuksia.

”Sangraal on todella hyvässä vedossa. Se tuntuu paremmalta päivä päivältä ja kehittyy jatkuvasti. Se on todella hyvä hevonen,” huokaisee Hagelstam tyytyväisenä.

Anu Sironen ja San Quelle.

Toiseksi senioreiden Suomen mestaruuden ensimmäisessä osakilpailussa ratsasti Anu Sironen hevosellaan San Quelle. Myös Sironen oli todella tyytyväinen yritteliääseen tammaansa.

”Kaikki toimi tänään todella hyvin, olen todella tyytyväinen tällä hetkellä,” iloitsee Sironen.

”Huomenna tavoitteena on ratsastaa mukava rata, helppouden tunne on minulle tärkeää.”

Sunnuntaina senioreiden kouluratsastuksen Suomen mestaruuskilpailu huipentuu finaaliin, jossa nähdään ratsukoiden vapaaohjelmat musiikilla. Finaali alkaa klo 13.00 ja sitä voi seurata paikan päältä Hyvinkäällä tai Haven Livestä.

Vilma Lehtinen ja Lancome Sjaelstofte.

Vilma Lehtinen ja Lancome Sjaelstofte junioreiden kärkeen

Myös juniorit aloittivat Suomen mestaruus mittelönsä Hyvinkäällä lauantaina. Ensimmäisen osakilpailun voittoon ratsasti Vilma Lehtinen ratsullaan Lancome Sjælstofte prosentein 68.909. Toiseksi sijoittui Mette Kauppila ja Donna Lottchen prosentein 67.848 ja kolmannen sijan nappasi Anni Plith ratsunsa Midt-West Zalandon kanssa.

Ratsastajat totesivat yhdessä, että parannettavaa jäi vielä huomiselle.  ”Tämä oli hyvä päivä ja nyt tietää missä petrata huomenna. Fiilis radalla oli kuitenkin hyvä, odotan innolla huomista,” luokan voittanut Vilma Lehtinen tuumaa.

Kolmikko kehui myös Hyvinkään kentän pohjaa. ”Hevosemme todella pitivät kentän pohjasta ja rentoutuivat verryttelyn hälinästä radalle. Hyvä näin päin!” naurahtavat he yhdessä.