Eveliina Talvio toinen WHG 145 cm finaalissa - Hannes Ahlman jälleen voittoon

23.10.2022

Hannes Ahlmanin ja Diaran voittoputki Helsinki Horse Show'ssa jatkuu. Upea suoritus, puhdas rata 52,94 sekunnissa, toi saksalaiselle jo toisen kultaisen mitalin. Suomen Eveliina Talvio ja Glamour sijoittuivat hienosti niukasti toiseksi ajassa 53,62 sekuntia.

Eveliina Talvio ja Glamour. Kuvat Hanna Heinonen

 

"Olen niin kiitollinen hevosestani. Diara teki tänään uskomattoman hyvää työtä. Emme ole kilpailleet yhdessä vielä kauaa, tämä on vasta kolmas yhteinen kansainvälinen kisamme. Ja hän voitti eilen ja tänään uudelleen", Hannes Ahlmann kiittää. 

"Pidän Helsingissä kilpailemisesta, täällä on upea yleisö. Kun suoritus on hyvä, yleisöstä huomaa, että se on iloinen puolestasi. Helsingin kenttä ei ole helpoin ratsastaa. On kuitenkin hyvä treenata uusia asioita haasteellisemmillakin areenoilla. Odotan jo maailmancupia, osallistun Baloucan´lla. Tämä on ensimmäinen maailmancupin kisamme. Vaikka meillä ei ollut niin kovin hyvä päivä eilen, toivon, että tänään yllämme parempaan suoritukseen." 

Eveliina Talvion tunnelmat olivat korkealla. 

"Ihan mieletön fiilis, paitsi se että olin tyytyväinen omaan suoritukseeni, niin yleisö oli siinä niin täysillä mukana. En voi olla kuin ihan todella ylpeä Glamourista. Se niin taisteli siellä minun kanssani, ja tuntui että heti siitä hetkestä, kun me menimme radalle, se oli kanssani niin valmis tekemään mitä vaan. Se kyllä yritti ihan superhienosti. Minä olin vähän kaukana siinä numero viisi okserilla, ja se sanoi vaan, että “no problem, lets go”." 

"Minä olen enemmän kuin tyytyväinen kaikkiin suorituksiini. Eilen minulle tuli siinä 150 cm luokassa kaksi alas, mutta olen todella tyytyväinen siihen rataan. Pudotukset olivat ihan sellaisia, että tulivat loppuradasta ja aika epätyypillisiä. Mutta olen iloinen, kun orikaan ei ole hypännyt noin isoa luokkaa taas hetkeen, enkä itsekkään. Tuntuu, että kaikkien hevosten kanssa yhteistyö pelaa todella hyvin, ja siksi on sellainen mukava, rento fiilis radalla." 

 

Hannes Ahlmann ja Diara. 

 

Kansainvälisen 140 cm Speed Finaalin voittoon ratsasti virolainen Paul Argus hevosellaan Jay-Z Bee. Paras suomalainen oli Anniina Nordström GK Charmeurilla sijalla 7.

 

Paul Argus ja Jay-Z Bee

 

WHG Finaali 145 cm, aikaratsastus. Lähti 27, sijoittui 12
1) Hannes Ahlmann - Diara, Saksa 0/52,94
2) Eveliina Talvio - Glamour, Suomi 0/53,62
3) Marlon Módolo Zanotelli - Heureuse Nouvelle WH, Brasilia 0/54,17
…9) Sanna Backlund – Isabella HX, Suomi 0/57,36 

Täydet tulokset: LINKKI

Kansainvälinen Speed Finaali 140 cm, aikaratsastus, jossa virheet muutetaan ajaksi. Lähti 9, sijoittui 9

1) Paul-Richard Argus - Jay-Z Bee, Viro 51,35, 2) Jordy van Massenhove - Gaga E d' Augustijn, Belgia 52,47, 3) Katharina Rhomberg - Zarzuela OLD, Itävalta 53,93, 4) Jens Vandenberk - Diamant van 't Coseveld Z, Belgia 55,05, 5) Thomas Velin - Quidamo D, Tanska 60,07, 6) Alessandra Volpi - Haya Loma N, Yhdysvallat 60,62, 7) Annina Nordström - GK Charmeur, Evitskogin Ratsastajat Ry 62,02, 8) Maiju Mallat - Chantilly, Suomi 65,22, 9) Anna-Julia Kontio - King Z, Suomi 66,57

Täydet tulokset: LINKKI