Eveliina Talviolle vahva aloitus HIHS:ssä – nyt toinen sija viiden tähden 140 cm luokassa

21.10.2022

Eveliina Talvio ja Glamour ottivat toisen sijan viiden tähden 140 cm aikaratsastusluokasta Helsinki Horse Show’n kansainvälisten luokkien avauspäivänä. Suomalaisista myös Susanna Granroth ja Maiju Mallat nappasivat sijoitukset. Granroth oli neljäs ja Mallat yhdeksäs. Luokan voitti Sveitsin Bryan Balsiger hevosella Urbanus Z.

Eveliina Talvio ja Glamour. Kuvat Heidi Lammi.

Eveliina Talvio aloitti Helsinki Horse Show’n urakkansa vahvasti, Pohjola Gold Grand Prix’n voitolla New Yorker T:n kanssa, sekä kansainvälisen 140 cm aikaratsastusluokan toisella sijalla Glamourin kanssa ja yhdeksännellä sijalla 140 cm luokassa Carlow van de Hellellä.

“Olen tosi iloinen siitä, miten hyvin kaikki hevoset aloittivat tänään. Ehkä jopa yllätyin miten hyviltä ne tuntuivat heti näin ensimmäisenä päivänä. Ratsastus tuntui helpolta ja yhteistyö hevosen kanssa toimi hyvin”, Talvio kuvaili perjantain tunnelmiaan.

Talvio on asunut ulkomailla jo viitisen vuotta. Hänellä on talli Hollannissa, jossa on perheen omia kasvatteja ja ratsastettavia kisahevosia. Suomen kisamatkaan kuului myös kahden tähden Aino Masters Järvenpäässä, jossa Talvio voitti yhden 140-luokan.

Bryan Balsiger ja Urbanus Z sekä hevosenhoitaja.

Luokan voitti Helsingissä ensi kertaa kilpaileva Sveitsin Bryan Balsiger hevosella Urbanus Z. 25-vuotias sveitsiläinen on nauttinut kilpailumatkastaan Helsinkiin. Balsiger voitti Oslon maailmancupin viikkoa ennen Helsinkiin tuloa.

“Olen Sveitsissä tottunut pienempiin areenoihin, joten Helsinki sopii minulle hyvin. Tänään minusta tuntui että myös hevoseni nauttivat täällä hyppäämisestä”, Balsiger kertoi suorituksensa jälkeen.

Balsiger oli maansa olympiajoukkueessa Tokiossa ja voitti vuosi sitten EM-joukkuekultaa Riesenbeckissä. Kotona perheellä on iso talli, jossa on niin ratsastuskoulu kuin kisahevosia. Bryanin isä on valmentanut häntä koko ajan ja yhteistyö sujuu edelleen loistavasti.

Susanna Granroth ja KG Corazon.

Suomalaisista Susanna Granroth oli KG Corazonin kanssa luokassa sijalla neljä. Myös Granroth sijoittui jo aikaisemmin, neljänneksi 140 cm avausluokassa L'Espoir van Dorperheidella. Maiju Mallat ja E Beliss sijoittuivat yhdeksänneksi virheettömällä suorituksellaan.

Maiju Mallat ja E Beliss.

21.10. Kansainvälisiä esteratsastustuloksia, Helsinki International Horse Show
Länsiväylä Kansainvälinen esteratsastus 140 cm, aikaratsastus. Lähti 29, sijoittui 12.
1) Bryan Balsiger - Urbanus Z, Sveitsi 0/51,33, 2) Eveliina Talvio - Glamour, Suomi 0/52,59, 3) Angelica Augustsson Zanotelli - Danna RJ, Ruotsi 0/52,63, 4) Susanna Granroth - KG Corazon, Suomi 0/55,35, 5) Emil Hallundbaek - Casirus, Tanska 0/56,86, 6) Geir Gulliksen - VDL Groep Quatro, Norja 0/57,87, 7) Stephanie Holmén - Thelma Hastak, Ruotsi 0/59,26, 8) Eiken Sato - Chacanno JRA, Japani 0/59,82, 9) Maiju Mallat - E Beliss, Suomi 0/60,98, 10) Kevin Staut - Visconti du Telman, Ranska 0/61,70, 11) Olivier Robert - Iglesias D.V., Ranska 0/62,29, 12) Eduardo Pereira de Menezes - H5 Elvaro, Brasilia 0/67,72, …23) Anna-Julia Kontio - King Z, Suomi 4/65,23, …27) Jasmin Seppälä - Harley, Suomi 21/76,62, …Annina Nordström - GK Charmeur, Suomi hylätty

Täydet tulokset: LINKKI