FEI myönsi lähes miljoonan euron tuen Ukrainan hevosyhteisölle

2.3.2022

Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI hyväksyi merkittävän "solidaarisuusapurahaston" Ukrainan hevosyhteisölle ja ilmoitti peruvansa tältä vuodelta kansainvälisen hevosurheilun Valko-Venäjällä ja Venäjällä.

Kuva Heidi Lammi.

 

FEI:n johtokunta tuomitsi maanantaina yksimielisesti Venäjän armeijan hyökkäyksen Ukrainaan ja poisti kaikki kansainväliset hevostapahtumat Venäjällä ja Valko-Venäjällä vuoden 2022 FEI:n kalenteristaan. FEI päätti myös yksimielisesti jäädyttää FEI:n solidaarisuus- ja kehitystoiminnan ja peruuttaa tai siirtää mahdollisuuksien mukaan Venäjällä ja Valko-Venäjällä vuonna 2022 järjestettävät FEI:n toimihenkilöiden kurssit.

FEI:n johtokunta harkitsee vielä kansainvälisen olympiakomitean, KOK, antamaa suositusta kieltää venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden ja toimitsijoiden osallistumista FEIn tapahtumiin. Päätöksestä tiedotetaan lähipäivinä.

Merkittävää oli myös FEI:n solidaarisuusapurahaston myöntämä miljoonan Sveitsin frangin (noin 980 000 €) tuki Ukrainan hevosyhteisölle. FEI on tiiviissä yhteistyössä Ukrainan liiton ja naapurimaiden kanssa helpottaakseen ja koordinoidakseen logistista tukea sekä taloudellista apua.

FEI:n presidentti Ingmar De Vos (BEL) on läheisessä yhteydessä Ukrainan kansalliseen liittoon ja hevosyhteisöön.

"Olemme syvästi huolissamme kaikkien ukrainalaisten ja koko hevosyhteisön hyvinvoinnista Ukrainassa", FEI:n presidentti Ingmar de Vos sanoo.

"Heidän turvallisuutensa on meille erittäin tärkeä asia. Olemme tiiviissä yhteistyössä Ukrainan ja naapurimaiden tärkeimpien kontaktiemme kanssa etsiäksemme ratkaisuja heidän kiireellisiimpiin tarpeisiinsa."

"Urheiluyhteisö on verkosto, joka luottaa ja kukoistaa joukkuehengestä ja toveruudesta. Näiden tärkeiden ystävyyssuhteiden kautta voimme tarjota tukeamme ja auttaa Ukrainan kansaa näinä haastavina aikoina."

Lue FEI:n tiedote.