FIM Horse Shown lipunmyynti on alkanut

1.6.2010

FIM Horse Shown liput ovat nyt myynnissä: www.lippupalvelu.fi

FIM Horse Show laukkaa eteenpäin

Maamme mittavin kansainvälinen ratsastustapahtuma, Helsinki International FIM Horse Show, ei jää lepäämään laakereillaan.Yhteistyösopimukset FIM Group Oyj:n ja Suomen Ratsastajainliitto ry:n (SRL) kanssa tähtäävät tapahtuman ja kotimaisen huippu-urheilun kehittämiseen. FIM Horse Show tarjoaa ensi syksynä katsojilleen entistä laajemmin kansainväliseen ja kotimaiseen huippu-urheiluun painottuvan ohjelman. Uudistuksia on tulossa myös Horse Expoon, ratoihin, kenttiin, katsomopaikkoihin ja mainontaan.

FIM Horse Show mielletään trendikkäänä ja modernina urheilu- ja viihdetapahtumana, joka kiinnostaa erityisesti perheitä, yrityksiä ja mediaa. Sijoitusyhtiö FIM jatkaa yhteistyötään FIM Horse Show´n ensimmäisenä ns. Title Sponsorina. FIM  teki jatkopäätöksen jo ennen ensimmäisen kolmivuotiskauden loppua. Jatkosopimus kattaa vuodet 2007-2009.

Suomalainen voittaa World Cup -luokan!

FIM Horse Show ja SRL lähtevät yhdessä kehittämään kotimaista kilpaurheilua. Ensimmäisiä toimenpiteitä ovat kansallisten ratsukoiden määrän nostaminen FIM Horse Show´ssa ja suomalaisen ratsastajan siivittäminen FEI World Cup -voittajaksi mm. Suomalainen voittaa World Cup -luokan! -debattiseminaarin avulla.

Ensi syksynä FIM Horse Show´ssa kilpailee lähes 60 kotimaista ratsukkoa! Ratsukot valitaan suoraan kotimaisten sarjakisojen karsintakilpailuiden perusteella. Areenalla nähdään eri ikäkausien Top 10. Osana huippu-urheilun kehittämisstrategiaa torstaina 19.10. järjestetään tiivis debattiseminaari teemalla "Suomalainen voittaa World Cup -luokan!". Debatissa keskustellaan mm. siitä mitä osatekijöitä vaaditaan ensimmäisen voiton saavuttamiseksi ja mitkä ovat mahdollisuudet voiton saavuttamiseen. Asiantuntijoina ovat ainakin World Cup -liigan perustaja ja pitkäaikainen johtaja Max Ammann ja Kansainvälisen Ratsastajainliiton (FEI) pitkäaikainen Secretary General Bo Helander. Myös esteratsastuksen kotimainen nestori, Christopher Wegelius, on kutsuttu. Ratsastajia edustaa Mikael Forstén sekä muutama muu tunnettu nimi.

Helsinki FIM Horse Show vuonna 2012?

FIM Horse Show´n taustayritykset Scanhorse ja BCM Scanhorse fuusioituvat ja ovat linjanneet FIM Horse Show´n kehittymissuunnan tuleviksi 5-10 vuodeksi. Muuttuneet markkinatilanteet johtivat päätökseen kohdistaa toiminna painopiste yhä selkeämmin huippu-urheilun suuntaan unohtamatta tapahtuman tärkeitä viihteellisiä elementtejä. Tapahtuma on yksi FEI:n kovatasoisimman Länsi-Euroopan liigan tukipilareista.

Yleisöystävällinen ohjelma lisää viihtyvyyttä

Ensi syksynä ohjelmassa kiinnitetään entistä enemmän huomiota yleisön viihtyvyyteen. Kilpailuluokkia on enemmän ja ne vaihtelevat viihteellisistä huippu-urheiluun. Luokat on jaettu lyhyemmiksi kiihkeän tunnelman säilyttämiseksi, ja näytösten väleissä on vähintään tunti aikaa tehdä ostoksia ja ruokailla. Kuuluisa ranskalainen hevostaituri Jean-Marc Imbert esiintyy päänäytösten yhteydessä. Yhä monipuolisempi Horse Expo avataan jo torstaina ja ravintolapalvelut monipuolistuvat.

Torstain näytöksessä on luvassa taattua tietotaitoa, kun maailmanmestari ja olympiakultamitalisti Franke Sloothaak työskentelee maamme lupaavimpien nuorten hevosten kanssa suositun Super Star Clinicin aikana. Kouluratsastuksenkin ystäville on luvassa asiantuntevaa ohjelmaa lauantain Kouluratsastusnäytöksessä, kun englantilainen O-tuomari Steven Clark pitää noin 20 minuutin esityksen kür-luokan saloista. Uutuuksia ovat myös lauantai-illan Reporanka Six-Bariin eli kuuden esteen korkeushyppykisaan ja Agri-Market Ride & Drive -kisaan,

Guilherme Jorge - brasilialaista sambaa Areenalla

Katsojat tulevat ensi syksynä näkemään radalla aivan uudenlaista "rytmiä", sillä ratamestarina toimii brasilialainen Guilherme Jorge. Hän on uuden polven tähtiratamestari, joka tuo Helsingin ratoihin uutta ilmettä Amerikan mantereelta. Järjestäjä tuo jatkossa vierailevan ratamestarin joka toinen vuosi ja arvostettu Aki Ylänne jatkaa joka toinen vuosi.

Kilpailukentän pohja on jatkossa kotimaisin ja ulkomaisin voimin tuotettua laatuhiekkaa. Kansainvälisesti arvostettu asiantuntija Oliver Hoberg Saksasta tulee paikanpäälle takaamaan pohjan laadun. Verryttelyalue laajentuu kahdeksi kentäksi, mikä helpottaa ratsukoiden valmistautumista suorituksiinsa.

Uusista katsomokategorioista mieluisat paikat

Uudet katsomokategoriat tarjoavat entistä laajemman valikoiman vaihtoehtoja lisäpalveluineen. SRL:n jäsenet saavat jäsenetuna aiempaa edullisempia perhelippuja nyt kaikkiin näytöksiin. Kokopäivälipun ostajille on luvassa -15% alennus. Ja vaativalle yleisölle, jolle vain paras kelpaa, on tarjolla Premium-tason paikat Club-katsomon parhaasta osasta. Premium-lippuun kuuluu lisäksi käsiohjelma, Juhlakirja ja suositun Silver Star -näköalaravintolan ennakkovarausoikeus.

Tähtiratsastajat tiedossa 25.9.

Perinteinen tähtien julkistaminen tapahtuu syyskuun 25. Silloin selviää, ketkä maailman huipuista ovat tällä kertaa tulossa Helsinkiin.

FIM Horse Show tiedotus
Kati Hurme-Leikkonen
http://www.fimhorseshow.fi