Floris ja Pakarinen tanssivat kärkeen

1.6.2010

Tapiola Small Tour
Presented by Piiroinen Areena -koulufinaali

Floris ja Pakarinen tanssivat
Tapiola Small Tourin voittoon

Helimaija Pakarinen ja 19-vuotias Floris tanssivat leikiten kansallisen kouluratsastussarjan, Tapiola Small Tour Presented by Piiroinen Areena, voittoon. Ratsukolle voitto oli jo toinen perättäinen samassa sarjassa. Toiseksi ratsasti Kati Pohjanheimo Wapitalla ja kolmanneksi Timo Rokkanen hevosellaan Bartnik.

Korkeasta iästään huolimatta Pakarisen Floris liikkui kevyen energisesti ja elastisesti saavuttaen ylivoimaisen 68,70 % tuloksen viideltä tuomarilta, jotka edustivat neljää eri kansallisuutta.
- Luulen, että Floriksen ikinuoren liikkumisen ja suorittamisen ilon takana on se, että treenaan sillä säännöllisesti, mutta en koskaan liikaa. Sen kanssa ei jauheta tuntitolkulla, vaan tehdään lyhyesti. Mutta kun tehdään töitä, niin tehdään keskittyneesti, kertoi Helimaija, joka on kuuden vuoden ajan valmentautunut Heikki Haapalan avustamana.

Helimaija kilpailee Floriksella nyt kolmatta kautta, aikaisemmin Hollannista kotoisin olevalla hevosella kilpaili junioriratsastaja. - Floris on aina ollut perusterve, ainoa ongelma on kavioaineksen laatu, mutta mieheni Samuli Koivisto, joka tuntee hevosen perusteellisesti, hoitaa kengitykset ja on pystynyt estämään ongelmat.

Ratsastajat ovat tyytyväisiä kilpailusarjaan
- Sarja todella hyvä, ja sille on selkeä kysyntä. Osallistujia on paljon. Itse en haluaisi muuttaa sarjaa millään tavoin. Ainoa asia jota voisi harkita olisi se, että jo ensimmäinen osakilpailukin olisi Inter I -tasoinen, mutta ei sekään välttämätöntä ole, summasi Helimaija. Itse olen saanut sarjasta paljon hyötyä myös kansainvälisiin kisoihin, jatkoi Helimaija.

Hän on ammatiltaan ratsuttaja ja pitää talliyritystä Jyväskylässä. Tallin 25 hevosta työllistävät sekä hänet itsenä että puolison sekä yhden tallityöntekijän. Kesäaikaan viikolla tehdään töitä kotona ja viikonloput vietetään kilpailuissa. Talvikaudella Helimaijan kilpailuviikonloput vaihtuvat valmennusten pitoon eri puolilla Suomea.

Ensi kilpailukaudella Helimaija etenee Floriksen ehdoilla. Se saa kilpailla niin kauan kun se nauttii siitä. Täällä Areenalla se oikein syttyi kun se pääsi suuren yleisön eteen ja sähköiseen tunnelmaan. Jos Floris saa pysyä yhtä terveenä kuin tähän asti, niin sitten otamme kalenteriin mukaan ehkä muutaman kansainvälisenkin kilpailun, suunnittelee Helimaija. Muut kilpahevoseni ovat uransa alussa olevia 5-6 vuotiaita ja lisäksi minulla on yksi valmiimpi oma hevonen, mutta se on nyt toipilaana ja ensi kaudelle ehtiminen on vielä auki.

Tulokset
Kouluratsastus
Luokka Tapiola Small Tour Kür Final by Piiroinen Areena, Intermediaire I Freestyle
1) Floris / Helimaija Pakarinen 68.700,2) Wapita / Kati Pohjanheimo 64.250, 3) Bartnik / Timo Rokkanen 62.900, 4) Camill / Heidi Huurinainen 61.300, 5) Calvados / Tuija Tapola 59.300. Tuomaristo: Henriette Habenicht Den,Pertti Paloheimo Fin,Stephen Clarke Gbr,Trond Asmyr Nor, Anders Sucksdorff Fin

Luokka Tapiola Grand Prix Kür B- Finaali, Grand Prix Kür
1) Iso Griffo / Kimmo Sulkala Fin 64.500, 2) Viegaard's Consul / Eva-Maria Porhan-Brodell Fin 62.850, 3) Markus / Maria Chulets Est 61.850, 4) Freestyle / Marlen Vassil Est 61.450, 5) Chirocco / Julia Alfthan Fin 61.250, 6) Rossini 82 / Stella Hagelstam Fin 60.950,
7) Loboss Loving Art / Timo Rokkanen Fin 58.450. Judges:Henriette Habenicht Den,Pertti Paloheimo Fin,Stephen Clarke Gbr,Trond Asmyr Nor, Anders Sucksdorff Fin

Kuva Ulla Lindgren Fagerholm