Forstén ja Isaac du Jonquet neljänsiä Vigon GP:ssä

1.6.2010

Mikael Forstén ja Isaac du Jonquet ottivat revanssin Vigon kilpailuissa myöhään sunnuntaina ja hyppäsivät upeasti tuplanollalla neljännelle sijalle GP:ssä maailman kärkiratsastajien seurassa. Hienossa vedossa oleva ratsukko sai lauantain maailmancupissa yhden harmillisen pudotuksen jääden sijoituksetta.

Mikko ja Iisac, kuva Amsterdamista DP Events / FEI.

Forstén iloitsi menestyksestä lauantaihin nähden, mutta onni ei ollut uusintakierroksen esteillä aivan niin myötä kuin mies olisi toivonut. Taistelutahtoinen "lentävä suomalainen" lähti nimittäin ratsastamaan voitosta. Kilpailu muodostui 13 ratsukon uusinnassa erittäin tiukaksi ja Forstén jäi voittoajasta vain sekunnin.

- Ensin yritykseni jättää askel pois suhteutetulla linjalla epäonnistui ja korjauksena otettu lisäaskel toi meidät varsin lähelle estettä, mikä aiheutti esteellä "hitaan" hypyn, missä meni toinen sija. Viimeiselle esteelle laukkasin täysillä, mutta isolle vesipystylle otin voittajaan nähden yhden askeleen enemmän, mikä maksoi myös ajassa, Forstén analysoi ratsastustaan.

Maailmancupin esteillä lauantaina kaikki sujui upeasti viimeiselle esteelle saakka, jolla hyppy tuntui onnistuvan mutta etukavio hipaisi okserin takapuomia hiuksenhienosti.

- En ensin edes huomannut pudotusta, joten pettymys oli todella voimakas. Hevonen hyppäsi hiton hyvin ja tuntui hyvälle. En tiedä mitä olisin voinut tehdä toisin, muuta kuin ehkä katsella Lady Fortunan suuntaan, Forstén totesi.
 
Vigon maailmancupin osakilpailun lauantaina voittanut itävaltalainen estekonkari Thomas Frühmann, 56, teki hattutempun ottamalla nimiinsä myös GP:n voiton hevosellaan The Sixth Sense. Kuulu kilparatsastaja on tehnyt viime vuosina hienon paluun kansainvälisille esteradoille. Toiseksi tuli isäntämään Ricardo Jurado hevosella Procasa Julia Des Brumes ennen Norjan Tony André Hansenia ratsulla E.T. Royal Volo.

Jännitys tihenee kohti viimeistä ja ratkaisevaa maailmancupin osakilpailua maaliskuun lopussa Hollannin 's-Hertogenboschissa, jossa ratsastajalla on mahdollisuus saada muutamalla lisäpisteellä lippu maailmancupin finaaliin Göteborgiin. Tällä hetkellä hevonen ja ratsastaja ovat huippuvireessä ja kaikki mahdollisuudet ovat avoinna finaalipaikkaa varten, kunhan tuo oikukas onnetar pysyisi miehen matkassa. Nyt matka suuntaa kohti kotia ja Isaac saa hetken kisatauon ennen odottavaa kovaa koitosta.

- Kilpailen ehkä jotkut kisat tässä välissä, ettei tulisi liian pitkä tauko, mutta en tiedä vielä missä, Forstén toteaa tulevasta ohjelmasta.

Amsterdamin maailmancupin voittanut ratsastaja on nyt 34 pisteellään 19. jaetulla tilalla maailmancupin Länsi-Euroopan liigassa, josta 18 parasta jatkaa finaaliin Göteborgiin huhtikuun lopussa. Samoilla pisteillä Forsténin kanssa ovat maailman rankingin kolmonen Sveitsin Markus Fuchs sekä Brasilian Rodrigo Pessoa, jolla on tilillään mm. kultamitali Ateenan olympialaisista ja Rooman MM-kisoista sekä kolme maailmancupin finaalivoittoa.

CSI4*-W Vigo 10.2. Vigo Grand Prix
150 cm, perusrata ja uusinta, lähti 36, sijoittui
1) Thomas Frühmann / The Sixth Sense, AUT 0-0/35.86  
2) Ricardo Jurado / Procasa Julia Des Brumes, ESP 0-0/36.47  
3) Tony André Hansen / E.T. Royal Volo, NOR 0-0/36.66  
4) Mikael Forsten / Isaac Du Jonquet, FIN 0-0/36.88  

Täydet tulokset: http://www.scg-nl.nl/
Järjestäjän internetsivut: http://www.csivigo.com/
Forsténin ja Pentin internetsivut: http://www.forsten-pentti.com  

Etusivun kuva: Anna Vähäkuopus