Forstén kahdeksas Vanitylla Bordeaux'n MC-karsinnassa

1.6.2010

Forsténilla mahtava aloitus Bordeaux'ssa - kahdeksas maailmancupin karsinnassa!

Mikael Forstén hyppäsi upeasti Vanitylla kahdeksannelle sijalle Bordeaux'n maailmancupin osakilpailun karsintaluokassa 150 cm:n esteillä myöhään perjantai-iltana. Ratsukko selvitti radan puhtaasti, mutta aika ei riittänyt aivan kärkeen. Luokan voitti maailman rankingia johtava Sveitsin Markus Fuchs hevosella Granie ja toiseksi tuli rankingin kahdeksas, britti Michael Whitaker ratsulla Insul Tech Mozart des Hayettes.

Mikko ja Vanity palkintojen jaossa Amsterdamissa, kuva Anna Vähäkuopus.

Kymmenvuotias Vanity-tamma on Forsténin silmäterä ja sama hevonen, joka nosti hänet historiallisessa Amsterdamissa osakilpailussa karsintasijalta mukaan maailmancupiin. Hevonen oli pitkään sairaslomalla, mutta se on tehnyt nyt erittäin lupaavan paluun kansainvälisille kilparadoille. Bordeaux´ssa Forsténilla on käytössään Suomen maailmancup -paikka, joten karsinta ei ollut kilpailun kannalta ratkaiseva.

Forstén kilpailee Bordeaux'n maailmancupin osakilpailun Amsterdamissa voittaneella ranskalaisruunalla Isaac du Jonquet. Hevosen valmistautuminen maailmancupiin näyttää hyvälle, sillä se hyppäsi perjantaina 140 cm:n aikaratsastusluokassa puhtaan nollaradan. Forstén ratsasti luokan hyvin rauhallisessa tempossa, mistä johtuen sijoitus oli vasta kuudestoista.

Forstén hakee Bordeaux'n osakilpailusta lisäpisteitä ja paikan varmistusta maailmancupin finaaliin Göteborgiin huhtikuun lopussa. Hän on nyt hyvissä asemissa 11. sijalla maailmancupin Länsi-Euroopan liigassa, josta finaaliin pääsee 18 parasta. Bordeaux'n osakilpailu hypätään lauantain myöhäisillassa alkaen klo 22.30 Suomen aikaa.

Noora Pentti neljäs naistenluokassa

Forsténin avopuoliso Noora Pentti otti neljännen sijan kilpailujen naisten luokassa Evli Popcorn -tammallaan 135-140 cm:n esteillä virheettömällä radalla ja nopealla ratsastuksella. Vuosi sitten Pentti ratsasti naistenluokkien voittoon Bordeaux´ssa, nyt hänellä on hyvä mahdollisuus uudistaa voittonsa Bordeaux'n kilpasarjassa Prix des Amazones.

Tuloksia CSI4*-W Bordeaux, perjantai 1.2.

World Cup karsinta, 150 cm:n aikaratsastus, lähti 41, sijoittui 10.
1) Markus Fuchs / Granie, SUI  0/51.05  
2) Michael Whitaker / Insul Tech Mozart des Hayettes, GBR 0/51.37  
3) Philippe Rozier / Jadis de Toscane, FRA 0/52.77  
…8) Mikael Forstén / Vanity, FIN 0/55.38

Prix des Amazones, 135-140 cm, naisten luokka. Lähti 23.
1) Susana Garcia Ceredera / Parabool, ESP 51.64    
2) Clara Darty / Roosje, FRA 52.69    
3)  Marie Demonte / Lolipop, FRA 52.74    
4) Noora Pentti / Evli Popcorn, FIN 53.10

Järjestäjän internetsivut: www.jumpingamsterdam.nl
Täydet tulokset, tulokset online: http://www.scg-nl.nl/ ks.Equestrian > results > Bordeaux
Mikael Forsténin ja Noora Pentin internetsivut: http://www.forsten-pentti.com