Forsténille Bordeaux'ssa yksi pudotus

1.6.2010

Vain yksi laukka-askel liikaa!

Forstén jatkaa Bordeaux´sta Vigoon maailmancupin pisteitä jahdaten

Mikael Forstén lähti Bordeaux'n maailmancupin osakilpailun perusradalle Isaac du Jonquet'lla seitsemäntenä, ratsasti sujuvan suorituksen, mutta sai harmittavasti yhden pudotuksen ja neljä virhepistettä tullen 21. tilalle.

- Ottaa päähän aivan älyttömästi. Olisi pitänyt mennä väli viidellä laukka-askeleella kuten aioin, mutta kaikki jankuttivat, että kuudella, kuudella, Forstén manaa. Kuudes askel toi Isaacin liian lähelle radan kolmanneksi viimeistä estettä, mistä seurasi kosketus puomiin ja pudotus.

- Hevonen hyppäsi todella hyvin ja oli huippuvireessä. Kaikki oli tarjolla, mahdollisuudet taas vaikka mihin, mutta meni läskiksi, ratsastaja harmittelee synkkänä radan jälkeen.

MIkko ja Isaac, kuva Anna  Vähäkuopus.

Bordeaux'ssa oli Hollannin Gerco Schröderin vuoro hymyillä, viikko sitten hän joutui taipumaan toiseksi Amsterdamin osakilpailussa Forsténin viedessä voiton. Tällä kertaa Schröderin ratsuna oli Eurocommerce Milano. Sveitsin Steve Guerdat ja Jalisca Solier ratsastivat toiselle sijalle ennen brittien Tim Stockdalea hevosella Fresh Direct Coralto.

Forsténin tähtäimessä on karsiutua esteratsastuksen maailmancupin finaaliin ensimmäisenä suomalaisena ratsastajana. Bordeaux'n jälkeen hän on nyt 34 pisteellään 14. jaetulla sijalla FEI:n maailmancupin Länsi-Euroopan liigassa. Finaaliin Göteborgiin huhtikuun lopussa pääsee liigasta 18 parasta ratsastajaa.

Forsténin tavoitteena on kerätä kahdesta jäljellä olevasta osakilpailuista osallistumisen varmistavat lisäpisteet. Bordeaux'sta Forstén suuntaa Vigon osakilpailuun Espanjaan ensi viikonloppuna. Viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu hypätään 27.-30.maaliskuuta Hollannin 's-Hertogenboschissa.

Aurinkoinen Vigo odottaa

Valopilkkuna kisaviikonvaihteessa oli hieno ratsastus lupaavalla Vanitylla perjantaina kahdeksannelle sijalle maailmancupin karsinnassa. Lauantaina tamma hyppäsi myös loistavasti 140 cm:n luokassa ottaen yhden pudotuksen.

- Vanity on ollut täällä todella hyvä. Se hyppäsi niin erinomaisesti, että olin itse tänään ehkä vähän lepsu viimeisellä esteellä enkä auttanut sitä tarpeeksi, Forstén toteaa. Hän hyppää sunnuntaina Quinaultilla yhden kansainvälisen luokan, mutta säästää Isaac du Jonquet'ta ja jättää illan GP-luokan väliin.

Hevoset lastataan kuljetusautoon maanantaina aamuyöstä ja ne lähtevät tuhannen kilometrin etapille kohti Espanjan Vigoa, minne ne saapuvat myöhään maanantai-iltana. Tiistaina luvassa on lepoa, keskiviikkona kevyttä liikuntaa ja torstaina käydään taas töihin. Vigon kilpailua Forstén odottaa ilolla.

- Siellä on todella iso verryttelyalue ja areena, erinomaiset pohjat. Tosi kiva kilpailu, iso ja hyvä talli hevosille ja ilmastokin on yleensä ollut paikan päällä hyvin miellyttävä, hän kertoo.

Forsténin avopuoliso, menestyksekäs kilparatsastaja Noora Pentti omistaa Isaac du Jonquet´n. Hän kertoo hevosen olevan kokenut ja tyytyväinen maailmanmatkaaja.

- Isaac matkustaa hyvin, kisapaikoilla se on rento, yleensä lepäilee ja nuokkuu karsinassaan. Hevosena se on hirveän kiltti ja järkevä.

Vaan on 12-vuotiaalla ranskalaisherralla pieni pahekin, mistä johtuen se ei saa kaikkein uusimpia ja kalleimpia kolttuja asuikseen, vaikka maailmantähti onkin.

- Se tykkää tuhota loimia, pilkkoo ne aika tehokkaasti. Ottaa hampailla kiinni ja kiskoo irti palan kerrallaan, Pentti hymyilee.

Tuloksia CSI4*-W Bordeaux 1.-2.2.
Rolex FEI World Cupin kymmenes osakilpailu, Länsi-Euroopan liiga. 160 cm:n esteet, perusrata ja uusinta. Lähti 40, sijoittui 10.
1) Gerco Schröder / Eurocommerce Milano, NED 0-0/ 33.52  
2) Steve Guerdat / Jalisca Solier, SUI 0-0/33.78  
3) Tim Stockdale / Fresh Direct Coralto, GBR 0-0/35.15
…21) Mikael Forstén / Isaac du Jonquet, FIN 4/71.13  

Tilanne esteratsastuksen Rolex FEI maailmancupin
Länsi-Euroopan liigassa Bordeaux'n jälkeen

1. Jessica KÜRTEN, IRL 79
2. Meredith MICHAELS-BEERBAUM, GER 59
3. Rutherford LATHAM, ESP 48
3. Steve GUERDAT, SUI 48
5. Rolf-Göran BENGTSSON, SWE 47
6. Albert ZOER, NED 45
7. Ludger BEERBAUM, GER 44
8. Helena LUNDBÄCK, SWE 41
9. William WHITAKER, GBR 39
10. Gerco SCHRÖDER, NED 38
10.  Heinrich Hermann ENGEMANN, GER 38
12. Marcus EHNING, GER 37
13. Michael WHITAKER, GBR 35
14. Mikael FORSTEN, FIN 34
14. Patrick MC ENTEE, BEL 34
14. Rodrigo PESSOA, BRA 34

Kilpailujen tulokset online: http://www.scg-nl.nl/ ks. equestrian >results > Bordeaux
Järjestäjän internetsivut: www.jumping-bordeaux.com
Forsténin ja Pentin internetsivut: http://www.forsten-pentti.com