FWB-hevoset ottivat Laatuarvostelun voitot

1.6.2010

Suomessa kasvatetut puoliveriset ratsuhevoset (FWB, Finnish Warmblood) voittivat viikonloppuna Ypäjällä käydyn Ratsujalostusliiton Laatuarvostelun sekä este- että koulupuolella.

Parhaan estehevosen tittelin voitti kaunis ladoslainen kimotamma Four Winds La Mer, jonka emänisä on Lavallo. Tuomarit kehuivat hevosen kapasiteettia ja tekniikkaa, sekä totesivat sen luottavan kykyihinsä. Ypäjällä hyvin vilkkaana esiintynyttä La Meriä ratsasti Riikka Lehtonen, ja sen omistaa kasvattajansa Jouni Kinkkula.

Kouluratsastuksessa voiton vei Mikaela Soratien esittämä ori Royale de Topaze, jonka isä on Royall Dance ja emänisä Chablis. Hevosen omistaa Anne Nurmesniemi, joka on kasvattanut sen Niina Yrjölän kanssa.

Askellajeja tuomaroinut Maria Colliander oli näkemäänsä tyytyväinen, vaikka yhtään henkeä salpaavan upeaa kouluhevosta ei tänä vuonna nähtykään.

- Tänä vuonna ei ollut mitään sellaista, että ou, vau, olisit nähnyt! Mutta ne olivat asiallisia ratsuhevosen alkuja, ja niitä me tarvitsemme. Kärkihevoset tullaan varmasti näkemään tulevaisuudessa kouluradoilla.

Laatuarvostelussa tuomarit arvioivat nuorten hevosten kykyjä ja ratsastettavuutta kahden päivän aikana. Tapahtuma järjestettiin nyt 30. kerran. Mukana oli yli 80 nuorta hevosta, jotka olivat joko nelivuotiaita tai sitten viisivuotiaita varsoneita tammoja.

Laatuarvostelun kolme parasta askellajihevosta pääsee mukaan Glitnir Helsinki International Horse Shown Dressage Idols-tapahtumaan.

Kilpailun kokonaistulokset löytyvät Ratsujalostusliiton sivuilta osoitteesta http://www.ratsujalostusliitto.fi/laatuarvostelutulokset07.htm

Teksti: Miia Lahtinen