Gerco Schröder kiri kärkeen Helsingin mc-esteillä

1.6.2010

Hollantilaiset lensivät voittoon

Gerco Schröder ja Eurocommerce Milano osoittautuivat lyömättömiksi Rolex FEI World Cup™ -presented by FIM -luokassa. Kansainvälisen rankinglistan korkeimmin rankattu ratsastaja otti FIM Horse Show´ssa ykköspaikan ennen maanmiestään Leon Thijsseniä ja Olafia.

Gerco Schröder ja Eurocommerce Milano, kuva Anna Vähäkuopus. 

Ruotsalainen Helena Lundbäck ja Madick olivat kolmansia 2,6 sekuntia hitaammassa ajassa. Kotiratsukoista parhaiten menestyivät Mikael Forstén ja Isaac du Jonquet sekä Sebastian Numminen ja Calandro. Molemmat saivat maailmancup-radoiltaan yhden harmittavan pudotuksen, mikä eväsi tien uusintaan.


Voittajien kunniakierros, kuva Anna Vähäkuopus.

- Hevoseni oli tänään erittäin hyvä. Se kääntyi todella tiukasti uusinnan nelosesteelle, ja teki kaiken niin kuin piti. Olen siihen todella tyytyväinen, Schröder kiitteli 14-vuotiasta tammaansa.

Luokassa lähti 37 ratsastajaa, joista kymmenen ratsasti virheettömästi. Uusinnasta muodostui trilleri, kun kaikki ratsukot hyppäsivät virheettömästi, toinen toistaan nopeammassa ajassa. Tiukka, yleisöä viihdyttävä uusinta olikin brasilialaisen ratamestarin Guilherme Jorgen tavoite. Jorge sai sujuvasta, paljon kaarteita sisältäneestä radastaan paljon kiitosta myös ratsastajilta. Lundbäck kiitteli erikseen uutta, hyvää pohjaa, jonka ansiosta hevoset hyppäsivät hyvin.


Mikael Forstén ja Isaac du Jonquet olivat päivän parhaat suomalaiset. Kuva Anna Vähäkuopus.

Perusradalla nähtiin 20 neljän virhepisteen suoritusta, joiden keskinäinen sijoitus ratkesi ajan perusteella. Forstén oli melko nopealla ajalla 19. ja Numminen 30. Noora Forstén ja Evli Cagliostro saivat kaksi pudotusta ja Sanna Backlund Lilli Marleenilla keskeytti radan.

Piia Pantsu debytoi maailmancup-tasolla, kuten myös hänen 8-vuotias ratsunsa Chauvinist Z. Radalta putosivat kaksi viimeistä estettä, kun nuori hevonen viimeisessä kaarteessa valui liikaa ulospäin.

Rolex FEI World Cup -sarjan kärkeen nousi kauden toisen osakilpailun jälkeen 21 pisteellä Norjan tuore olympiapronssimitalisti Geir Gullikseen. Schröder jakaa kakkostilan yhdessä Oslon voittajan Rutherford Lathamin ja Nicolas Delmotten kanssa. Seuraava osakilpailu on marraskuun alussa Veronassa. Suomella on muissa osakilpailuissa yksi maailmancup-paikka, mutta paikkoja ei ole vielä jaettu ratsastajien kesken.

FIM Horse Show´n viimeinen, loppuunmyyty näytös houkutteli 6923 kävijää. Yhteensä neljän päivän aikana yhdeksässä näytöksessä vieraili 40 945 kävijää. Ensi vuonna FIM Horse Show nousee korkeimmalle, viiden tähden tasolle, mikä tulee kasvattamaan myös jaettavien palkintorahojen määrää. Ensi vuonna kisat järjestetään 15.-18.10.2008.

Rolex FEI World Cup
Suomalaisratsastajien kommentteja suorituksistaan
(Kiitos FIM Horse Show'n pressikeskuksen väelle!)

Noora Forstén ja Evli Cagliostro
- Evli Cagliostro hyppäsi hyvin. Radalla tuli kaksi "turhaa pudotusta (valkoinen portti sekä kaksoissarjan "uloshypyn" takapuomi). Molemmat omia virheitä. Hevonen ei yleensä tiputa tällaisissa kohdissa. Muuten meni ihan hyvin. Hevonen on viimeksi kilpaillut tammikuussa tällä tasolla ja selvästi rutiinin puute näkyi. Tarvitsemme vain ratoja alle, niin eiköhän se siitä.

Mikael Forstén ja Isaac du Jonquet
-.Hevonen hyppäsi hyvin, rata tuntui jopa helpolle, jos niin voi sanoa. Mielestäni ratsastin hyvin ja hevonen toimi, tosin yksi harmittava pudotus tuli. Toivon mukaan pääsemme pisteille kuitenkin ja voimme jatkaa Veronan osakilpailussa. Tämä oli kuitenkin hevosen ensimmäinen tämän tason rata World Cup -finaalin jälkeen.

Piia Pantsu ja Chauvinist Z
- Hevonen oli jo omasta mielestään tehnyt tarpeeksi töitä näissä kisoissa ja selvästi energianpuute vaivasi. Tein typerästi ja yritin itse liikaa ja hevonen "kärsi" omista virheistäni. Hevonen oli hieno!

Sebastian Numminen ja Calandro 2
- Olen tyytyväinen suoritukseen. Pudotus oli oma virheeni, käänsin myöhään edelliseltä esteeltä, jolloin kaari tuli hätäiseksi ja hevonen ei ehtinyt hypätä estettä rauhassa. Hevonen oli kuitenkin hyvä ja rento, ja kuten sanoin, olen erittäin tyytyväinen suoritukseen.

Sanna Backlund ja Lilli Marlen
- Alku oli ok, jouduimme sarjan a-osalle liian lähelle ja kaikki ikään kuin levisi käteen. Päätin etten sitten jatka viimeiselle vaikealle linjalle. Alku oli kuitenkin erittäin lupaava ja meillä ei ole tältä tasolta vielä hirveästi kokemusta.

Helsinki International FIM Horse Show
Tuloksia 19.10. Kansainvälinen esteratsastus

Rolex FEI World Cup
, 160 cm, perusrata ja uusinta. Sijoittui 9, lähtöjä 37.
1) Gerco Schröder/Eurocommerce Milano, Hollanti 0/0-35.37 2) Leon Thijssen/Olaf, Hollanti 0/0-37.16 3) Helena Lundbäck/Madick, Ruotsi 0/0-37.96 4) Andreas Knippling/Neolisto Van Het Mierenhof, Saksa 0/0-39.34 5) Nicolas Delmotte/Luccianno, Ranska 0/0-39.45 6) Max Kühner/Acantus Gk, Saksa 0/0-39.62 …19) Mikael Forsten/Isaac Du Jonquet, Suomi 4.00-73.46 …30) Sebastian Numminen/Calandro, Suomi 4.00-77.83 …32) Noora Forsten/Evli Cagliostro, Suomi 8.00-73.37 33) Piia Pantsu/Chauvinist Z, Suomi 8.00-78.74 …37) Sanna Backlund/Lilli Marlen, Suomi kesk.

Masters Competition, 140-170 cm. Vaikeutuva ratsastus, perusrata ja neljä uusintaa. Sijoittui 5, lähtöjä 5.
Max Kühner / Calimero, GER 0/0/0/0-29.06  2) Peter Wylde / Quentin 13, USA 0/0/0/0/0-30.51 3) Jenny Kainulainen / Vlas, Kirkkonummi 0/0/0/5 4) Urmas Raag / Axel du Beaumont, EST 0/0/0/4  5) Gunnar Klettenberg / Pauline, EST 4

Tiedote: FIM Horse Show, Kati Hurme-Leikkonen

The Rolex FEI World Cup™ Länsi-Euroopan liigan tilanne Helsingin osakilpailun jälkeen, kun on ratsastettu kaksi osakilpailua:
1. Geir Gulliksen (NOR), 21
2. Nicolas Delmotte (FRA), 20
2. Rutherford Latham (ESP), 20
2. Gerco Schröder (NED), 20
5. Thomas Velin (DEN), 19
6. Leon Thijssen (NED), 17
7. Helena Lundback (SWE), 15
7. Daniel Etter (SUI), 15
9. Vincent Voorn (NED), 14
10. Maikel van der Vleuten (NED), 13
10. Andreas Knippling (GER), 13
12. Morten Djupvik (NOR), 12
12. William Funnell (GBR), 12
12. Patrick McEntee (BEL), 12
15. Max Kühner (GER), 11
16. Omar Bonomelli (ITA), 10
16. Jos Lansink (BEL),  10
18. Ludo Philippaerts (BEL), 9
19. Jonella Ligresti (ITA), 6
19. Abdel Said (EGY), 6
21. Toni Hassmann (GER), 4
22. Pénélope Leprevost (FRA), 3
23. Giuseppe d'Onofrio (ITA), 2
23. Sören Pedersen (DEN), 2