Gerda-Eerika Viinanen on Nurmijärven positiivinen ilmiö!

11.10.2021

Nuori huipputason askellajiratsastaja Gerda-Eerika "Kerttu" Viinanen on palkittu 10.10.2021 Nurmijärven positiivinen ilmiö -palkinnolla. Viinanen on ensimmäinen palkinnon saanut ratsastaja.

Gerda-Eerika Viinanen (vas.), Eero Helle, Juho Kantoja ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen. Kuva Nurmijärvi.fi / Rainer Lönnbäck.
 

 

Positiivinen Ilmiö -palkinnot jaettiin neljälle henkilölle taiteen, tieteen, kulttuurin tai liikunnan saroilta, jotka ovat edustaneet Nurmijärveä positiivisesti. Vaikka nurmijärveläinen Aleksis Kivi oli aikanaan hivenen pessimistinen, on itse Kivestä ja monesta muusta nurmijärveläisestä syntynyt suorastaan ilmiö. Nurmijärveä positiivisella tavalla esiin tuoneiden henkilöiden taustojen on toivottu olevan moninaisia. Ideat palkittaviksi henkilöiksi ovat tulleet kuntalaisilta ja ehdotuksia on kerätty sähköisellä kyselyllä. Ehdotukset on sen jälkeen arvioitu ja valintaraati on tehnyt lopullisen valinnan palkittavista.

Askellajiratsastaja Gerda-Eerika Viinanen palkittiin jo viime vuonna SRL:n vuoden ratsastusnuori -palkinnolla. Hän on voittanut junioreiden lajimestaruuden kolmena vuonna peräkkäin ja päässyt palkintosijoille PM-tasolla. 2019 tuli SM-kultaa ja Gerda-Eerika edusti Suomea MM-tasolla passiluokissa.  Toukokuussa 2021 syntyi uusi Suomen ennätys aika 14,49 sekuntia P3-luokassa eli 150 metrin passijuoksussa hevosella Svala frá Minni-borg.

Viinasen ohella Nurmijärven positiivinen ilmiö -palkinnon saivat ratamoottoripyöräilijä Juho Kantola, taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ja valotaiteilija Eero Helle.