GP nuoret, Hanko

1.6.2010

Esteratsastuksen nuorten Grand Prix, Hanko 21.7.

Ville Peltokoski
vei nuorten GP-voiton

Esteratsastuksen Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix -sarjan neljännen osakilpailun voittoon hyppäsi yhden sekunnin sadasosan turvin Oulun Ville Peltokoski hevosellaan Dino III. Toiseksi ratsasti nuorten sarjajohdon itsellään säilyttänyt Rosa Ruutsalo Hopalong Cassidyllä. Peltokoski nousi sarjataulukossa toiseksi. Tuplanollatulokset ratsastivat myös seuraavat sijat napanneet Petra Huru sekä Susanna Palin.

- Menin kyllä niin lujaa kuin pääsin, yhtään en olisi voinut vauhtia lisätä. Mistä sekunnin sadasosa irtosi, sitä ei voi sanoa. Yritimme kaikkemme ja tänään saimme kaiken, sanoi Ville Peltokoski, jolle GP-voitto oli uran ensimmäinen. Ennen voittoa hän oli nuorten GP-sarjataulukossa seitsemäntenä.
- Paljon tämän kauden tasaisesta menestyksestä pistän Ruotsissa Bruce Goodinin luona vietetyn talven piikkiin. Siellä sain kuuden kuukauden aikana hyvää valmennusta ja hypättyä 15 kisaa. Kisaaminen ja treeni ovat kaksi eri asiaa ja pärjäämiseen tarvitaan kisarutiinia, analysoi Peltokoski, jota kotona Oulussa käy auttamassa Hollantiin asettunut Pinja Immonen. Yllä kuvassa tyytyväiset taustajoukot ja sponsorit: isät Heikkilä, Palin ja Laine.

Peltokosken suunnitelmissa on hakeutua ulkomaille ratsastamaan myös ensi talvena.
- Meillä on ollut puhetta joko Saksasta tai Hollannista, mutta päätöstä ei vielä ole tehty. Haaveena on tietysti ammattiratsastajan ura, jos vain rahkeet riittävät, mietti Peltokoski.

SeaHorse Week -tapahtuma ja GP-sarja viettävät 10-vuotisjuhlaa Hangossa. Radat keskuspuistoon suunnittelee FEI-ratamestari Crister Gustafsson Ruotsista.
- Tämän päivän rata oli sujuva ja se sopii Dinolle hyvin. Sen kanssa on helppo edetä sujuvasti. Dino on hevosistani ehkä varovaisempi ja hieman helpompi ratsastaa kuin Svaja, jolla hyppään huomenna Tapiola Grand Prix´n, sanoi Peltokoski. Vieressä Rosa ja Hopalong Cassidy, vain hengähdyksen verran Villeä ja Dinoa hitaammat. Onnistuuko Raimo keräämään tarpeeksi pisteitä huomenna vai ottaako Rosa johdon Volvo Rankingissä?

Hangossa jatkuvat myös Volvo Ranking -kilpailu henkilöauton voitosta sekä Glitnir Helsinki International Horse Show´hun osallistumiseen oikeuttavien pisteiden metsästys. Huomisen seniorien GP-osakilpailun jälkeen on tiedossa Volvo Rankingiä johtava ratsukko, joka saa Volvo Auton lahjoittaman 200 euron rahapalkinnon. Kilpailua henkilöauton voitosta ennen huomista osakilpailua johtaa Raimo Aaltonen hevosella L´Umonia 53 pisteellä. Takanaan hänellä on Rosa Ruutsalo Hopalong Cassidyllä, jolla on lauantain osakilpailun jälkeen koossa 56 pistettä, eli Aaltosen täytyy onnistua kartuttamaan pistetiliään sunnuntaina säilyttääkseen johtoasemansa.

Viides ja viimeinen osakilpailu ratsastetaan Oulussa, jossa molemmat sarjat ratsastetaan lauantaina 4.8. Finaalit hypätään 31.8. - 2.9 Laaksolla Helsingissä. Ratsukoiden kokonaistulokseen huomioidaan kolmen osakilpailun ja finaalin pisteet.

Grand Prix -kilpailut voi katsoa netissä osoitteessa: http://ratsastus.webfinland.fi

Tulokset
Luokka Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix, 135 cm, kaksi kierrosta, molempien kierrosten virhepisteet ja toisen kierroksen aika ratkaisevat,
36 lähti, 10 sijoittui

1) Ville Peltokoski  / Dino III Oulu 0-0=043,16, 2) Rosa Ruutsalo /  Hopalong Cassidy xx Kirkkonummi 0+0=0-43,17, 3) Petra Huru  / Oracle Pori 0+0=0-45,06, 4) Susanna Palin  / Lenz Pori 0+0=0-45,42, 5) Janna Huhtanen / Artus II Kangasala 1+0=1-49,39, 6) Kiira Miinin / Sultana D  Joensuu 1+4=5-47,30, 7) Tomas Kiviranta  / Kicki-Rose Vantaa 0+8=8-42,55, 8) Mikael Wahlman / Prestige Lahti 0+8=8-54,24, 9) Catharina Ehrnrooth / Chibaletta Lammi 1+8=9-48,95, 10) Emmi-Maria Ojala / Luxor T Pori 4+8=12-45,29

Tilanne
Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix tilanne 4 / 5 ja 10 parasta Glitnir Helsinki International Horse Show´hun

1) Rosa Ruutsalo / Hopalong Cassidy Kirkkonummi 56, 2) Ville Peltokoski / Dino III Oulu 48,
3) Susanna Palin / Lenz Pori 46, 4) Anne Penttinen Rivolina Kuopio 41, 5) Petra Huru Oracle Pori 40, 6) Minttu Närhi / Bauman's Lorenzo Lohja 37, 7) Minna Haikarainen Little Fair Espoo 30, 3) Kiira Miinin / Talan J.W.B.  Joensuu 28, 9) Tomas Kiviranta Kicki-Rose Vantaa 27, 10) Kiira Miinin / Sultana D Joensuu 26

Lisätietoja www.seahorseweek.fi

Ratsastuksen tulevat tähtikilpailut
3.-5.8. Oulu, Oulun Pokaali, www.oulunpokaali.fi
Tapiola Grand Prix 5 / 5, Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix 5 / 5 ja SM kouluratsastus

10.-12.8. SM esteratsastus, Kuopio www.kuor.net 

31.8.-2.9. Helsinki, Grand Prix finaalit, http://www.tuusulanratsastajat.fi
Tapiola Grand Prix, Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix, Hevoshullu Poni Grand Prix ja Racing Trophy -finaalit

17.-19.8. SM kenttäratsastus, Kerava http://kerra.sporttisaitti.com 

18.-21.10.  Glitnir Helsinki International Horse Show www.helsinkihorseshow.fi

Kuvat Marcus Westermark