Hagelstam ja Fernet jäivät niukasti MM-finaalista

1.6.2010

LAUANTAI
Stella Hagelstam ja oldenburgori Fernet tekivät erittäin hyvän yrityksen MM-finaalipaikkaan lauantaina kuusivuotiaisen hevosten pikkufinaalissa, mutta jäivät harmillisesti neljänsiksi, kun loppukilpailuun lähtee kolme parasta. Eroa seuravaan oli vain 0,08 prosenttiyksikköä, joten taistelu finaalipaikasta oli todella täpärä.

Mikaela Soratie ja FWB-ori Royale de Topaz olivat pikkufinaalissa yhdeksänsiä tuloksella 7,42.

PERJANTAI
Suomalaisten pinnistys finaalipaikkaan nuorten hevosten MM-kilpailuissa perjantaina 6-vuotiaiden hevosten karsinnassa ei tuottanut vielä toivottua lopputulosta, vaan yritys jatkuu edelleen lauantaina pikkufinaalissa, josta loppukilpailuun otetaan kolmen parhaan kärki.

Stella Hagelstam sai saksalaissyntyisellä  jalostusoriilla Fernet  karsintaluokassa tuloksen 75,2 % ollen kokonaistilanteessa 17. tilalla. Mikaela Soratien ja suomalaissyntyisen FWB-ori Royale de Topazin tulos oli 72 % ja sijoitus 23. Karsinnan kärkeen ratsasti Hollannin Emmelie Scholtens hevosella Westpoint huipputuloksella 85,8 %.

- Fernet meni todella hienosti ja sai sekä tuomareilta että paikalle tulleelta Kyralta tosi hyvää palautetta. Ongelmana karsinnassa tänään oli se, että tuuli enemmän ja tuomaripäädyssä lipputangoista lähti räpsyvä ääni, jota Fernet pelästyi kahdesti ohjelman alussa. Sellaiset virheet maksavat todella paljon, kertoo Hagelstam paikan päältä tavoitettuna.

Ratsukon kannalta saattaa olla hyväkin ratsastaa pikkufinaali ennen loppufinaalia, sillä hevonen saa näin lisää kokemusta vaativista kilpailuolosuhteista.

- Luulen että meillä on tosi hyvä mahdollisuus finaaliin, jos kaikki menee pikkufinaalissa hyvin. Fernet ei väsy helposti, se on sellainen pieni pommi. Se on ollut täällä tosi pirteä, vaikka on ollut yli 30 astetta lämmintä. Kun se on ori, se saa  ekstraenergiaa olosuhteista ja muista hevosista, Hagelstam kertoo.

Vuosi sitten molemmat ratsukot tekivät suomalaisen ratsastuksen historiaa selvittäen tiensä 5-vuotiaiden finaaliin, jossa Hagelstam ja Fernet olivat 11. sijalla ja Soratie ja Royale de Topaz 15. sijalla.

5-vuotiaat hevoset karsittiin torstaina

Nuorten hevosten MM-kilpailut käynnistyivät torstaina 5-vuotiaiden hevosten karsinnalla. Hagelstam oli oldenburgruunalla Sunny Days 27. tilalla tuloksella 74,4 % ja Mikaela Soratie FWB-oriilla Don Pedro 29. tilalla tuloksella 73,6 %. Kaikkiaan luokassa nähtiin 40 ratsukkoa. Nyt näyttää melko varmalle, että pääsy finaaliin jää, vaikka takaportti kahdelle parhaalle aukeaakin vielä perjantain lohdutusfinaalissa.

Ohjelma
Lauantai 8.8.
- 6-vuotiaiden hevosten lohdutusfinaali
- 5-vuotiaiden hevosten finaali
Sunnuntai 9.8.
- 6-vuotiaiden hevosten finaali

HEVOSET
6-vuotiaat hevoset:
Stella Hagelstam / Fernet, ori, s. 2003 Saksassa, oldenburg (Fürst Heinrich - Pik Labionics) omistaja: Markus Lindblom
Mikaela Soratie / Royale de Topaz, ori,s. 2003 Suomessa, FWB (Royaledance - Chablis), omistajat: Niina Yrjölä & Anne Nurmesniemi
5-vuotiaat hevoset:
Stella Hagelstam / Sunny Days, ruuna, s. 2004 Saksassa, oldenburg (Sunny-Boy - Alabaster) Omistajat: Fanny & SIlja Bjondahl
Mikaela Soratie / Don Pedro, ori, s. 2004 Suomessa, FWB, (Don Primero - Pyrrus III) omistaja: Heljä Laine

Järjestäjä: http://www.verden-turnier.de/
Lähtölistat ja tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/417/417zeitplanENG.htm?style=verden