Hamurai väläytti kykyjään Tahkon Pohjola Finnhorse Tourissa

22.8.2021

Kouluratsastuksen Tahkovuori Dressage tapahtumassa kauden kolmannen Pohjola Finnhorse Tourin voitti Riitta Holopainen nuorella suomenhevoslupauksella Hamurailla. Loistava voittotulos 71,420 prosenttia ilahdutti ratsastajaa. Toiseksi sijoittui Anna Johansson ja Haavis-Estelle (67.407%). Suomenhevosluokkaan osallistui vain neljä ratsukkoa.

Riitta Holopainen ja Hamurai. Kuvat Heidi Lammi.

 

Ulkokauteen ovat tuoneet haasteensa koronan ja herpesviruksen lisäksi pääntautiepidemia, jonka vuoksi ratsukko pääsi palaamaan kilparadoille vasta elokuussa.

”Olemme olleet kesällä kotona jopa seitsemän viikkoa”, kertoo Master-ratsastuksenopettaja ja valmentajan erikoisammattitutkinnon suorittanut ratsastuskouluyrittäjä Hyvinkäältä.

”Koska suomenhevosten sarjan finaali on kür ja siinä on mukana sulut, ajattelin alun perin, ettemme ole valmiit siihen. Hamurai on isoliikkeinen ja kilpailee ensimmäistä kauttaan tällä tasolla.”

Voiton myös ratsukko nousi kuitenkin Pohjola Finnhorse Tourissa viiden kärkeen ennen viimeistä osakilpailua Kangasalla. Sen jälkeen viisi parasta ratsukkoa jatkaa finaaliin Hyvinkäälle. Seuraavana ratsukolla onkin edessä Kangasalan osakilpailu, ja loppu jää nähtäväksi.

”Nyt pitää varmasti alkaa väsäämään küriä, jotain kivaa ja maailman helpointa”, Holopainen nauraa.

Holopainen, 64 ratsastaa selkäongelmiensa vuoksi enää Hamuraita, joka on hänen mukaansa kiltti ja rauhallinen, mutta myös herkkä.

”Siinä on varmasti jokin sisäinen arabi, joka saa sen säikkymään. Saan hallittua omia kipuja jumppaamalla ja aamuisilla jääkylmillä suihkuilla. Olen käynyt myös avannossa. Jos ne auttavat ratsastamaan, kestän ne.”

 

Anna Johansson ja Haavis-Estelle.

 

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -sarjan kolmas osakilpailu, Tahkon maneesi, Nilsiä
Tulokset 22.8.
Pohjola Finnhorse Tour
, helppo A
4 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Riitta Holopainen / Hamurai, Hyvinkään Urheiluratsastajat 71.420%, 2) Anna Johansson / Haavis-Estelle, Jyvässeudun Ratsukot 67.407%,…
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/602936

Pohjola Tourin sarjatilanteet päivittyvät alkuviikosta tänne: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/sarjakilpailut-2021/