Hattel Riders korjasi Pohjola Grand Prix’n palkintopöydän, Granroth ja L’Espoir van Dorperheide Myrkyn ykköset

23.7.2023

Myrkyn Ratsukarnevaaleilla ratsastettiin esteratsastuksen kansallisen pääsarjan Pohjola Grand Prix’n kolmas ja viimeinen osakilpailu. Pohjola Grand Prix’llä osakilpailuvoittoon Susanna Granroth ja L’Espoir van Dorperheide. Pohjola Silver GP’n osakilpailuvoiton veivät Eveliina Liukkonen ja Good Quality TN. Myrkyn Ratsukarnevaaleilla pidettiin myös hiljainen hetki Petri Pesosen muistolle ja palkittiin vapaaehtoistoimijoita.

Susanna Granroth ja L'Espoir van Dorperheide. Onnittelemassa Teemu Hintsanen (vas), Carina Nyholm, Dan Björklöf ja Liina Hannula. Kuva Minna Etelämäki

 

Susanna Granroth ja L’Espoir van Dorperheide onnistuivat Pohjola Grand Prix’n kolmannessa osakilpailussa Myrkyn Ratsukarnevaaleilla tehden kahden kierroksen 145 cm luokassa kaksi puhdasta rataa. Granroth oli osakilpailussa myös kolmas KG Corazonilla, jonka kanssa Granroth sai ensimmäiseltä kierrokselta yhden pudotuksen, mutta toisen kierroksen puhdas ja nopea rata toi ratsukolle sijan kolme.

”Puomit pysyivät ylhäällä, ja lähdin radalle mielessä tarkka ratsastus. Yllättävän vähän tuli nollia tänään, mutta meillehän se oli suotuisaa.”

Ensimmäistä kertaa järjestetyt Myrkyn Ratsukarnevaalit saivat Granrothilta kiitosta.

”On ollut oikein mukavaa kilpailla täällä Myrkyssä. kiva tunnelma ja viimeisen päälle tehty kaikki, huomaa että järjestäjät ovat tehneet kilpailuita aiemminkin”, Granroth kehuu.

Kotiyleisöä pääsivät huudattamaan teuvalaislähtöinen Pipsa Koski ja Jumper, jotka suoriutuivat myös Pohjola Grand Prix’n molemmilta kierroksilta ilman virhepisteitä, ollen osakilpailussa sijalla kaksi. Koski nappasi osakilpailusta myös viidennen sijan ratsunaan J.

”Ei jäänyt kakkossija hampaankoloon, en oikeastaan yrittänytkään ratsastaa aikaa. Tiesin että jos Suski [Granroth] tulee nollilla, hän on nopea”, Koski kommentoi.

”Oli mukava kilpailla vanhalla kotikentällä, minulla oli ennen hevoset täällä Myrkyssä. Ehdin viikonlopun aikana myös käymään kotona Teuvalla ja näkemään sukulaisia!”

 

Eveliina Liukkonen ja Good Quality TN. Kuva Minna Etelämäki 

 

Pohjola Silver Grand Prix’n veivät nimiinsä Eveliina Liukkonen ja Good Quality TN

Pohjola Silver Grand Prix’n kolmannen osakilpailun 135 cm tasolla voitti Savitaipaleelta kotoisin oleva Eveliina Liukkonen ratsunaan Good Quality TN.

Ratsuryhmää edustava 20-vuotias Liukkonen oli päivän ainut Pohjola Silver Grand Prix’n uusintaradan puhtaasti suorittanut ratsastaja.

”Totta kai hyvät fiilikset, hevonen tuntui tänään ihan super hyvältä. En voisi olla tyytyväisempi!”

Toiseksi tuli Myrkyn Yksityisratsastajien Jone Illi ratsuna Gregory Green ja kolmanneksi Hattel Ridersin Silva Timonen Hestherillä.

 

Petri "Petu" Pesonen. Kuva Sonja Holma

 

Petri ”Petu” Pesosen muistoksi pidettiin hiljainen hetki

Hiljattain menehtyneen Petri ”Petu” Pesosen muistoksi pidettiin hiljainen hetki ennen pääluokka Pohjola Grand Prix’n alkua.

Pesonen oli tunnettu ja palkittu mainosmies, joka teki merkittävän uran markkinoinnin alalla. Hänet muistetaan ratsastusurheilun monitoimimiehenä, kilparatsastajana, kilpailunjärjestäjänä, SRL:n hallituksen jäsenenä ja visionäärinä, joka oli mukana luomassa Myrkyssäkin nähtävää Pohjola GP -sarjakilpailua.

Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Teemu Hintsanen muisteli edesmennyttä ystävää Myrkyssä.

”Petri oli loistava esimerkki siitä, miten kaikessa tekemisessä puomi kannattaa asettaa korkealle, ja miten tavoitteeseen päästään parhaiten hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa.

Mainosurallaankin Petu oli poikkeuksellinen, kuuntelutaitoinen copywriter, joka suunnitteli myös Pohjolalle mainontaa. Myös mainoksia tehdessä kaiken kruunasi Petun kuuluisa ”taikapöly”, jolla hyvästä saatiin täydellinen.

Pohjola-sarjat ja Road To Helsinki-konsepti ovat pitkälti Petun käsialaa, eikä siksi ole ihme, että tänäkin viikonloppuna olen täällä Myrkyssä kuullut vain kiittävää palautetta sarjauudistuksesta.”

 

Leena Storhannus ja Anne Tomberg-Korpela, joka vastaanotti palkinnon Arto-puolison puolesta. Kuva Essi Alakopsa 

 

Helsinki Horse Show ja SRL palkitsevat Pohjola-sarjan vapaaehtoistoimijoita – Myrkyn Ratsukarnevaaleilla palkittiin Leena Storhannus ja Arto Korpela

Helsinki International Horse Show ja Suomen Ratsastajainliitto palkitsevat yhteistyössä jokaisessa Pohjola-sarjan este- ja koulukilpailussa vapaaehtoistoimijoita, jotka ovat panoksellaan mukana mahdollistamassa kilpailusarjan järjestämistä. Pohjola-sarjan kilpailutapahtumissa järjestävän seuran talkooväki valitsee omin perustein joukostaan vapaaehtoisen, jolle palkinto myönnetään. Kyseessä voi olla vaikkapa seuran kantava voima tai uusi, innokas tulokas. Valinta on vaikea, sillä jokainen vapaaehtoisista on palkinnon arvoinen! Näin Myrkyn Yksityisratsastajat perusteli valintoja.

Leena Storhannus on pitkän linjan vapaaehtoinen seuratoimija, joka luotsaa rautaisella ammattitaidolla ratahenkilökunnan läpi pitkien kilpailuviikonloppujen. Storhannuksen ehdottomia vahvuuksia ovat pitkä kokemus, uskomaton koordinointikyky ja järkevä käytännönläheinen lähestymistapa. Leena on mukana Myrkyn Yksityisratsastajien kisaorganisaatiossa ja on vuosittain mukana kilpailujen suunnittelussa ja toteutuksessa alusta loppuun.

”Meillä on ihan loistava porukka, olen ollut vapaaehtoisena 20 vuotta mukana. Palkitsemisesta tuli hyvä fiilis, kiva että huomioidaan. Olen herännyt nyt kisoissa joka päivä neljältä aamulla keittämään puuroa ja 150 kananmunaa aamupalalle. Meillä on tosi hauskaa yhdessä, se on se paras juttu! Tuula Sandberg on rataporukassa minun oikea käteni, häntä haluan myös kiittää!”

Vaikka Arto Korpela on tuore alan harrastaja, on hän lyhyessä ajassa yhdessä vaimonsa Annen kanssa noussut tärkeäksi osaksi Myrkyn Yksityisratsastajia. Korpela on aina hyvällä tuulella, eikä hermostu yllätyksistä. Hän ratkoo haasteita rauhallisesti, ja omalla esimerkillään innostaa mukaan muita. Korpela toimii MYRat hallituksen puheenjohtajana sekä kilpailuissa turvallisuuspäällikkönä. Korpela hoitaa homman kuin homman!

”Se tuntuu hyvältä, että huomioidaan tehty työ, tätä tehdään pyyteettömästi vapaaehtoisvoimin. Itselleni tärkeää on etenkin nuorten urheilun tukeminen. Olen sydämeni pohjasta kiitollinen muistamisesta!”

Iso kiitos Storhannukselle ja Korpelalle, sekä kaikille Myrkyn yksityisratsastajien talkoolaisille panoksesta kilpailujärjestämisen eteen!

Vapaaehtoiset palkittaville luovutettiin Max. E. Ammannin teos 100 Years Of Finnish Equestrian Sport sekä liput Helsinki Horse Show’n perjantai-illan kansainväliseen avajaisnäytökseen, jossa heille on luvassa Pohjola-sarjan vapaaehtoisille yhteinen hemmotteluhetki.

Pohjola Grand Prix’n finaali ratsastetaan Tuusulan Ratsastajien järjestämänä 25.-27.8. Stable Novassa Hyvinkäällä.

23.7. Kansallisia esteratsastustuloksia, Myrkyn Ratsukarnevaalit

Pohjola Grand Prix, 3. osakilpailu 145 cm, 2 kierrosta A2/A2
1) Susanna Granroth / L’Espoir van Doperheide, HARI, 0-0/58,46
2) Pipsa Koski / Jumper, HARI, 0-0/60,99
3) Susanna Granroth / KG Corazon, HARI, 4-0/52.99

Pohjola Silver Grand Prix, 3. osakilpailu 135 cm, AM5
1) Eveliina Liukkonen / Good Quality TN, RATSU, 0-0/52,16
2) Jone Illi / Gregory Green, MYRat, 0-4/42,54
3) Silva Timonen / Hesther, HARI, 0-4/46,72

Tulokset: LINKKI