”He has a feel” - Eemil Porola sai kehuja taidoistaan

29.5.2023

Suomea lännenratsastuksen World Youth Reining Cupissa Italissa viikonloppuna edustanut Eemil Porola sijoittui upeasti tiukassa kisassa yhdenneksitoista yhteensä 23 ratsukosta tuloksella 203,5 pistettä.

Eemil Porola ja Dancelittleinstein. 

Tiedote NRHA Finland / Anna Porola

”Hevonen pelasi jo todella hyvin itse kisassa. Aikaa totta kai kaikki kilpailijat olisivat halunneet enemmän, mutta kilpailun henki on löytää hyvin lyhyessä ajassa arvotun hevosen kanssa yhteinen sävel ja pitää pää kylmänä”, Eemilin äiti Anna Porola kertoi.

”Nopea ja osaava hevonen yllätti muutamassa kohdassa kisarunia ja tuli penalteja [vähennyksiä]. Olen tosi tyytyväinen sijoitukseen, vaikkakin voitto kävi jo mielessä, sitä ei voi kiistää. Einstein oli hienosti kuulolla runissa ja malttoi rauhoittua alun spineihinkin niin kuin eri hevonen. Tammalla oli kolmen vuoden tauko alla kisoista, joka totta kai otettiin huomioon kaikessa. Se ei kuitenkaan ollut este tehdä oma parhaansa - jos olisin voinut päättää, tamma olisi nyt lähdössä Suomeen mukaan”, Eemil Porola kuvailee hevostaan Dancelittleinstein.

Eemilin aikaisempi ahkera ja tunnollinen valmentautuminen ja opit oman hevosensa kanssa näkyivät upeasti treeneissä koko viikon ajan. Hän sai paljon kehuja taidostaan työstää rauhallisesti kisahevostaan, ”he has a feel”, ja hyvästä tekniikastaan.

”Haastetta riitti viikon aikana ja parhaansa Eemil teki, eikä laskenut treenareita kertaakaan tamman selkään, siitä olen erityisen ylpeä”, Anna Porola kehuu.

Mieletön kokemus kempeleläiselle 15-vuotiaalle nuorelle ratsastajalle, joka antaa paljon eväitä tuleviin kisakoitoksiin eritoten paineen sietokykyyn ja kykyyn luottaa itseensä sekä omaan osaamiseensa.

”Innokkaina lähdemme maanantaina kotimatkalle reppu täynnä uusia ystäviä, kokemusta ja luotuja suhteita. Käymme tapaamassa vielä muutamia kasvattajia sekä toimijoita Italiassa ennen kotimatkaa. Suomessa Eemil pääsee näkemään myös uudet syntyneet reiningvarsat. Siitä alkaakin ihan uusi hevosmiehen matka - oma varsa ja opettelu tehdä itse kilpahevosta.”

Seuraavat kisasuoritukset suuntautuvat Ruotsiin ja Tanskaan, ja treenaamaan ulkomaille.

”Suomen tiimi haluaa kiittää NRHA Finlandia mahdollisuudesta edustaa Suomea, Italian Quarter Dream -tiimiä sekä valmennuksesta Johan Svenssonia. Suomi ja Ruotsi teki upeaa tiimi työtä nuoriensa eteen!”

Viralliset tulokset: https://www.showmanager.info/Eventliste.aspx?turnierID=1332