Hedwig Wikström ja Chiara´s Charm kymmenes Wiesbadenin neljässä tähdessä

4.6.2022

Hedwig Wikström ja Chiaras´s Charm sijoittuivat kymmenenneksi uransa ensimmäisessä neljän tähden kilpailussa Wiesbadenissa, Saksassa. Vasta 19-vuotias kauniaislainen Wikström ja Chiara´s Charm saivat koulukokeesta 42,00 virhepistettä ja jatkoivat sen jälkeen teknisen rataesteradan virhepisteittä. Lyhyen kisan viimeinen osa oli maastokoe, joka oli rakennettu neljän tähden vaativuusasteen mukaiseksi. Kilpailun voitti Julia Krajewski ja Amande de B´Neville ja Michael Jung ja Highlighter olivat toinen.

Hedwig Wikström ja Chiara´s Charm. Kuva Bettina von Renteln-Wikström.

 

Wikström palkittiin myös luokan nuorimpana ratsastajana.

”Koulukoe meni ihan ok. Ohjelmassa oli meille ensimmäistä kertaa laukkasulut ja vaihdot, joita hevonen ei vielä osaa kunnolla. Saimme radasta tasaista kuutosta”, Hedwig Wikström kertoi Wiesbadenista.

”Maastokokeen piti olla täällä ihan helppo, mutta se olikin rakennettu ihan kunnon neljän tähden radaksi. Siinä oli ihan tarpeeksi tekemistä. Siinä oli paljon käännöksiä ja lähestymisiä, joissa hevosella oli vain 1-2 askelta aikaa nähdä este. Ihmisiä oli todella paljon katsomassa kisaa, osa ihan parin metrin päässä esteistä.”

Saksassa valmentautuvan Wikströmin oma valmentaja Kai Rüder ei päässyt kisoihin auttamaan, joten suomalainen sai apua Saksan maajoukkuevalmentajalta Peter Thomsenilta.

”Rata sujui kuitenkin yllättävänkin helposti, vaikka se ei ehkä ollut kaikkein tyylikkäin maastomme. Chiarassa paras puoli on sen luonne. Se on aina menossa ja antaa aina kaikkensa. Sillä on kympin luonne.”

Ratsukko sijoittui huhtikuussa toiseksi pitkässä kolmen tähden kilpailussa Sopotissa. Kolmen viikon kuluttua ratsukolla on viimeistelykilpailu Luhmühlenissä ennen kauden päätavoitetta, nuorten EM-kilpailuja heinäkuussa Iso-Britanniassa.
 

Kansainvälinen kenttäratsastus 4.6.
CCI4*-S Wiesbaden
, Saksa, lähti 26
1) Julia Krajewski – Amande de B´Neville, GER 26,8
2) Michael Jung – Highlighter, GER 31,8
3) Lea Siegl – DSP Fighting Line, POL 38,5
…10) Hedwig Wikström – Chiara´s Charm, FIN 55,2
Täydet tulokset: https://live.rechenstelle.de/2022/wiesbaden/leaderboard26.html
Järjestäjä: www.wrfc.de