Helsingin Ratsastajien joukkueelle toinen peräkkäinen SM-kultaa

30.8.2020

Helsingin Ratsastajien joukkue voitti SM-kultaa toisen kerran peräkkäin Helsingin Laakson ratsastusstadionilla.

Helsingin Ratsastajien SM-kultajoukkue: vasemmalta Lotta Luomajärvi May Devereux, Sonja Lesch - Kom Snowwhite, Elisabet Ehrnrooth - Macacho ja joukkueenjohtaja Janne Bergh. Kuva: SRL /Jutta Koivula.

Helsingin Ratsastajien joukkueelle toinen peräkkäinen SM-kultaa

Suomen vanhimpiin kuuluva ratsastusseura Helsingin Ratsastajat täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Juhlavuoden kilpailuna kisattiin Laakson ratsastusstadionilla kouluratsastuksen Joukkueiden SM-kisa, jonka HR:n joukkue voitti nyt jo toisen kertaa peräkkäin. HR:n joukkueessa ratsastivat Elisabeth Ehrnrooth - Macacho, Sonja Lesch - Kom Snowwhite ja Lotta Luomajärvi - May Deveraux. Joukkueen johtajana toimi maajoukkuevalmentaja Janne Bergh. Hopeaa sai Hyvinkään Urheiluratsastajat ja pronssia Dressage Team Travers.

- Onhan tämä upeaa, iloitsee kilpailunjohtaja Mari Oila ja jatkaa: Joukkue oli tasapainoinen, kaikki tekivät hienot radat. Aivan erityisesti haluaisin nostaa esille kaikkien vapaaehtoisten panoksen. Yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen on Helsingin Ratsastajien perinnettä parhaimmillaan, ja se nähtiin taas tänä viikonloppuna. Nuoret ja vanhemmat seuran jäsenet tekivät kaikkensa, että pystyimme tarjoamaan kilpailijoille ja yleisölle hyvät ja kiinnostavat kisat.

Tuomariston puheenjohtaja Jorma Kainulainen on myös tyytyväinen: Kilpailut menivät sujuvasti. Päivät olivat pitkiä, kiinnostus kisoja kohtaan suorastaan yllätti, kun mukaan oli ilmoittautunut yli 200 ratsukkoa. Joukkuekisassa oli mukana 15 joukkuetta, se kertoo siitä, että luokkavalinnat olivat onnistuneita, koska niin moni seura halusi osallistua.

Viikonloppuna kilpailtiin myös kuusivuotiaiden FWB-hevosten kasvattajakilpailu Breeders´ Prize. Nuoria hevosia arvostellut viiden tähden kansainvälinen kouluratsastustuomari Maria Colliander kertoo, että tuomaristo näki useita varsin kyvykkäitä nuoria hevosia. Viisivuotiaissa oli kaksi erittäin laadukasta hevosta, ja kusivuotiaissa mukana oli myös useita hyviä hevosia. Niistä osa esiintyi jopa paremmin toisena kilpailupäivänä.

HR / Paula Rintamaa.

Juttu korjattu 31.8., voitto oli toinen peräkkäinen, ei kolmas.

Tulokset, SM-joukkuekilpailu: 1) Helsingin Ratsastajat (Lotta Luomajärvi – May Devereux WS 2818, Elisabet Ehrnrooth – Macacho, Sonja Lesch – Kom Snowwhite), 2) Hyvinkään Urheiluratsastajat (Tinja Ekroth – Whenever Klint – Veera Paloheimo – Wolle Wolkenstein, Ella Paloheimo – Scarlet Majlund), 3) Dressage Team Travers (Jari Ruuskanen – Windsor V, Emilia Kaikkonen – Bretton Dream, Ville Vaurio – Dublin).

Kilpailun kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/38037

Breeders' Prizen voittajaratsukko Camilla Frejborg - Parfaite Amour. Hevosen on kasvattanut ja omistaa Ida Stepanow, joka pitää kuvassa palkintosekkiä. Onnittelemassa vasemmalta Mari Oila, Håkan Wahlman ja Irmeli Summanen. Kuva: SRL / Jutta Koivula.