Helsinki Horse Fair esittelee hevosharrastusten kirjon

14.2.2018

Tiedote: Helsinki Horse Fair


Kuva Horse Fair, Messukeskus

Helsinki Horse Fair esittelee hevosharrastusten kirjon

Horse Fair -messujen ohjelma pitää sisällään perinteisiä hevosurheilulajeja kuten koulu- ja esteratsastus sekä ravit. Tapahtuma tuo katsojien eteen myös harvinaisempia harrastusmuotoja, kuten karjankäsittelyä, vikellystä ja valjakkoajon eri kilpailumuotoja. Helsinki Horse Fair järjestetään 2.-4.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

Näyttäviä estekilpailuja ja kurinalaista kouluratsastusta

Esteratsastuksesta esitellään messujen aikana erilaisia kilpailumuotoja. Perjantaina miniesteitä hyppäävät pienet shetlanninponit, ja radalla on esteiden lisäksi muitakin tehtäviä. Nuorimmat ratsastajat ovat alle kouluikäisiä ja heillä saa olla mukana taluttaja. Lauantaina ja sunnuntaina kisataan molempina päivinä kaksi kovatasoista kilpailua 100–130 cm esteillä.

Kouluratsastuksen hienouksia esitellään maajoukkueratsukoiden upeassa esityksessä, jota maajoukkuevalmentaja Marko Björs ja kansainvälinen koulutuomari Irmeli Summanen höystävät asiantuntijakommenteilla. Toisessa kouluratsastusesityksessä Arenan valtaa suomenhevoshurmuri, 11-vuotias upea musta ori Salmiakki Poika.

Vauhdikasta valjakkoajoa ja ravureita

Arenalla pääsee tutustumaan myös raviurheiluun ja valjakkoajoon. Vermon Ravirata ja Ypäjän Hevosopisto tuovat Arenalle ravihevosia ja -poneja sekä raviratsastuksen monté-poneja esittelemään ravureiden kilpailuvarustusta. Valjakkoajon maajoukkuekuskit esittelevät lajin eri kilpailumuotoja vauhdikkaissa näytöskilpailuissa. Tarkkuusajossa kartioista rakennetulla radalla nopeus ja pudotetut pallot ratkaisevat voittajan. Kaksintaistelu puolestaan kilpaillaan kouluohjelman liikkeillä ja valjakot esiintyvät kilpailuvarusteissaan näyttävien juhlavaunujen kanssa.

Karjanajoa, katrilleja ja rotuesittelyjä

Messuohjelmaan kuuluvat myös näyttävät show-numerot, kuten irlannincobien mukaansa tempaava katrilliesitys irkkumusiikin tahdissa sekä akrobaattiset vikellysesitykset.

Messuilla pääsee tutustumaan myös karjapaimenten työhön. Westernratsastajat näyttävät, miten karjaa käsitellään eläinten luontaista käyttäytymistä kunnioittaen. Karjapaimenten keskuudessa on sanonta, että nopein tapa siirtää karjaa on tehdä se mahdollisimman hitaasti. Tämä perustuu saumattomaan yhteistyöhön ihmisen ja hevosen välillä sekä karjapaimenen kykyyn lukea ja ennakoida eläinten liikkeitä.

Päivittäin järjestettävä rotukavalkadi kokoaa Arenalle kymmenen erirotuista hevosta pienistä miniatyyrihevosista ja shetlanninponeista jättimäisiin shireihin ja upeisiin arabihevosiin. Eri rotuja on ihailtavana myös näyttelyalueen karsinoissa ja muissa ohjelmissa. Yhteensä messuilla vierailee yli 150 hevosta ja ponia sekä alpakoita, laamoja, aaseja, jersey-lehmiä ja muuli.

Helsinki Horse Fair järjestetään 2.–4.3.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös Suomen suurin liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo, johon kuuluu kuusi liikunnan ja vapaa-ajan tapahtumaa: Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla.

Tapahtuma on avoinna pe 2.3. klo 12–20, la 3.3. klo 10-19, su 4.3. klo 10-17.

Lisätietoja: www.horsefair.fi ja www.facebook.com/horsefair

#horsefair2018

Messuetu SRL:n jäsenille Helsinki Horse Fair -messuilla!


Ratsastajainliitto on mukana Helsinki Horse Fair -messuilla maaliskuussa. Liiton osastolla ja messujen infolavalla esitellään muun muassa uutta tallijärjestelmää sekä Hopoti, tuntivaraus- ja ohjausjärjestelmää, ratsastajille ja talleille. Tule tutustumaan!

Liiton ratsastusseurojen jäsenet saavat jäsenetuna lipun perjantaille etuhintaan. Koodilla SRL18 perjantailipun saa 10 eurolla.

Lunasta lippuetu