Helsinki Horse Fair -messuilla hevosalan huippuosaajia

1.3.2018

Tiedote Helsinki Horse Fair

Helsinki Horse Fair -messuilla hevosalan huippuosaajia

Ensi viikonloppuna 2.–4.3. järjestettävä Helsinki Horse Fair kerää eri lajien parhaat osaajat Messukeskukseen. Tapahtumassa nähdään muun muassa maajoukkuetasoisia esteratsastusponeja ja kenttähevosia sekä upeita Brobackan tallin ravureita. Oman alansa huippuja messuilla ovat maajoukkuevalmentaja Marko Björs, valjakkoguru Ben Simonsén, ammattivalmentaja Anne-Maarit Hyttinen ja Tukesin ylitarkastaja Kielo Kestinmäki.

Esteratsastuksesta esitellään messujen aikana erilaisia kilpailumuotoja. Helsinki Horse Fair -messuilla käytävien kilpailuiden palkintosumma on yhteensä ennätykselliset 5000 euroa.

Perjantaina hyppäämään pääsevät shetlanninponit Prix de Krafft -kilpailussa. 1A-luokan kilpailussa estekorkeus on 20 cm ja nuorimmat ratsastajat ovat alle kouluikäisiä. 1B-luokassa ponnistetaan puolen metrin korkeuteen, ja esteiden lisäksi radalla suoritetaan muitakin tehtäviä.

Lauantaina on kaksi huippukilpailua. Prix de Biofarm -kisan 100 cm radalla kisaavat suomenhevoset ja päivä huipentuu kansalliseen Prix de Ajalin -kutsukilpailuun 120 cm esteluokassa. Lauantaina paikalla on suomenratsukoiden kotimaisia kärkinimiä.

Sunnuntaina nähdään jännittävä kutsukilpailu, jossa 100–105 cm esteillä Etelä-Suomen esteponien aluevalmennusryhmä haastaa nuoret kenttäratsastuksen maajoukkueratsukot joukkuekisassa. Kilpailu on samalla Kilon Ratsastuskerhon 50-vuotisjuhlakilpailu. Sunnuntain ja koko tapahtuman huipennuksena käydään Prix de Hööks -estekilpailu 125–130 cm radalla. Avoimissa luokissa hyppäämässä nähdään konkari Peik Andersin, joka kohtaa messuilla kohtaa muun muassa viime vuoden juniori cup voittajan, Saara Kaupin.

Hallittua kouluratsastusta ja vauhdikasta valjakkoajoa

Kouluratsastuksen harrastajia hemmotellaan maajoukkueratsukoiden upealla esityksellä, jota maajoukkuevalmentaja Marko Björs ja kansainvälinen koulutuomari Irmeli Summanen höystävät asiantuntijakommenteilla. Toisessa kouluratsastusesityksessä Arenan valtaa suomenhevoshurmuri, 11-vuotias upea musta kantakirjaori Salmiakki Poika ratsastajanaan Tiina Rikkonen.

Valjakkoajon vauhdikkaaseen maailmaan pääsee tutustumaan valjakkoguru Ben Simonsénin mukana. Hän tutustuttaa katsojat valjakkoajon koulu- ja tarkkuusosakokeisiin, ajamisen saloihin ja valjakkohevosen treenaamiseen. Lisäksi nähdään kaksi näyttävää valjakkoajokilpailua, joissa maajoukkuetason kuskit ottavat mittaa toisistaan. Tarkkuusajon näytöskilpailussa kartioista rakennetulla radalla nopeus ja pudotetut pallot ratkaisevat voittajan. Kaksintaistelu puolestaan kilpaillaan kouluohjelman liikkeillä ja valjakot esiintyvät kilpailuvarusteissaan näyttävillä juhlavaunuilla.

Tietopaketti ratsastajille ja raveista kiinnostuneille

Raviurheilu on messukävijöiden toiveesta aiempaa isommin esillä tapahtuman ohjelmassa. Brobackan talli tuo Arenalle ravihevosia ja esittelee lajia ja siinä tarvittavia varusteita. Lisäksi messuilla on tietoiskuja ravihevosen kimppaomistuksesta sekä ravi- ja hevosharrastuksen aloittamisesta. Ohjelma on tuotettu yhteistyössä Vermon Ravikoulun, Hevosopiston, Brobackan ja Hippoksen kanssa.

Ratsastuksen harrastajille messut tarjoaa runsaan paketin tietoa sekä hevosesta että valmentautumisesta. AT-ratsastuspilatesmetodi paneutuu ratsastajan istuntaan. Nykyiset hevoset on jalostettu liikkumaan isoliikkeisesti, jolloin ratsastajan kehonhallinnan merkitys korostuu entisestään. Liikuntatieteiden maisteri, ammattivalmentaja Anne-Maarit Hyttinen puolestaan luennoi ratsastajan fysiikasta - tavoitteiden asettamisesta, kunnon kehittymisen seurannasta ja analytiikasta.

Luennoilla paneudutaan myös hevosen käsittelyyn ja hyvinvointiin. Eettisen hevosmiestaidon opettaja Kati Riesen antaa ohjeita, miten edistetään ihmisen kykyä lukea ja ymmärtää hevosta ja hevosen käyttäytymistä. Samalla vahvistetaan yhteistyötä ja yhteyttä ihmisen ja eläimen välillä. Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Marja Raekallio Helsingin Yliopistolta kertoo hevosen kipukäyttäytymisestä ja hevosten hammaskivuista. Fysioterapeutti Heli Hyytiäisen luentosarjan aiheina ovat fysioterapian vaikutus hevosen hyvinvointiin, hevosen selkä ja lantio sekä varsojen motorinen kehittyminen.

Muita kiinnostavia aiheita ovat Tukesin ylitarkastaja Kielo Kestinmäen mielenkiintoinen luento ratsastuksen turvallisuudesta ja Kati Niinistö puhuu tallin sisäilmasta. Miten ratsastuksen harrastaja voi itse vaikuttaa omaan ja muiden turvallisuuteen? Suomen Ratsastajainliitto esittelee messuilla sekä uutta tallijärjestelmää että Hopoti-tuntivaraus- ja ohjausjärjestelmää ratsastajille ja talleille.

Helsinki Horse Fair järjestetään 2.–4.3.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös Suomen suurin liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo, johon kuuluu kuusi liikunnan ja vapaa-ajan tapahtumaa: Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla.

Lisätietoja:

www.horsefair.fiwww.facebook.com/horsefair

#horsefair2018