Helsinki Horse Show julkaisi ohjelmansa

18.2.2020

Helsinki International Horse Show järjestetään 21.-25. lokakuuta. Tämän vuoden ohjelma on nyt julkaistu.

Helsinki Horse Show julkaisi ohjelmansa

Helsinki Horse Show, Suomen ainoa ratsastuksen 5* kisa ja maailmancupin osakilpailu on onnistunut säilyttämään suosionsa. Viime syksynä tapahtuma teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen, yli 50 000. Vuoden 2020 Horse Show’n ohjelmassa on taas tarjolla todella paljon kiinnostavaa.

Huippu-urheilu on Horse Show’n ytimessä – tarjolla maailman parasta esteratsastusta

Vuodesta toiseen HIHS:n kansainvälisiin luokkiin osallistuu merkittävä määrä maailman huippuesteratsastajista. Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI määrittää tarkkaan, kuinka monta ja millaisia luokkia maailmancupin osakilpailussa tulee olla. Ratsastajat saavat halutessaan tuoda kilpailuun kolme hevosta. Kaikille näille hevosille pitää olla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina tietty määrä luokkia. Lauantain Land Rover GP ja sunnuntain Longines World Cup -luokat huipentavat koko suomalaisen ratsastusvuoden.

”Tulette yllättymään siitä, miten moni suomalaisratsukko nousee kauden aikana GP-tasolle”

Kouluratsastuksessa tarjolla on lokakuussa sekä kansainvälinen GP sekä GP Kür. Kouluratsastusosio on neuvoteltu maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaftin kanssa. Hänellä oli erinomaisia ideoita liittyen suomalaisten kouluratsastajien näkymiseen Horse Show’ssa. Rien van der Schaft on kouluratsastuksen maailmanluokan ammattilainen ja hänen osaamistaan sekä näkemystään tullaan käyttämään Horse Show’n kouluratsastusluokkien ja muun kouluohjelman kehittämisessä myös tulevaisuudessa. Ratsastajat pääsevät isolle areenalle, pystyvät hankkimaan arvokisakvaaleja ja ratsastamaan 5* tuomarin edessä. Rien van der Schaft kommentoi

Suomalaisten parhaimmisto Helsinkiin

Suomalaisista kansainvälisen tason ratsastajista Anna-Julia Kontio on jo vahvistanut tulonsa Helsinkiin. Kontio on hiljattain noussut takaisin 5* tasolle ja tekee paluuta huipulle. Henri Ruoste on luonnollisesti enemmän kuin tervetullut Horse Show’hun. Toivottavasti hän saapuu Helsinkiin Tokion jälkeen, hänen olympiapaikkansahan on hyvin todennäköinen. Horse Show’n yleisö ja fanit odottavat tietenkin näkevänsä suosikkinsa Jäähallissa.

SRL100-juhlavuosi huipentuu Horse Show’ssa

Suomen Ratsastajainliitto SRL juhlii 100. toimintavuottaan kuluvana vuonna. Juhlavuoden tapahtumat huipentuvat Horse Show’ssa lauantai-iltana. SRL tuottaa Horse Show’hun mahtavan ja monipuolisen juhlanäytöksen, jota suunnittelemaan hankitaan ratsastus- ja viihdemaailmassa jo kannuksensa ansainneet tekijät. SRL100 iltaan kannattaa tulla mukaan juhlimaan!

Kotimaisille ratsastajille tarjolla runsaasti luokkia ja Grand Slam -finaali

Tämän vuoden uuden sarjan, Grand Slamin finaali kilpaillaan Horse Show’ssa. Siihen saavat osallistua myös ratsukot Pohjoismaista ja Baltian maista, mikäli he menestyvät kauden mittaan Grand Slam -osakilpailuissa.  Suomalaisille nuorille ratsastajille Horse Show tarjoaa paitsi upean elämyksen jo osallistumisesta, myös ainutlaatuista kokemusta isosta kansainvälisestä areenasta. Kotimaisia luokkia on tarjolla aina 80cm luokista 140cm luokkiin asti.

Suomenhevoset Horse Show’ssa

Suomenhevonen, upea kotimainen rotumme on lunastanut paikkansa Horse Show’ssa. Vuoden mittaan käytävien karsintaluokkien 10 parasta pääsee Horse Show’n finaaliin, jossa suomenhevosten paremmuus ratkeaa perjantai-illan huikeassa finaalissa.

Uutuusklinikka keskittyy kilpahevosen rakenteeseen

Nuorten hevosten luokissa tullaan näkemään Laatuarvostelussa menestyneitä hevosia. Perjantai-iltana on katsojille tarjolla uusi klinikka, jossa ammattivalmentajat tarkastelevat ja kommentoivat urheiluhevosen rakennetta. Eli mitkä rakenteelliset ominaisuudet hevosella pitää olla, että se parhaiten suoriutuu annetuista tehtävistä kilpailuissa.

Horse Show’ssa myös sekä koulu- että esteklinikka ovat tulleet jäädäkseen. Ne ovat erittäin suosittuja, ja klinikoiden vetäjiksi kutsutaan maailman ehdottomia huippunimiä.

Katse omistajiin ja kasvattajiin

Horse Show’ssa halutaan tänä vuonna huomioida erityisesti hevosten omistajia ja kasvattajia. Hehän mahdollistavat koko ratsastusurheilun. Nuorten hevosten luokkiin kutsutaan sekä kasvattajat että omistajat, ja he sekä yleisö kuulevat arvioinnin hevosista paikalle kutsutulta lajin kansainvälisen tason asiantuntijalta.

Lasten Matinea – suosittu perinne

Lapsiperheille ja lapsenmielisille Lasten Matinea on jokavuotinen elämys. Moni pikkukatsoja on juuri Lasten Matineasta saanut hevos- tai ehkä ponikärpäsen pureman ja innostunut kokeilemaan oikeaa ratsastusta. Horse Show ja Helsingin kaupunki kutsuvat tänäkin vuonna yli 4000 lasta perheineen kokemaan ja kohtaamaan jotain ainutlaatuista – eläviä poneja ja hevosia!

Ja tietenkin, paitsi huippu-urheilua, Horse Show on tänäkin vuonna viihtymistä, yhdessäoloa, tapaamisia, vanhoja ystäviä ja uusia tuttavuuksia, ostoksia – 5 päivää ja yli 60 tuntia ohjelmaa!

Helsinki Horse Show järjestetään 21.-25.10.2020 Jäähallissa Helsingissä.