Helsinki Horse Show´n maailmancupille neljän vuoden jatkosopimus

30.8.2023

Kansainvälinen Ratsastajainliitto, FEI, vahvisti Helsinki International Horse Show´lle neljän vuoden jatkosopimuksen esteratsastuksen maailmancupin järjestämiseen. Helsinki on yksi maailmanlaajuisen maailmancup-sarjan kovatasoisimman, Länsi-Euroopan liigan, osakilpailuista. FEI arvioi seikkaperäisesti kaikki Länsi-Euroopan liigan 14 kilpailujärjestäjää, jotka olivat mukana hakuprosessissa. Jokavuotinen maailmancupin hallisarja on vaatimuksiltaan korkeimmalla, viiden tähden tasolla. Järjestämisoikeus annettiin kausille 2024-2027.

Kuva HIHS_Tuija Järvinen.

 

”Olipa hyviä uutisia”, huokaa tapahtumajohtaja Tom Gordin helpottuneena.

”Olemme järjestäneet Helsingin maailmancupin osakilpailua aina vuodesta 1986 asti.”

Nykypäivänä Helsinki Horse Show on paljon muutakin kuin huippu-urheilua, mutta maailmancupin status ja osakilpailu on tapahtuman ”sydän ja dynamo”.

”Maailmancupin osakilpailun takia saamme nähdä maailman parhaat esteratsastajat Helsingissä joka lokakuu. Tapahtuma on ainoa mahdollisuuteemme vuosittain kokea ja nähdä maailman huiput livenä ja kosketusetäisyydeltä.”

Helsinki Horse Show on aina panostanut korkeaan laatuun. Kilpakentän erikoishiekkapohja, esteratojen suunnittelu ja estekalusto saavat FEI:n käyttämässä ECS-pisteytyksessä aina yli 90 prosenttia maksimimäärästä. Sekä huippuratsastajat ja -hevoset arvostavat panostusta suuresti.

”On hienoa, että FEI:n hallitus on antanut Helsingille jälleen neljä upeaa Horse Show -vuotta”, toteaa Gordin tyytyväisenä.

Helsinki International Horse Show järjestetään 18.-22.10.2023 Helsingin jäähallissa. Tapahtumassa kilpailee kansainvälisten este- ja kouluratsukoiden lisäksi myös yli 250 suomalaisratsukkoa kansallisella tasolla este- ja kouluratsastuksessa.

 

Helsinki Horse Show´hun nimetyt suomalaisratsastajat

Kansainväliseen kilpailuun on nimetty seuraavat suomalaisratsastajat:

CSI5*, maailmancup 
Aura Vasama, Lahti
Eveliina Talvio, Kylmälä
Annina Nordström, Saksa
Noora Pentti, Helsinki

CSI5*, ei osallistumisoikeutta maailmancupin osakilpailuun:
Janna Jensen, Somero
Petra Heikkinen, Kylmälä
Susanna Granroth, Janakkala
Jone Illi, Karijoki
Hugo Kogelnig, Kempele
yksi ratsastaja Ypäjä Horse Show´n Pohjola Diamond Open Grand Prix´stä

varalla: Jasmin Engblom, Salo, Pipsa Koski, Tervakoski ja Anni Hjerpe, Hyvinkää
 

Helsinki Horse Show on maamme suurin vuosittainen sisäareenatapahtuma Helsingin Jäähallissa 18.-22.20.2023 järjestettävään suurtapahtumaan odotetaan jälleen 50.000 kävijää. Kansainväliset huippuratsastajat 20 maasta kisaavat lähes 500.000 euron rahapalkinnoista ja tärkeistä maailmancup-pisteistä. Viiden päivän tapahtuma tarjoaa huippu-urheilun lisäksi yhteensä lähes 1000 lähtöä, 28 kilpailuluokkaa, 300 hevosta – ja loistavan 600 vapaaehtoisen ”Horse Show Crew” mahtavat panostukset.

Korjattu klo 16.40 jatkosopimuksen pituus neljäksi vuodeksi, vuodet 2024-2027.