Helsinki Horse Show satsaa huippuviihteeseen

1.6.2010

Glitnir Helsinki International Horse Show on aina osannut taidokkaasti yhdistää näyttävät show-ohjelmat, kulttuurin ja kansainvälisen kilparatsastuksen. Tänä vuonna yleisöä hellitään, sillä esitykset ovat erityisen laadukkaita. Järjestäjät ovat panostaneet kansainvälisiin esiintyjiin. Areenalle laukkaavat ukrainalaiset kasakat ja maailmankuulu rockpianisti Robert Wells. Erityisesti sunnuntain ohjelma tarjoaa tänä vuonna laadukasta viihdettä huippu-urheilun rinnalla.

Ukrainian Cossacks - trick riding & history

Eurooppaa ahkerasti kiertävät kasakat palaavat vauhdikkaan ja mukaansatempaavan show´nsa kanssa Helsinkiin. 2000-luvun alussa Horse Show´ssa esiintyneet kasakat olivat yksi kisan ehdottomista tähdistä. Kasakat esittelevät jälleen uskomattomia hevosmiestaitojaan ja temppujaan, lauantaina kahdessa näytöksessä ja sunnuntain World Cup -näytöksessä.

Ukrainalaiset kasakat ovat maansa sankareita. Ensimmäiset maininnat pelätyistä kasakoista päiväytyvät 1490 -luvulle. Värikkäissä esityksissä on mukana mm. vauhdikkaita ja vaarallisia temppuja, näyttäviä paraateja, kansantanssia ja raippatemppuja. Kasakoiden perinteiseen asuun kuuluvat leveät housut, jotka kiinnitetään pitkällä, leveällä vyöllä, kuntushilla. Valkoinen paita on koristeellinen, mutta taistelussa kasakat riisuvat paidat. Soturit ajavat päänsä kaljuksi ja jättävät taakse ponihännän ikivanhaan tyyliin.

Robert Wells Rocks the Arena

Glitnir Horse Show yhdistää jälleen ainutlaatuisella tavalla kulttuurin ja huippu-urheilun. Kansainvälinen pianisti, Robert Wells, on puolestaan mestari yhdistämään flyygelillään klassisen musiikin ja rock´n rollin. Ruotsalainen megatähti esiintyy Areenalla sunnuntaina World Cup -näytöksen yhteydessä.

Wells on monipuolinen taiteilija, jonka lahjakkuus havaittiin jo varhain. Hän on Ruotsin Musiikkiopiston kautta-aikojen nuorin opiskelija. Klassisen koulutuksen saanut pianisti nauttii musiikin koko kirjosta. Hän on esiintynyt maailmankuulujen muusikkojen, kuten Charlie Normanin, Albert Leen, Paul Carrackin, Lionel Richien ja Ronan Keatingin kanssa. Wellsin esityksissä on usein mukana myös komiikkaa, taikuutta ja temppuja.

Wells on jo ehtinyt kokeilla urheilun ja kulttuurin yhdistämistä Göteborgin taitoluistelun EM-kilpailuissa tammikuussa. Tällä hetkellä Wellsin kiertue "Rhapsody In Rock" esiintyy maailmalla aina USA:ta, Venäjää ja Kiinaa myöten. Wells on viihdyttänyt yleisöään myös Suomen suvessa useita kertoja viime vuosina.

YLE:n kanavilla tuhdisti ratsastusta

Glitnir Horse Show näkyy tänäkin vuonna YLE:n FST5-kanavalla. Tapahtuman pääluokat näytetään suorina lähetyksinä sekä lauantaina että sunnuntaina. YLE levittää kuvaa myös laajaan kansainväliseen jakeluun. Sitä ennen elokuussa YLE:n kanavilla on luvassa tuhdisti ratsastusta Pekingin olympialaisista, toimiihan FST5 yhdessä TV2:n kanssa kisojen tv-kanavina.

Tallitähdet kamppailevat kunniasta

Tallitähdet on uusi ohjelmasarja, jossa joukko julkkista opetetaan ratsastamaan. Julkkikset eivät ole koskaan olleet hevosen selässä. Apua he saavat nuoresta ratsastajasta, joka huolehtii opetuksesta ja hevosmiestaitojen kehittämisestä.

- Käynnissä on juuri viiden samantasoisen hevosen etsintä ja nuorten ratsastajien karsinta. Julkkikset on jo päätetty, kertoo sarjan tuottaja Katja Ståhl.

Se nuori ratsastaja, joka auttaa julkkiksensa voittoon, saa palkinnoksi oman hevosen sekä vuoden ylläpidon! Viikoittain käytävä ankara kilpailu pudottaa pareja yksitellen pois, kunnes jäljellä on enää kaksi julkkista ja kaksi nuorta ratsastajaa...

Kahdeksanosainen sarja alkaa YLE TV2:lla 13.9.2008. Finaali ratsastetaan Glitnir Horse Show´ssa sunnuntai-iltapäivällä 19.10.

Aptus Agility Show - koirat valloittavat Areenan

Hevosihmiset ovat useinmiten myös koiraihmisiä. Siksi onkin luonnollista päästää koirat taas vuosien tauon jälkeen irti Areenalla. Koirat valloittavat lauantaina Aptus Agility Show´ssa sekä Lasten Matineassa että Viihdeillassa. Vauhdikas esiintyminen toteutetaan yhteistyössä Orion Pharman kanssa.

Tyylikkäimmät pääsevät finaaliin

- Pyrimme joka vuosi kehittämään tapahtuman urheilullista sisältöä. Toissa vuonna lisäsimme runsaasti kotimaisten ratsukkojen määrää yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton kanssa. Nuorten hevosten Glitnir Horse Show rankinglistojen kärkikymmeniköt tullaan tänäkin vuonna näkemään Helsingissä. Uutuutena esittelemme Tyyliluokan Finaalin, jonka tuomariksi pyydämme kansainvälisen estetuomarin. Finaalin karsinta kilpaillaan kaksi viikkoa aiemmin Ypäjä Horse Show´ssa, kertoo Tom Gordin.

Yhteistyö Ratsujalostusliiton kanssa tuo myös maamme parhaat 2-3 -vuotiaat nuoret hevoset vuoden päätapahtumaan. Hevoset ovat karsineet Kyvyt Esiin -tilaisuuksista ympäri maata.

Lisätietoa:
Glitnir Helsinki International Horse Show   www.helsinkihorseshow.fi
Ukrainian Cossacks http://www.cossacks.kiev.ua/
Robert Wells  www.wellsmusic.se
Tallitähdet   http://ohjelmat.yle.fi/tallitahdet/etusivu
Ypäjä Horse Show  http://tuulapoyhia.com/Team%20Eurohorses/ypajahorseshow/index.html
Kyvyt Esiin  http://rjl.sporttisaitti.com/tapahtumat/kyvyt_esiin/