Helsinki Horse Show´ssa kilpaillaan kouluratsastuksessa Grand Prix -tasolla ja tutustutaan nouseviin kykyihin

3.10.2022

Kouluratsastus kuuluu tärkeänä osana Helsinki Horse Show´hun, ja suomalaiset kärkiratsukkomme saavat vastaansa ruotsalaista ja virolaista osaamista. On ilo nähdä Jäähallin areenalla kotimainen kärkemme, SM-mitalistit Anna von Wendt ja Denzel ja Maria Pyykönen ja Furst Wild S, sekä Sirpa Degerth-Kaldi ja San Diego ja Pilvi Tuominen ja G-Renzo. Olympiaratsastaja Elisabet Ehrnrooth esittelee yleisölle gp-tasolle nousseen 11-vuotiaan Macachon.

Anna von Wendt ja Denzel voittivat kaksintaistelun 2019. Kuvat Hanna Heinonen.

 

Moni Ruotsin arvokilpailuratsastaja on nähty aiemmin urallaan Helsinki Horse Show´ssa. Tänä vuonna suomalaisia haastavat Jennie Larsson ja Bonafide sekä Louise Sättermann ja Alex. Molemmat ovat tällä hetkellä B-maajoukkueessa, Larsson ja Bonafide haastajaryhmässä. Ratsukko voitti juuri Tallinnassa GP vapaaohjelman yli 75 prosentin tuloksella. Moninkertainen arvokilpailuratsastaja, virolainen Dina Ellermann on aina kova vastus lyötäväksi. Tänä vuonna hän tulee Helsinkiin Finalistilla, joka teki kesällä yli 72 prosentin tuloksen vapaaohjelmassa.

 

Maajoukkuejohtaja ja olympiaratsastaja Elisabet Ehrnrooth nähdään Jäähallissa Macachon satulassa.

 

Helsinki Horse Show´n kansainvälinen kouluratsastuksen Grand Prix kilpaillaan perjantai-iltapäivällä. Näyttävä Grand Prix -vapaaohjelma musiikilla on lauantaina ja viihdyttävä kouluratsastuksen kaksintaistelu sunnuntaina. Kaksintaistelussa ratsukot esittävät pareittain gp-liikkeitä, joiden perusteella tuomarit ja yleisö valitsevat paremman jatkoon. Viiden tuomarin joukossa ovat viiden tähden tuomarit Christof Umbach ja Eduard de Wolff van Westerrode ja suomalaiset neljän tähden tuomarit Irmeli Summanen ja Paula Nysten.

Kiinnostavat tehopakkaukset, 15 minuutin Miniklinikat. pitää perjantaina ja lauantaina menestyksekäs kouluratsastuksen maajoukkuevalmentajamme Rien van der Schaft. Perjantain Miniklinikka on heti Grand Prix -luokan jälkeen ja keskittyy nuoriin hevosiin. Lauantaina Grand Prix Freestyle, presented by RTV -luokan jälkeen pureudutaan GP-tason valmennukseen Siiri Kyrön ja FWB-ruunan Kyrö Hot Flow´n ja U25-ratsastaja Nora Svenskin ja Lammenhaven´s Zadinin kanssa Kultajousi Miniklinikassa.

Tulevaisuuden nuoret kouluratsastustähdet Oona Ylirautia ja Janni Martikainen esittävät osana lauantai-illan Olympia-show’ta itse suunnittelemansa Future Pas de Deux -kouluratsastusesityksen.

Ohjelma ja lipunmyynti: http://helsinkihorseshow.fi/
Ratsastajalista: LINKKI