Helsinki Horse Show'lle maailmancup-oikeudet vuoteen 2024

4.2.2020

”Visiomme on olla maailman johtava kestävän kehityksen ratsastuskilpailu”

Tiedote: Helsinki  International Horse Show. KUvassa 2019 maailmancupin voitta Robert Whitaker - Catwalk IV, kuva SRL Hanna Heinonen.

Suomen merkittävin ratsastuksen huippu-urheilutapahtuma, Helsinki Horse Show, sai maailmancup-kisojen oikeudet kaudelle 2021-2024. Kansainvälisen Ratsastajainliiton, FEI:n, hallitus päättää maailmancup-osakilpailujen järjestäjät aina kolmivuotiskaudelle.

Kilparatsastus on jaettu 13 liigaan eri puolilla maailmaa. Liigoista ylivoimaisesti kovatasoisin on Länsi-Euroopan liiga, johon Suomi kuuluu. Se koostuu 12 mc-osakilpailusta Euroopassa, ja Helsinki sai jälleen kerran maailmancup-osakilpailun järjestämisoikeuden. Kaikki maailmancupin osakilpailut ratsastetaan kilparatsastuksen korkeimmalla, eli viiden tähden tasolla, ja Helsinki Horse Show on Suomen ainoa korkeimmalla tasolla ratsastettava kansainvälinen ratsastuskilpailu.

- Olemme äärettömän tyytyväisiä tästä kansainvälisen liiton luottamuksen osoituksesta, kertoo Tom Gordin, tapahtuman johtaja ja jatkaa.

- FEI antaa laatupisteitä kilpailuille kisajärjestelyjen eri osa-alueista. Kokonaispisteemme syksyn 2019  Horse Show'ssa olivat jo 90/100, joka seikka on varmasti vaikuttanut FEI:n päätökseen. Helsinki Horse Show on ollut maailmancup-osakilpailu jo vuodesta 1986. Joka vuosi olemme systemaattisesti pyrkineet kehittämään tapahtumaa niin, että se palvelisi niin kansainvälisiä ratsastajia, suurta yleisöä, yhteistyökumppaneita, mediaa kuin kaikkia toimihenkilöitäkin

Viime syksynä ennätysyleisö  ensimmäistä kertaa yli 50.000 kävijää

Vuoden 2019 Helsinki Horse Show tavoitti ennätysyleisön, kun katsojamäärä nousi yli 50.000:n. Yleisötutkimusten perusteella yli 95% kävijöitä oli tyytyväisiä tapahtumaan ja sen tunnelmaan. Myös palaute kansainvälisiltä kilpailijoilta ja heidän tiimeiltään oli erittäin positiivista.

Helsinki Horse SHown ympäristöohjelma sai laajaa kansainvälistä huomiota

Horse Shown ”Jumps Green” -ympäristöohjelma ja Fortum Horse Powerin ”lannasta sähköä” -konsepti saivat poikkeuksellisen laajan kansainvälisen huomion maailman laatumedioissa.  

- Olen varma siitä, että myös kestävän kehityksen toimenpiteemme ovat osaltaan vaikuttaneet FEI:n päätökseen myöntää meille maailmancup-status jälleen kerran, miettii Tom Gordin.

- Meidän visiomme on olla maailman johtava kestävän kehityksen ratsastuskilpailu.

Tämän vuoden Helsinki Horse Show järjestetään Jäähallissa 21.-25.10.2020

Helsinki Horse Show on Suomen suurin sisäareenatapahtuma ja maamme ainoa 5* ratsastuskilpailu. Se on myös maailmancup-osakilpailu ja kestävän kehityksen edelläkävijäkilpailu maailmassa.

www.helsinkihorseshow.fi

www.ticketmaster.fi