Henri Ruoste aloitti vaikuttavasti – GP-kolmonen Dohassa

26.2.2021

Tokion olympialaisiin valmistautuva kouluratsastaja Henri Ruoste aloitti kansainvälisen kisakautensa näyttävästi. Ruoste sijoittui Grand Prix´n kolmanneksi Dohan viiden tähden kilpailussa. Ratsuna on kokematon mutta lahjakas 11-vuotias Kontestro DB, jolle viiden tähden kilpailu on uran ensimmäinen. Ratsukon gp-tulos oli 74,5 prosenttia maksimimäärästä.

Henri Ruoste ja Kontestro DB Grand Prix -radalla Dohassa. Kuva Commercial Bank CHI Al Shaqab presented by Longines Doha 2021.

Grand Prix -luokan kaksi kärkisijaa meni saksalaisille Jessica Von Bredow-Werndlille hevosella Zaire-E ja Dorothee Schneiderille Faustuksella. Kilpailuun osallistui 18 ratsukkoa.

Ruoste lähtee huomenna Kontestron ensimmäiseen gp-vapaaohjelmaan musiikilla.

”Ohjelma on varmaan tässä vaiheessa kilpailutilanteessa sille vähän liian vaikea, mutta toivottavasti saamme siihen kesää kohti vähän enemmän rutiinia”, Henri Ruoste kertoo.

Kilpailu alkaa huomenna klo 13.15. Ruosteen lähtöaika on klo 14.51. Kilpailu on seurattavissa maksullisen FEI TV:n ja ClipMyHorse.TV:n yhteiskanavalta täällä: https://www.clipmyhorse.tv/de_DE/events/5862/chi-al-shaqab

Kansainväliset kouluratsastustulokset 26.2.2021
CDI 5* Al Shaqab, Doha, Qatar

FEI Grand Prix, lähti 18, sijoittui 8.
1) Jessica Von Bredow-Werndl / Zaire-E, GER 76.957, 2) Dorothee Schneider / Faustus 94, GER 75.913, 3) Henri Ruoste / Kontestro DB, FIN 74.500,…

Täydet tulokset täällä.

Dohassa kilpaillaan myös este- ja pararatsastuksessa.
Lähtölistat ja tulokset täällä.

Henri Ruoste vastaanottaa palkintoaan. Kuva Commercial Bank CHI Al Shaqab presented by Longines Doha 2021.

Ruosteella on Saksassa puolisonsa Senta Kirchhoffin kanssa oma talliyritys, Gut Bertingloh, Mendenissä Dortmundin lähistöllä. Pariskunta keskittyy hevosten kouluttamisen, kilpailuttamiseen ja myyntiin. Ruoste ja Kontestro DB ovat maailmanlitalla 51. sijalla. Hänen toinen ratsunsa, Rossetti on 69. sijalla. Ratsukko oli 15. sekä GP Specialissa että GP vapaaohjelmassa Rotterdamin EM-kilpailuissa vuonna 2019. Herningin EM-kisoissa Ruoste sijoittui 28. hevosella Jojo AZ. Ruoste on ehdolla Tokion olympialaisiin. Suomen Olympiakomitea tekee valinnat 9. maaliskuuta.