Henri Ruoste Dortmundin GP:n toinen Kontestro DB:llä

14.3.2020

Henri Ruoste kilpaili Dortmundin hiljentyneessä hallissa hyvällä menestyksellä ottaen toisen sijan uudella GP-hevosellaan Kontestro DB.

Kouluratsastaja Henri Ruoste teki hienoa työtä Kontestro DB:llä Dortmundin neljän tähden kilpailuissa sijoittuen Grand Prix’ssä toiseksi tuloksella 72.72 prosenttia. Kilpailu päättyi myöhään perjantai-iltana.

Arkistokuvassa Ruoste ratsulla Roble Ainossa viime kesänä.

- Tämä oli hyvä alku, kun kyseessä on vasta hevosen toinen kilpailu. Halli täällä on iso ja ahdas, ja Konsta kuumenee vielä suorituksen edetessä. Se on ylipäänsä kuuma ja reaktiivinen hevonen, mutta täytyy toivoa, että askel kerrallaan se oppii rentoutumaan myös radan aikana, Ruoste kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Kymmenvuotias belgialaisruuna teki ensimmäisen kansainvälisen GP-ohjelmansa Le Mansissa Ranskassa kuukausi sitten, tuloksena myös toinen sija (72,89). Hevonen tuli Ruosteelle reilut kaksi vuotta sitten, mitä ennen se oli kilpaillut kenttäratsastuksessa.

Dortmundin kilpailu lisättiin Ruosteen kalenteriin viime tingassa keskiviikkona, kun kilpailuun avautui paikka peruuntumisen vuoksi. Koronavirustilanteen takia kansainvälisiä kilpailuja on peruttu paljon, ja Ruoste halusi käyttää tilaisuuden kisakauteen valmistautumiseen. 

- Alun perin en ajatellut mennä Dortmundiin, koska halli täällä on hevoselle vaikea. Tämä on kuitenkin minulle melkein kotikisa, ajan tänne 20 minuuttia.

Dortmundin kilpailut järjestetään rajatusti, paikalle lasketaan enintään tuhat henkeä saksalaissuositusten mukaisesti koronaviruksen vuoksi. Isoihin areenoihin vasta totuttelevalle, kuumalle hevoselle tilanne on eduksi. 

- Konstalle on vielä iso plussa mennä ilman isoa yleisöä, ympäristö on nyt hevosille muutenkin helpompi. Normaalisti verryttelyyn vievän pitkän kujan varrella on messukojuja ja satoja ihmisiä. Vip-pöydät areenan ympärillä olivat illalla täynnä, mutta kaikki muut katsomopaikat tyhjät. Muuten järjestelyt toimivat täällä kuten kisoissa yleensäkin.

Ruoste tähtää edelleen kohti Tokiota.

- Kilpailujen peruuntuminen vaikeuttaa suunnitelmaa ja valmistautumista, mutta tilanne on kaikille ratsastajille sama. Isompi kysymys on, onko koko olympialaisia. Kilpailut eivät kuitenkaan ole maailman tärkein asia. Ensimmäisenä tulee ihmisten terveys. Toivottavasti normaali elämä pääsisi pian jatkumaan.

Grand Prix’n voitti saksalainen huippunimi Ingrid Klimke hevosella Franziskus (75.22). Suomen Emma Kanerva kilpaili myös Dortmundissa ratsullaan Dambacu NL. Hän oli yhdeksäs eli ensimmäinen ei-sijoittunut luvuin 70.08. %

- Näin Emman radan, se oli kokonaisuudessaan tosi hyvä, tasainen, energinen ja urheilullinen. Olisin itse antanut siitä enemmän pisteitä kuin mitä tuomareilta tuli, Ruoste sanoo.

Dortmundissa Ruosteen kilpailu jatkuu sunnuntaina ohjelmassa Grand Prix Special ja Kanerva starttaa lauantaina Grand Prix vapaaohjelmassa.

Ruosteen suunnitelmissa oli alun perin seuraavaksi Ebreichsdorfin kilpailut Itävallassa 2.-5. huhtikuuta, minne mukaan olisi lähdössä myös EM-finaalipaikan ja Suomelle olympiapaikan tuonut ratsu Rossini. Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI antoi myöhään perjantai-illalla suosituksen perua kaikki kansainväliset kilpailut seuraavien neljän viikon ajaksi.

13.3.2020 Kouluratsastusta CDI4* Dortmund, Saksa / https://www.escon-marketing.de/
FEI Grand Prix, sijoittuu 8/22
1) Ingrid Klimke - Franziskus, GER 75.217 %
2) Henri Ruoste - Kontestro DB, FIN 72.717 %
3) Schneider Dorothee  - Faustus, GER 72.065 %
…9) Emma Kanerva - Dambacu NL, FIN 70.082 %
Täydet tulokset: https://results.hippodata.de/2020/1797/html/de/hippodata/resultlist_22.html?style=hippo