Henri Ruoste ja Emma Kanerva sijoittuivat Hagenin Grand Prix´ssa

22.4.2021

Kouluratsastuksen maajoukkueratsastajat Emma Kanerva ja Henri Ruoste aloittivat kansainvälisen ulkokilpailukauden ja valmistautumisen kesän arvokilpailuihin neljän tähden tasolla Saksan Hagenissa. Molemmat ammattiratsastajat asuvat Saksassa.

Henri Ruoste. Kuva Sonja Holma.


Ruoste lähti radalle Kontestro DB:llä, jolla hän teki suomenennätystuloksen gp-vapaaohjelmassa helmikuussa Qatarissa. Ratsukko esitti näyttävän ohjelman, josta tuomarit antoivat 74.935 prosenttia maksimipisteistä. Tulos riitti lähes 30 ratsukon luokassa neljänteen sijaan.

Voiton otti britti Charlotte Dujardin Giolla 78.761 prosentin tuloksella. Saksan Frederic Wandres ja Duke of Britain oli toinen (75.957%) ja tanskalainen Nanna Skodborg Merrald kolmas Blue Hors Zackilla (75.739%).

Olympia- ja MM-ratsastaja Emma Kanerva sijoittui Dambaculla kymmenenneksi tuloksella 70.761 prosenttia. Kyseessä olivat ratsukon ensimmäiset ulkokilpailut ja toiset kilpailut koko vuonna, joten Kanerva oli suoritukseensa tyytyväinen.

Emma Kanerva ja Dambacu NL Helsingissä. Kuva Hanna Heinonen.


”Dambacu kävi täällä pari ensimmäistä päivää kuumana, ja tänään oli tuulistakin. Se ehti kuitenkin tasoittua, ja oli suorituksessa rento ja kuuliainen”, Kanerva kuvailee.

Vahvan alun jälkeen ratsukko teki virheen laukanvaihdoissa joka toisella askeleella.

”Toinen laukkapiruettikin oli laaja, se venähti vähän suureksi. Virheistä huolimatta saimme yli 70 prosentin tuloksen, mikä tarkoittaa sitä, että olemme kehittyneet muussa. Aiemmin virheet ovat laskeneet tuloksen alle 70.”

Grand Prix oli myös karsintakilpailu lauantain FEI Grand Prix vapaaohjelmaan musiikilla. Siihen jatkavat luokan 15 parasta ratsukkoa, mukaan lukien molemmat suomalaisratsukot.

”Luokka kisataan lauantai-iltana valaistulla estekentällä. Sen ei pitäisi kuitenkaan olla Dambaculle ongelma. Esitän sillä vanhan vapaaohjelman, jota en ole päässyt ratsastamaan montaakaan kertaa. Viime vuonna ehkä kerran”, kesän EM-kilpailuihin tähtäävä Kanerva naurahtaa.
 

Perjantaina kilpaillaan toinen Grand Prix, jonka 15 parasta jatkavat lauantain FEI Grand Prix Specialiin musiikilla. Ruoste on mukana siinä toisella hevosellaan Rossetti.

Kansainvälinen kouluratsastus
Tulokset 22.4. CDI4* Hagen, Saksa

FEI Grand Prix. Lähti 27, sijoittui 10.
1) Charlotte Dujardin / Gio, GBR 78.761 %
2) Frederic Wandres / Duke of Britain, GER 75.957 %
3) Nanna Skodborg Merrald / Blue Hors Zack, DEN 75.739 %
4) Henri Ruoste / Kontestro Db, FIN 74.935 %
…10) Emma Kanerva / Dambacu NL, FIN 70.761 %
Täydet tulokset: LINKKI

Lähtölistat ja tulokset: https://results.equi-score.de/event/2021/14293/de
Järjestäjä: https://horses-and-dreams.de/sport/

Kilpailu on seurattavissa maksullisella ClipMyHorse.TV -nettikanavalla.