Henri Ruoste ja Kontestro DB kolmansia Hagenin GP Specialissa

19.7.2020

Henri Ruoste ja huippulupaus "Konsta" jatkavat hienossa vedossa kansainvälisillä kisakentillä.


Henri Ruoste ja Kontestro Dortmundissa maaliskuussa, kuva LL Foto.  

Henri Ruoste jatkoi Kontestro DB:n kanssa loistovedossa Hagenin kolmen tähden kansainvälisissä kouluratsastuskilpailuissa Saksassa. Sunnuntain Grand Prix Specialissa tuloksena oli kolmas sija ja erinomainen tuloslukema 74.77 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä.

­- Tämä oli kaiken kaikkiaan hyvä alku, olen tosi tyytyväinen. Konsta oli tänään vähän väsyneen tuntuinen, täällä on varsin kuuma. Vaikka se tuli kuumaksi ja jännittyi radan loppua kohti, se keskittyi ihan hyvin. Vähän sillä oli vielä huojuntaa ja haparointia, mikä kuuluu nuorempien hevosten kanssa asiaan, mutta eiköhän se tästä suju pikku hiljaa aina vain paremmin, Ruoste kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Voiton otti Saksan Jessica von Bredow-Werndl ratsulla TSF Dalera BB (80.32) ennen Ruotsin Patrik Kitteliä hevosella Well Done De La Roche Cmf (76.53). Suomen Emma Kanerva teki Dambacu Nl:n kanssa myös vakuuttavaa työtä ollen tuloksella 69.20 % yhdeksäs.

Kontestro DB on erittäin lupaava ja kyvykäs hevonen uransa vasta grand prix -uransa alkutaipaleella. Perjantain GP:ssä ratsukko oli seitsemäs omalla ennätystuloksellaan 74.07 prosenttia, ja löi myös tänään oman ennätyksensä.

Ennen Hagenia hevonen on kilpaillut vain kahdesti kansainvälisellä gp-tasolla, helmikuussa Ranskassa Le Mansissa  ja maaliskuussa Dortmundissa Saksassa. Aiemmin Kontestro DB on kilpaillut nuorena hevosena muutaman kerran kenttäratsastuksessa.

Ruoste on saavuttanut Suomelle maapaikan Tokion kesäolympialaisiin. Koronatauon jälkeisen kisakauden jatko on vielä auki.

­- Tällä hetkellä minulla ei ole mitään isompaa jatkosuunnitelmaa. Pitää katsoa mikä on yleensäkin mahdollista, kilpailuja ei ole kansainvälisessä kalenterissa vielä kovin paljon, ja se miten niitä toteutuu, jää myös nähtäväksi. Katsotaan kisa ja rata kerrallaan, Ruoste toteaa.

19.7. Kouluratsastustuloksia CDI3* Hagen, Saksa

FEI Grand Prix Special, lähti 16 ratsukkoa
1) Jessica von Bredow-Werndl – TSF Dalera BB, GER  80.319%
2) Patrik Kittel – Well Done De La Roche Cmf, SWE 76.532%
3) Henri Ruoste – Kontestro Db, FIN 74.766%
…9) Emma Kanerva – Dambacu Nl, FIN 69.596
…10) Senta Kirchhoff ­– L'Arbuste OLD, GER 69.298

Täydet tulokset: https://reitturniere-live.de/2020/hagen-atw_2/c4_result.html 
Tulospalvelu: https://reitturniere-live.de/2020/hagen-atw_2/