Henri Ruoste ja Kontestro DB menestyksen merkeissä Hagenin GP:ssä

18.7.2020

Henri Ruoste ratsasti todella hienon tuloksen Hagenissa, vaikka ratsukon yhteinen kilpaura on vasta alussa.

Henri ja Konsta Dortmundin kilpailuissa maaliskuussa, kuva LL-Foto.

Kouluratsastaja Henri Ruoste palasi kansainvälisille kisa-areenoille koronatauon jälkeen loistavalla avauksella. Hän ratsasti hevosella Kontestro DB Hagenin kolmen tähden kilpailujen Grand Prix´ssä Saksassa seitsemänneksi erittäin kovassa seurassa ja kovalla tuloksella 74.07 prosenttia. Kilpaili käytiin myöhään perjantai-iltana ja se päättyi lauantain puolella.

Saksa otti kaksoisvoiton kärjessä Jessica von Bredow-Werndl ratsulla TSF Dalera BB (79.37) ennen Frederic Wandresia hevosella Duke of Britain (75.85). Kolmanneksi nousivat Ruotsin Patrik Kittel ja Well Done De La Roche Cmf (75.85). Ruosteen saksalainen elämänkumppani Senta Kirchhoff ja L'Arbuste OLD ­olivat hienosti kahdeksansia. Suomen Emma Kanerva ratsasti Dambacu Nl:n kanssa myös erittäin hyvän tuloksen 69.20 % ollen 16. tilalla. Luokassa starttasi 27 ratsukkoa.

Kilpaurheilijana Ruosteen ajatukset kiinnittyvät saavutetun tuloksen sijaan enemmän tavoitteisiin ja suorituksen parantamiseen.

– Kun Konsta pysyy kanssani, se pystyy tekemään tosi hyviä asioita tosi helposti, mutta se tarvitsee vielä voimaa. Se yrittää tehdä kaiken niin hyvin kuin pystyy, enemmän kuin oikeasti tarvitsisi. Sillä on vielä nuoren ja kokemattoman hevosen haparointia ja paljon, mitä pitää hioa pois, Ruoste pohtii.

– Konstassa on kaikki ainekset, kaikki vaikeat jutut ovat sille helppoja. Laadullisesti se on tosi hyvä hevonen, vaikka kropallisesti ja ilman satulaa kukaan ei katso sitä tallissa kahta kertaa. Sillä on erinomainen tasapaino. Sen on helppo laittaa itsensä eri asentoihin, tehdä sivuttaisliikkeet, seistä yhden jalan varassa ja olla ilmassa vähän pidempään. Loput on kiinni siitä, miten sen keskittyminen säilyy suorittamisessa.

Kyseessä on myös Ruosteen ennätys GP:ssä tällä hevosella. Kontestro DB aloitti kansainvälisen GP-uransa helmikuussa Le Mansissa Ranskassa tuloksella 72,89 prosenttia ja ehti kilpailla vielä maaliskuussa Dortmundissa Saksassa juuri ennen kuin koronatilanne sulki kilpailut saavuttaen lähes samat lukemat, 72,17 prosenttia. Tätä ennen hevosella on kokemusta edellisellä urallaan muutamasta kenttäkilpailusta.

– Se on kokematon ja kuuma hevonen. Vaikka se ei kauheasti reagoi ympäristöön, uusi tilanne ja paikka vaikuttavat siihen. Edellisenä päivänä kun pääsin sen kanssa areenalle oli hankala, mutta onneksi se tasaantui eiliseksi. Sillähän ei ole juuri lainkaan ratarutiinia, joka tulee tekemällä, pitää päästä kilpailemaan sen kanssa niin, että se tottuu ja tasaantuu.

Ruoste on saavuttanut Suomelle maapaikan Tokion kesäolympialaisiin. Hän ratsasti viime vuoden EM-kilpailuissa Rotterdamissa finaalipaikan toisella hevosellaan Rossetti.

Hagenin kilpailu jatkuu Grand Prix’stä kahteen finaaliin, jotka ratsastetaan lauantaina GP vapaaohjelmassa ja sunnuntaina GP Specialissa. Suomalaisratsastajat ovat mukana jälkimmäisessä. Kilpailu käydään ilman yleisöä, kilpailijoiden ohella paikalle pääsee jonkin hevosten hoitajia ja muuta lähipiiriä.

17.7. Kouluratsastustuloksia CDI3* Hagen, Saksa

FEI Grand Prix, lähti 27 ratsukkoa
1) Jessica von Bredow-Werndl – TSF Dalera BB, GER 79.370 %
2) Frederic Wandres – Duke of Britain, GER 75.848 %
3) Patrik Kittel – Well Done De La Roche Cmf, SWE 75.848 %
…7) Henri Ruoste – Kontestro Db, FIN 74.065 %
…8) Senta Kirchhoff ­– L'Arbuste OLD, GER 72.826 %
…16) Emma Kanerva – Dambacu Nl, FIN 69.196%

Täydet tulokset: https://reitturniere-live.de/2020/hagen-atw_2/c3_result.html
Tulospalvelu: https://reitturniere-live.de/2020/hagen-atw_2/