Henri Ruoste ja Kontestro DB perjantaina Grand Prix -radalle Dohassa

25.2.2021

Henri Ruoste lähtee perjantain Grand Prix -radalle hevosellaan Kontestro DB. Kilpailu käydään Al Shaqabin ratsastuskeskuksen upealla areenalla Dohassa, Qatarissa ja se on ratsukon ensimmäinen viiden tähden tasolla. Ruoste ja 11-vuotias Kontestro DB voittivat edellisessä kansainvälisessä kilpailussa loka-marraskuun vaihteessa Oldenburgissa Grand Prix -luokan.

Henri Ruoste ja Kontestro DB hevostarkastuksessa Dohassa. Kuva Ruosteen oma arkisto.


Tänään Dohassa Ruoste esitti hevosensa eläinlääkäreille pakollisessa hevostarkastuksessa. Huomenna hän lähtee radalle lähtönumerolla 12. Kilpailussa on mukana 19 ratsukkoa. Lähtöaika on paikallista aikaa klo 16.54 eli klo 15.54 Suomen aikaa.

Kovimman vastuksen Ruosteelle antavat kivenkovat saksalaisratsukot Helen Langehanenberg ja Damsey FRH ja Jessica Von Bredow-Werndl ja Zaire-E. Ruotsalainen Patrik Kittel ja Well Done de La Roche CMF starttaavat viimeisenä. Suomalainen Maria Colliander on yksi viidestä kansainvälisestä koulutuomarista.


Kilpailua voi seurata maksullisen FEI TV:n ja ClipMyHorse.TV:n yhteiskanavalta täällä: https://www.clipmyhorse.tv/de_DE/events/5862/chi-al-shaqab


Dohassa kilpaillaan myös este- ja pararatsastuksessa. Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/en/competitions/40096


Ruosteella on Saksassa puolisonsa Senta Kirchhoffin kanssa oma talliyritys, Gut Bertingloh, Mendenissä Dortmundin lähistöllä. Pariskunta keskittyy hevosten kouluttamisen, kilpailuttamiseen ja myyntiin. Ruoste ja Kontestro DB ovat maailmanlitalla 51. sijalla. Hänen toinen ratsunsa, Rossetti on 69. sijalla. Ratsukko oli 15. sekä GP Specialissa että GP vapaaohjelmassa Rotterdamin EM-kilpailuissa vuonna 2019. Herningin EM-kisoissa Ruoste sijoittui 28. hevosella Jojo AZ. Ruoste on ehdolla Tokion olympialaisiin. Suomen Olympiakomitea tekee valinnat 9. maaliskuuta.

Al Shaqabin areena Dohassa. Katto on avattavissa ja halli on ilmastoitu. Sää on Dohassa aurinkoinen ja lämpöä on noin 24 astetta.  Kuvat  Commercial Bank CHI AL SHAQAB Presented by Longines.