Henri Ruoste ja Kontestro ennätystuloksellaan kuudenneksi Hagenin EM-finaalissa

11.9.2021

Henri Ruoste ja Kontestro Db teki Hagenin Euroopan mestaruuskilpailuissa oman Grand Prix vapaaohjelmansa ennätystuloksen 82,600 prosenttia. Tulos riitti kilpailun kuudenteen sijaan, ja on erittäin hyvä askel ratsukon matkalla kohti kärkeä.

Henri Ruoste ja Kontestro Db EM-kuutoset. Kuvat Peter Nixon.

 

Ruosteen edelle nousivat finaalissa Tokion kaksinkertainen kultamitalisti ja nyt kolminkertainen Euroopan mestari Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera BB, Tanskan nouseva nimi ja Kyra Kyrklundin valmennettava Cathrine Dufour ja Bohemian, moninkertaiset arvokilpailukultamitalistit Charlotte Dujardin ja Gio ja Isabell Werth ja Weihegold sekä Tokion joukkuepronssimitalisti ja EM-hopeamitalisti Charlotte Fry ja Everdale.

 

 

Kontestro Db oli Hagenin finaalissa erittäin hyvässä yhteistyössä ja kontaktissa ratsastajansa kanssa.

”Tänään me onnistuimme olemaan paremmin samalla sivulla. Se on oikea suunta. Minä luulen, että hevosessa on todella paljon sisällä, mitä se pikkuhiljaa pystyy näyttämään, kun me saadaan enemmän kokemusta ja kisarutiinia”, Ruoste totesi tyytyväisenä.

Valmistautuminen finaaliin oli Ruosteelle samanlainen kuin muinakin päivinä. Hän on ajanut iltaisin kotiinsa Mendeniin ja aamulla takaisin kisapaikalle verryttelemään ”Konstan” kevyesti, niin, että hevonen on saanut purettua ylimääräisen energiansa.

”Sitten myös tietää, millaisella tuulella se on, ennen kuin menee kisaverryttelyyn. Tein tänään aika normaalin kisaverryttelyn, koitin pitää sen mahdollisimman rentona.”

Ruosteen vapaaohjelmassa on muutama teknisesti erittäin vaativa linja, joita pitää myös käydä läpi muutaman kerran verryttelyssä.

”Mitä rennompana Konsta pysyy, sitä enemmän sitä pääsee ratsastamaan, eikä vain matkustamaan ja yrittämään selviytyä ohjelman läpi.”

 

 

”Olen katsonut näitä muita täällä. Ja olen enemmän kuin tyytyväinen minun hevoseeni. En vaihtaisi sitä mihinkään muuhun.”

Erittäin lahjakkaalla ratsukolla on tulevaisuudessa kapasiteettia kirkkaimmille mitaleille, jos se saa jatkaa uraansa yhdessä. Ruoste omistaa hevosen yhdessä belgialaisen Conquestrean JEA:n kanssa.

Ruoste ja Kontestro Db sijoittuivat 13. tilalle GP Specialissa, ja Suomen joukkue oli hienosti kuudes. Siinä ratsastivat Ruosteen lisäksi Stella Hagelstam – Sangraal, Emma Kanerva – Greek Air ja Mikaela Soratie – Hot Casanova. Tulos sivuaa kaikkien aikojen parasta joukkuetulosta, edellinen kuudes sija tuli vuonna 1988 Soulin olympialaisissa. Kyra Kyrklundilla on vielä paras EM-sijoitus, vuodelta 1993 neljäs sija Lipicassa hevosella Edinburg.


U25 ratsukoiden Grand Prix

Perjantaina ja lauantaina kilpailtiin U25-ratsukoiden Grand Prix, jossa oli mukana Suomen nelihenkinen joukkue. Tänään kilpaili Nora Svensk hevosellaan Lammehaven´s Zadin. Ratsukko teki tasapainoisen suorituksen omalla tasollaan. Suorituksen kohokohtia olivat mm. laukkapiruetit. Muutama virhe, kuten vaihdoissa joka toisella verottivat kuitenkin lopputulosta, 64,128 prosenttia riitti 35. tilaan yhteensä 53 U25-ratsukon joukossa.

 

Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin. Kuva Kati Hurme.

 

”Tämä oli vasta ratsukon kolmas Grand Prix, joten siihenkin nähden suoritus oli hyvä. Ratsukko on vasta nousemassa tälle tasolle. Tärkein anti tältä viikolta on se, että nuoret ratsastajamme kilpailivat täällä ja oppivat enemmän kuin koskaan”, valmentaja ja joukkueenjohtaja Janne Bergh totesi tyytyväisenä.

Anna Tallberg ja Grevens Zorro oli lopputuloksissa 33. (64,410%), Susanna Therman ja Dragonheart 39. (63,282%) ja Lotta Luomajärvi ja Windsor V 45. (62,436%). Sunnuntaina Hagenissa kilpaillaan U25 ratsukoiden 18 parhaan finaali, jossa ei ole mukana suomalaisratsukoita. Kilpailuissa myös hypätään CSI3* tasolla.

 

Henri Ruoste ja Kontestro Db.

 

11.9. Kouluratsastustulokset EM Hagen, Saksa
Grand Prix Kür
, lähti 15
Kultaa Jessica von Bredow-Werndl, TSF Dalera BB, GER 91,021%
Hopeaa Cathrine Dufour / Bohemian, DEN 88,436%,
Pronssia Charlotte Dujardin / Gio, GBR 87,246%
4) Isabell Werth / Weihegold, GER 84,896%
5) Charlotte Fry / Everdale, GBR 84,721%
6) Henri Ruoste / Kontestro Db, FIN 82,600%

Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/fei-dressage-european-championship-2021-hagen-a-tw/resultlist_D03.html


U25 Grand Prix, lähti 53, sijoittui 18 ratsukkoa
1) Raphael Netz / Elastico, GER 76,308%, 2) Semmieke Rothenberger / Flanell, GER 76,256%, 3) Jessica Poelman / Chocolate Cookie R.D. P., NED 73,974%,…
1) %,… 33) Anna Tallberg / Grevens Zorro, FIN 64,410%,… 35) Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin, FIN 64,128%,… 39) Susanna Therman / Dragonheart, FIN 63,282%,… 45) Lotta Luomajärvi / Windsor V, FIN 62,436%,

Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/fei-dressage-european-championship-2021-hagen-a-tw/resultlist_D06.html


Suomen joukkue
Stella Hagelstam, Helsinki – Sangraal, omistaja Shutri Vora
Emma Kanerva, Saksa – Greek Air, omistajat Emma Kanerva ja Gert Saborowski
Henri Ruoste, Saksa – Kontestro DB, omistajat Conquestrean JEA, Equeco GmbH ja Henri Ruoste
Mikaela Soratie, Iso-Britannia – Hot Casanova, omistaja Katja Kuistila
Joukkueenjohtaja Elisabet Ehrnrooth
Valmentaja Rien van der Schaft
Eläinlääkäri Eamon McLaughlin

U25-ratsukot
Lotta Luomajärvi, 22, Kirkkonummi – Windsor V, omistaja Anu Karinen
Nora Svensk, 22, Turku – Lammehaven´s Zadin, omistajat Pia ja Ari Svensk
Anna Tallberg, 25, Charlottenlund, Tanska – Grevens Zorro, omistajat Nissala Oy, Ritva ja Tero Vähäkylä
Susanna Therman, 25, Porvoo – Dragonheart, omistaja Susanna Therman
Joukkueenjohtaja Janne Bergh
Valmentaja Marko Björs valmentaja 

Ohjelma
12.9. Klo 10.00 Grand Prix vapaaohjelma – U25 henkilökohtainen kilpailu 18 parhaalle, henkilökohtaiset mitalit

Lähtölistat ja tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/fei-dressage-european-championship-2021-hagen-a-tw
Tapahtuman nettisivu: https://psi-events.de/en/