Henri Ruoste ja Kontestro nostivat sijoitustaan maailmanlistalla

6.1.2022

Vuodenvaihteessa päivittyneessä ratsastuksen kansainvälisen lajiliiton FEI:n maailmanrankingissa kouluratsastaja Henri Ruoste ja Kontestro Db nostivat sijoitustaan pykälän verran ollen nyt sijalla 15. Ratsukon aiempi maailmanlistan sija oli kuudestoista. Esteratsastuksen puolella maailmancupissa hienosti pärjännyt Noora Forstén nosti sijoitustaan rankinglistalla yli sadan pykälän verran.

Henri Ruoste ja Kontestro Db. Kuva: Kati Hurme

 

Myös muut suomalaisratsastajat parantelivat kouluratsastuksen maailmanlistalla asemiaan. Anna Von Wendt ja Denzel nostivat sijoitustaan kahden pykälän verran sijalta 153 sijalle 151, ja Stella Hagelstam ja Sangraal nousivat sjalta 181 sijalle 177. Mikaela Soratie ja Hot Casanova pysyivät sijalla 133, ja Emma Kanerva ja Greek Air säilyttivät asemansa sijalla 69. Maailmanlistan kärjessä jatkaa saksalainen Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera BB, kakkosena Charlotte Dujardin ja Gio (GBR) ja kolmantena Cathrine Dufour ja Bohemian (DEN). 

FEI Dressage world ranking 31.12.2021 

Esteratsastuksessa puolestaan Noora Forstén nousi FEI:n Longines Ranking-maailmanlistauksessa sijalta 496 sijalle 365. Esterankingin kärjessä jatkaa ruotsalainen Peder Fredricson, mittavalla 300 rankingpisteen erolla toisella tilalla olevaan sveitsiläiseen Martin Fuchsiin. Kolmatta tilaa esterankingissa pitää saksalainen Daniel Deusser. 

Jumping - Longines Rankings 31.12.2021 

Maailmanlistat päivittyvät joka kuun viimeinen päivä.