Henri Ruoste ja Rossetti tekivät paluun kansainväliselle tasolle

23.4.2021

Kouluratsastaja Henri Ruoste aloitti kansainvälisen ulkokilpailukauden ja valmistautumisen kesän arvokilpailuihin neljän tähden tasolla Saksan Hagenissa kahdella gp-hevosellaan Rossettilla ja Kontestro DB:llä. Tänään hän kilpaili Rossettilla 4* Grand Prix -luokassa ja sijoittui kovassa seurassa 17. tilalle. Tulos oli 72.522 prosenttia.


Muuten onnistuneessa suorituksessa tuli virhe laukanvaihdoissa joka askeleella, mikä laski Ruosteen sijoitusta jonkin verran. Tuomaristo palkitsi suoritusta lukuisilla kahdeksikoilla esimerkiksi passagesta, piaffesta ja niiden välisistä siirtymisistä. Myös vaihdot joka toisella sujuivat hyvin. Ruoste on kilpaillut Rossettilla edellisen kerran kesän 2019 Rotterdamin EM-kilpailuissa, jossa sijoittui 15. tilalle.

Luokan voittaja Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera BB ja kakkonen Charlotte Dujardin ja Mound St John Freestyle saivat molemmat yli 81 prosentin tulokset. Isabell Werth ja DSP Quantaz jäi kolmanneksi (78.630 %). Ruosteen puoliso Senta Kirchoff ja L´Arbuste sijoittuivat luokassa 18. tuloksella 71.739 prosenttia. Luokkaan osallistui 32 ratsukkoa.

Eilen Ruoste sijoittui Grand Prix -luokan neljänneksi Tokion olympialaisiin valmistautuvalla Kontestrolla, ja jatkaa huomenna Grand Prix vapaaohjelmaan musiikilla. Kontestro ei ollut vielä eilen suorituksessaan toivotun tasainen. Kilpailujen vähäisyys ja kentän laidalla seissyt valotaulu jännittivät herkkää ja yritteliästä hevosta. Vapaaohjelman esittäminen lauantai-iltana valaistulla areenalla on taas uusi testi, sillä kerta on hevoselle ensimmäinen.

”Sen vuoksi tulinkin tänne kilpailemaan ja harjoittelemaan tilannetta, joka voi olla edessä Tokiossa”, Henri Ruoste kertoo.

Ruoste ja Kontestro DB ja olympiaratsastaja Emma Kanerva ja Dambacu NL kilpailevat lauantai-iltana Grand Prix vapaaohjelmassa musiikilla. Iltakilpailu käydään valaistulla estestadionilla. Ruoste ei jatka kilpailua enää Rossettilla, sillä ratsukko jäi karsintaluokassa 15 parhaan ulkopuolelle.

 

Kansainvälinen kouluratsastus
Tulokset 23.4. CDI4* Hagen, Saksa

FEI Grand Prix. Lähti 32, sijoittui 10.
1) Jessica von Bredow-Werndl / TSF Dalera BB, GER 81.652 %
2) Charlotte Dujardin / Mound St John Freestyle, GBR 81.475 %
3) Isabell Werth / DSP Quantaz, GER 78.630 %
…17) Henri Ruoste / Rossetti, FIN 72.522 %
Täydet tulokset: LINKKI

Lähtölistat ja tulokset: https://results.equi-score.de/event/2021/14293/de
Järjestäjä: https://horses-and-dreams.de/sport/

Kilpailu on seurattavissa maksullisella ClipMyHorse.TV -nettikanavalla.